Facundo Orellana Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 Omiljeni jeste u pravu da se procentualni udeo crnaca u profesionalnom fudbalu povećao (mada on i Mulate ubraja u crnce). Međutim nisu oni ekskluzivno poreklom iz Zapadne Afrike, takođe udeo ostale emigrantske populacije raste u profesionalnom fudbalu u Zapadnoj Evropi. To je uslovljeno više socijalnim razlozima, a manje fizičkim predispozicijama za sport. Reprezentacija Francuske 1998. i 2018. 1998- 7 crnaca, 6 igrača poreklom iz Zapadne Afrike i Kariba, Karembe Melanežanin. 15 Belaca (četvorica emigrantskog porekla) 2018- 14 crnaca i Mulata (četvorica poreklom iz Konga), 8 belaca (dvojica arapskog porekla, trojica su mogla i za neku drugu reprezentaciju igrati), 1 žute rase. Engleska odnos belaca/crnaca i Mulata-18-4 (1998), 12-11 (2018). Belgija 3 crnih igrača 1998, 6 crnaca/Mulata 2018. Uglavnom poreklom iz Konga. Sa druge strane imali su još samo jednog igrača emigrantskog porekla 1998, a 2018. još trojicu (od toga dvojica marokanskog porekla). Ne može se sve svesti na fizičke predispozicije, naravno da razvojem fudbala one postaju značajnije. Socijalne razloge takođe ne smemo odbaciti. Ili omiljeni i Arape/Berbere smatra fizički dominantnijima od Evropljana?
Meazza Posted July 24, 2020 Author Posted July 24, 2020 28 minutes ago, omiljeni said: Pa da, isto je biti crnac u FRA ili ENG i Albanac u Švici. Procenti su jednaki. Još da nekako izjednačimo i to što ovi sa crncima igraju 1/2 finale ili osvoje, a ovi sa Albancima jedva prođu grupu i biće sve super. Švajcarska je uvek bila C ili D divizija u fudbalu i kad god su bar nešto uradili to je bilo jer su ih vukli imigranti. 90ih su to bili Turci, a sad su Albanci. E to, imigranti. Zasto imigranti, to je moje pitanje? Svajcarska je mala zemlja sa populacijom 1 Srbije, naravno da ce za njih biti uspeh da prodju grupu, pobogu covece. Quote 100 metara...posle bojkota u Moskvi, od LA do Rija su svi OI finalisti poreklom iz Afrike i samo Frenkie Fredericks i još jedan iz JAR nisu iz Zapadne Afrike. To je 9 igara, period od 30-40 godina. U tim finalima je nastupilo 72 takmičara. I 70 ih je iz tog relativno malog regiona. Reći da oni nisu dominantni u sprintu je ludost. A medju onima koji su poreklom iz Zapadne Afrike dominantni su oni koji sa americkog kontinenta. Jamajka sa 2 miliona stanovnika je veca sila od Nigerije sa 200 miliona, a obe zemlje su zemlje treceg sveta. Quote Spiskove iz 1992 i 2019 nisam nigde tražio gledao, pišem po osećaju i brojeve navodim otprilike, čisto kao ilustraciju. Ali verovatno nisam mnogo promašio. Kad navedes izvore onda cemo ozbiljno da pricamo. Tako si po osecaju i druge stvari pisao pa sam ih proveravao i ustanovio da su netacne. Izvoli potrudi se da nesto dokazes. Quote Liverpool koji trsi sve odreda ima 7 crnaca u prvih 11. O čemu da pričamo dalje. Za pocetak bi mogao da pocnes da pratis fudbal ako hoces da pricas o istom. Liverpul koji "trsi sve redom" je ispao od Atletiko Madrida u cetvrtfinalu ove godine. Tako isto radis i za ostale stvari. 2018 Francuska osvaja svetsko prvenstvo. Iako se to vec dogodilo 1998 sa istim brojem crnaca, i iako je prethodno isto to svetsko prvenstvo bilo osvojeno od strane Italijana, Spanaca i Nemaca, tebi je sad to neki pokazatelj da crnci dominiraju sportom. Moj dokaz je bio nepobitan. Dao sam ti spisak svih najboljih igraca po sezonama i tu se vidi koji je procenat crnaca. Rec "dominacija" znaci nesto sasvim drugo. Za sve drugo o cemu pricamo ne moramo ni da trosimo tastaturu.
Meazza Posted July 24, 2020 Author Posted July 24, 2020 10 minutes ago, Facundo Orellana said: Omiljeni jeste u pravu da se procentualni udeo crnaca u profesionalnom fudbalu povećao (mada on i Mulate ubraja u crnce). Međutim nisu oni ekskluzivno poreklom iz Zapadne Afrike, takođe udeo ostale emigrantske populacije raste u profesionalnom fudbalu u Zapadnoj Evropi. To je uslovljeno više socijalnim razlozima, a manje fizičkim predispozicijama za sport. Reprezentacija Francuske 1998. i 2018. 1998- 7 crnaca, 6 igrača poreklom iz Zapadne Afrike i Kariba, Karembe Melanežanin. 15 Belaca (četvorica emigrantskog porekla) 2018- 14 crnaca i Mulata (četvorica poreklom iz Konga), 8 belaca (dvojica arapskog porekla, trojica su mogla i za neku drugu reprezentaciju igrati), 1 žute rase. Engleska odnos belaca/crnaca i Mulata-18-4 (1998), 12-11 (2018). Belgija 3 crnih igrača 1998, 6 crnaca/Mulata 2018. Uglavnom poreklom iz Konga. Sa druge strane imali su još samo jednog igrača emigrantskog porekla 1998, a 2018. još trojicu (od toga dvojica marokanskog porekla). Ne može se sve svesti na fizičke predispozicije, naravno da razvojem fudbala one postaju značajnije. Socijalne razloge takođe ne smemo odbaciti. Ili omiljeni i Arape/Berbere smatra fizički dominantnijima od Evropljana? Socijalna teorija objasnjava sve to o cemu pises, a omiljenova teorija ne.
radisa Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 @omiljeni Dobaj ti ovaj vezni red bez kapitena... Oće to...
Meazza Posted July 24, 2020 Author Posted July 24, 2020 Omiljeni racuna u crnce cak i tako mesane mulate kao sto su https://en.wikipedia.org/wiki/Pardo_Brazilians Medjutim, nema ni jednog jedinog Pardo Brazilca (zapravo nijednog Brazilca uopste) u onom spisku ljudi koji su trcali 100m ispod 10 sekundi. To ga ne sprecava da ih naziva ljudima superiornih fizickih mogucnosti.
radisa Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 Just now, Meazza said: Omiljeni racuna u crnce cak i tako mesane mulate kao sto su https://en.wikipedia.org/wiki/Pardo_Brazilians Medjutim, nema ni jednog jedinog Pardo Brazilca (zapravo nijednog Brazilca uopste) u onom spisku ljudi koji su trcali 100m ispod 10 sekundi. To ga ne sprecava da ih naziva ljudima superiornih fizickih mogucnosti. Ma Omiljeni izostavi kpitena tima iz veznog reda da bi dokazao poentu... A i Keita ima manje utakmica od deda Milnera... Sve radi poente...
omiljeni Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 ja googlao liverpool best 11 i izbacilo mi ovo, izbrojao sam ih 7, nisam brojao Salaha i Firmina. Izbacićemo Keitu ubaciti nekog belca i eto, očas posla se skroz promeni situacija, više nema 7 crnaca nego samo 6. sad vi imate poentu, a ja ne. Ronaldo, Ronaldinho, Romario su crnci, poreklom iz Zapadne Afrike. Imaju među precima i drugih rasa, ali vidi se koja rasa je dominanta u njihovim slučajevima. 49 minutes ago, Meazza said: Moj dokaz je bio nepobitan. Dao sam ti spisak svih najboljih igraca po sezonama i tu se vidi koji je procenat crnaca. Rec "dominacija" znaci nesto sasvim drugo. Za sve drugo o cemu pricamo ne moramo ni da trosimo tastaturu. Da, dokaz je nepobitan jer si ga ti proglasio nepobitnim. Rekoh ti već za zlatnu loptu, isti taj dokaz dokazuje da i Nemci nemaju pojma o fudbalu i da imaju samo dobre golmane. A oni imali 4 vezana 1/2 finala i ubedljivo su najuspešniji u ovom veku. To dovoljno govori o metodologiji tvog nepobitnog dokaza. Jamajka je Klek za sprint. Kod njih je to nacionalni sport, imaju više ili bar jednako klinaca koji to treniraju nego bilo koja druga mnogo veća država. Očigledno je da imaju i odličnu genetiku i zbog svega toga su dominantni. Jamajka je odavno velesila u atletici. 1952 su uzeli zlato na 4x400 što je verovatno najteža zlatna medalja za osvajanje na OI. Nema random ispadanja palice kod favorita i ne možeš sa jednim vanserijskim trkačem ništa da napraviš, već moraš imati 4 jaka takmičara. Lakše je pobediti USA u finalu košarke nego u 4x400, a Jamajka je jedna od 2 nacije kojima je to uspelo. Drugi su Bahami iz Londona 2012, što je jedno od većih iznenađenja u istoriji OI. Brazil ni izbliza nema tu tradiciju i kod njih atletiku treniraju verovatno samo oni koji nisu dobri u fudbalu, basketu ili odbojci. I istina je da nikad nisu imali vrhunskog sprintera, tj elitnog sprintera. Ali su uvek imali gomilu dosta dobrih. Zbog toga su nekoliko puta uzimali medalje na 4x100. Atlanta, Sidnej, Peking...imaju četvoricu koji trče oko 10.10-10.15 i osvoje srebro u štafeti. Njihov 4x100 rekord je u rangu sa all black štafetama Britanije ili Francuske. Nacija koja može da ide ispod 38 sec spada u red velesila, a oni su išli 37.70, što belci ne mogu ni da sanjaju. Na 200m su imali dosta osvajača medalja na OI i SP, u troskoku su jedno vreme bili najbolji.
Meazza Posted July 24, 2020 Author Posted July 24, 2020 (edited) 7 minutes ago, omiljeni said: Da, dokaz je nepobitan jer si ga ti proglasio nepobitnim. Rekoh ti već za zlatnu loptu, isti taj dokaz dokazuje da i Nemci nemaju pojma o fudbalu i da imaju samo dobre golmane. A oni imali 4 vezana 1/2 finala i ubedljivo su najuspešniji u ovom veku. To dovoljno govori o metodologiji tvog nepobitnog dokaza. Sta rece, ponovi molim te? Najuspesniji u ovom veku su Nemci? Oni belci? Da nisi mozda hteo da kazes Spanci? Znas, oni juzni Evropljani. Liste za zlatnu loptu - mislim na prosirene liste naravno - ne pokazuju da Nemci i Spanci nemaju pojma o fudbalu. Tvoja primedba medjutim pokazuje da nisi ni procitao te liste. Edited July 24, 2020 by Meazza
189- Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 do kraja dana cu i ja postati crnac iz zapadne afrike 1
radisa Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 44 minutes ago, omiljeni said: ja googlao liverpool best 11 i izbacilo mi ovo, izbrojao sam ih 7, nisam brojao Salaha i Firmina. Izbacićemo Keitu ubaciti nekog belca i eto, očas posla se skroz promeni situacija, više nema 7 crnaca nego samo 6. sad vi imate poentu, a ja ne. Da vidimo... Alison, Henderson, salah, firminho, robertson, fabinho, TAA.. Jbg, neće biti da su većina crnci... pre će biti da ima smao 3 crnca... Drugo, ti ne kontaš da je fudbal timski sport? Ono, Nemaci i Španci su imali extra timove, pojedinačni igrači ne moraju biti za zaltnu loptu, ako su kao tim sređeni i uigrani... Meni je u timskom sportu nagrada za najboljeg igrača kao nagrada za najbolji vic... Jebeno besmisleno... A stavlanje Ronaldhina u top 5, proerd Pelea, Mardone, Zidana, Ronalda, Mesija, Ronalda, Bekebaurea i sličnih Johana Krojfova, deluje onako poprilično smešno... 1
omiljeni Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 Ronaldinho je meni drugi iza Pelea, vama nije. Ne znate fudbal, ali ok, eto neka bude da on nije u top 5. Pele i Ronaldo jesu. 2/5 sa tako malim udelom u ukpunom broju igrača je i dalje dominacija. I onije u redu ovo što radite. TAA je crnac. Nedamo svetinje! Evo mu roditelja. Tata debo ko 3 debela njemca, nije bio rob odgajan kao životinja, dozvolilo mu da razmožava sa kim hoće, on pogrešio i izabrao kafire, ali seed is strong!
radisa Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 Pa nije crnac, jebeš ga...Mulat, kao i Firminho... Ne znam šta ti nije jasno... 12 minutes ago, omiljeni said: Ronaldinho je meni drugi iza Pelea, vama nije. Ne znate fudbal, ali ok, eto neka bude da on nije u top 5. Pele i Ronaldo jesu. 2/5 sa tako malim udelom u ukpunom broju igrača je i dalje dominacija. I onije u redu ovo što radite. TAA je crnac. Nedamo svetinje! Evo mu roditelja. Tata debo ko 3 debela njemca, nije bio rob odgajan kao životinja, dozvolilo mu da razmožava sa kim hoće, on pogrešio i izabrao kafire, ali seed is strong! Vidim, mama crna kao noć... Iz zapadne Afrike...
radisa Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 5 minutes ago, omiljeni said: @radisa kaže da je i ovaj belac. Ono, melez, mulat, kako hoćeš? Malo se razlikuje fizionomija od zapadnoafrkanaca, rekao bih?
Meazza Posted July 24, 2020 Author Posted July 24, 2020 (edited) 17 minutes ago, omiljeni said: Ronaldinho je meni drugi iza Pelea, vama nije. Ne znate fudbal, ali ok, eto neka bude da on nije u top 5. Pele i Ronaldo jesu. 2/5 sa tako malim udelom u ukpunom broju igrača je i dalje dominacija. I onije u redu ovo što radite. TAA je crnac. Nedamo svetinje! Evo mu roditelja. Tata debo ko 3 debela njemca, nije bio rob odgajan kao životinja, dozvolilo mu da razmožava sa kim hoće, on pogrešio i izabrao kafire, ali seed is strong! I sta kazes, uopste nije rasisticka ta tvoja teorija semena i tla. Edited July 24, 2020 by Meazza
Recommended Posts