Jump to content

letnje računanje vremena

101 members have voted

1. 1. da li ste za ukidanje letnjeg računanja vremena?

• da
      61
    • ne
      40

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

10 minutes ago, gospa buba said:

u smislu da tamo ima kafana ili da ima prostor koji bi bio kafana?

Da, ima restoran za zaposlene, blizu glavnog ulaza u zgradu. Lep prostor, prostrano, ne moraš da se lomiš dok stigneš tamo. A iza restorana je ogromna sala, zgodna za svadbe, priredbe, simpozijume... :)

e ta sala, usred zime, puna ljudi nije bila zagusljiva uopste. malo to da se dotera sve u izvorno stanje i bilo bi super. nista novo, moderno.

Verujem da je tako i drugim roditeljima - ovaj sat posle vrtića sto je ukraden je bas sr*nje! Mrak nam je vec sad u 17h, za mesec dana ce biti u 16:30, a napolju smo obicno od 16 do 17:30-18h. Igralista su zamisljena za boravak do sumraka tako da nemaju osvetljenje, i posto su inace u prirodi, puna zbunja i drveća, bas postane i sablasno.

Inace nikakvih problema nemam da promenom u fazonu da se telo nesto buni, nikada nisam imala.

Edit: o kojoj sali pričate?

Edited by I*m with the pilots

3 hours ago, I*m with the pilots said:

Edit: o kojoj sali pričate?

valjda jugoslovensko rečno brodarstvo... ja sam mislila da je to srušeno u bombardovanju

a takvu skoro identičnu salu ima jevrejska opština. uvek se pitam da li je ova lampry od pre drugog svetskog rata :lol:

4 hours ago, I*m with the pilots said:

ovaj sat ... sto je ukraden je bas sr*nje! 

taj sat je sad vracen, posto je proletos ukraden. ne zove se "zimsko" vreme za dzabe standard time.

razumem te licno, ali ne razumem opsti trend koji viri iza toga: daj vise! svega sto nam odgovara, uvek vise!

uostalom, nemci su prvi primenili ovaj jedinstveni izum - pomeri kazaljke kako ti se isplati. a narod? jebiga, ako nema kolaca - nek prilagodi ishranu.

postoje zima i noc. i oba su potrebna i dobra, kao leto i svetlo.

deca su rasla i trckarala i pre ovoga.

mozda da se lokalno organizujete i trazite osvetljenje na igralistu?

poz

Edited by le petit nicolas

20 hours ago, le petit nicolas said:

razumem te licno, ali ne razumem opsti trend koji viri iza toga: daj vise! svega sto nam odgovara, uvek vise!

Pa ovo nije nešto što nam odgovara, nego što nam pripada, pošto je pola Srbije istočno od 21 meridijana, i komotno bi mogla da bude u istoj zoni sa Rumunijom i Bugarskom.
Što ne bi bili u istoj +2 vremenskoj zoni? Ovo gde smo sada je nasleđe jedne države koja ne postoji... Raskinimo sa prošlošću! Napred u novo vreme, novu vremensku zonu gde sunce večno sja!   :)

1 hour ago, Frile said:

Pa ovo nije nešto što nam odgovara, nego što nam pripada, pošto je pola Srbije istočno od 21 meridijana, i komotno bi mogla da bude u istoj zoni sa Rumunijom i Bugarskom.
Što ne bi bili u istoj +2 vremenskoj zoni? Ovo gde smo sada je nasleđe jedne države koja ne postoji... Raskinimo sa prošlošću! Napred u novo vreme, novu vremensku zonu gde sunce večno sja!   :)

Ovo je tačno. Naša zona, a sa njom i radna vremena su prilagođena zemljama kao što su Francuska, Španija, benelux i slične. Ako smo iz nekih ekonomskih razloga zadržali tu zonu, zašto nismo zadržali i radno vreme iz one stare zemlje. Na posao u 6, 7. S posla u 14, 15. Ovo je katastrofa. Mi smo najistočnija zemlja u CET zoni, a radno vreme smo prilagodili poslodavcima iz Nemačke, Francuske. Niđe veze.

• Author

na posao u 6

brišite ovo da vučić ne vidi

Edited by kud u maglu Simoviću

i hate everything fml GIF by funk
i 7:30 je dovoljno užasno

• Author

ja bi se roknuo da moram da radim od 7:30

:gilja:

Banksport radi u školi, odgovorno tvrdim da ne dolazi na posao pre 8 :fantom:

23 hours ago, le petit nicolas said:

taj sat je sad vracen, posto je proletos ukraden. ne zove se "zimsko" vreme za dzabe standard time.

uostalom, nemci su prvi primenili ovaj jedinstveni izum - pomeri kazaljke kako ti se isplati. a narod? jebiga, ako nema kolaca - nek prilagodi ishranu.

postoje zima i noc. i oba su potrebna i dobra, kao leto i svetlo.

deca su rasla i trckarala i pre ovoga.

mozda da se lokalno organizujete i trazite osvetljenje na igralistu?

poz

Haha, pa gde na ovu novu štednju još da tražimo osvetljenje u inače štedljivoj Nemačkoj? :) Šalu na stranu, građanske inicijative često dobro prodju ali za ovo necu baš reći da nema šanse ali pogotovo sad nije trenutak. Igrališta su nam na sve strane u mom kraju, najbolja stvar u Nemačkoj.

Ne znam kako se ovo moje uklapa u to "daj više", govorim čisto iz perspektive osobe koja svakodnevno visi mnogo sa decom napolju i realističnom mraku, prosto toliko, a ne mislim inace da je sad to za neki Doom. Žabac je inače sad u "zašto" fazi pa mu teško objasniti zašto je mrak :D

vidjala sam po nekim francuskama i nemackama solarna osvetljenja.

isti problem bi imala da idete napolje rano ujutro, a da ti nisu... ukrali sat.

nije dobro sto smo, kao drustvo, gotovi da ispremecemo svako prirodno ustrojstvo da bismo - mislimo - izvukli neku korist, ili ustedeli sebi neku nelagodnost. nemamo meru.

mozda da kazes zapcu da je sunce jedno i zato ima mnogo posla po celom svetu, pa je otislo malo da osvetli drugoj deci da se igraju. :rolleyes:

poz

Edited by le petit nicolas

Samo što malo ko ide napolje da se igra u 07 tako da taj deo nije baš realističan.

//Ima svačega u tim Nemačkama, stoji.