Jump to content
IGNORED

NBA 2017/18

theanswer

66 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Moj argument je tu uvek bio da su pri toj promeni na trenutak obe noge u vazduhu i da su onda koraci po svakom tumacenju :D.

Posted

Jordan

Kobi

Fiba

KG na 5:26, i zaista covek prvo dribla pa pravi okret kao sto je urlao na Cendice :)

Posted (edited)

Samo na fibinom snimku imas ekvivalentnu situaciju. Kobe pivotira oko leve i skace sa obe noge. Po ovom tumacenju bi mogao da napravi jos dodatni korak (digne levu i skocinsa desne kao candace). U njegovom slucaju bi mozda mogao da zakuca :D

Jordan napads potpuno drugacije a i KG dribla kao sto i sam kazes, s candace ne dribla.

Edited by Venom
Posted (edited)

Jbmliga, dobri i školovani treneri su me učili, i dalje verujem da su u pravu. Cak smo na treninzima reprezentacije radili neku vezbu koja je slicna kao ovo sto Parkerova radi, samo pravis ledjni pivot pre odraza sa pokretne noge. Dosta zajebana stvar, a mislim da je nisam u zivotu upotrebio. A i sudije koje sude klincima cesto ne znaju ove finese.

Naskok na dve noge nije isto sto i naskok na jednu pa drugu, zato sto kod ovog potonjeg vec prilikom naskakanja odredjujes koja ti je stajna a koja pokretna noga. Kod naskoka na dve mozes da biras, koju prvu pomeris ona druga je stajna.

edit: @maheem

Edited by goofs
Posted

Imas i na ovom fibinom snimku situaciju iz dva kontakta. Nije spor oko toga da li ima pravo da izabere pivot naknadno, nego kad izabere da li moze da digne pivot nogu a da druga bude na zemlji.

Mada me zanima koje je tumacenje zasto ne bi mogao da se pravi dvokorak iz mesta. I tu pravis korak npr. desnom, leva je pivot, onda dignes levu i skocis sa desne i sutnes ili polozis.

Posted
9 minutes ago, goofs said:

Jbmliga, dobri i školovani treneri su me učili, i dalje verujem da su u pravu. Cak smo na treninzima reprezentacije radili neku vezbu koja je slicna kao ovo sto Parkerova radi, samo pravis ledjni pivot pre odraza sa pokretne noge. Dosta zajebana stvar, a mislim da je nisam u zivotu upotrebio. A i sudije koje sude klincima cesto ne znaju ove finese.

Naskok na dve noge nije isto sto i naskok na jednu pa drugu, zato sto kod ovog potonjeg vec prilikom naskakanja odredjujes koja ti je stajna a koja pokretna noga. Kod naskoka na dve mozes da biras, koju prvu pomeris ona druga je stajna.

edit: @maheem

nisam razumeo zašto spominješ doskok na obe noge. da, oba su naskoka i posle njega možeš da radiš pivot. 
ovo pivotiranje sa snimaka koje je mos okačio su mi jasna ali mi nije jasno ovo što je candace prikazala - da li smeš da radiš to u prvom kontaktu? bez driblinga?
onda mi nije jasno zašto je zabranjen dvokorak iz mesta

Posted

no, vratimo se pracenju PO...Cle mora da dobije danas kao domacin

Posted
5 minutes ago, Host said:

Nikako, mora da izgubi.

izgubice narednu...ovu dobijaju...osim ako Stivenson uspe da udje Lebronu u glavu

Posted

fin igracic ovaj lebron. jel kacila tablu?

Posted

:thumbup:

sad mi zao sto nisam sve gledala...

Posted

ma jel OKC stvarno okrenuse 25 razlike? auh... 

a LBJ, banana pa trojka, 44 poena, 10 skokova i 8 asista. pa on bukvalno sam igra

Posted

Deluje da je Oladipova lopta prvo udarila u tablu pa je onda usledila blokada LBJa

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...