Jump to content
IGNORED

Euroleague

cvrlle

Ko ce se najvise radovati u Beogradu?  

69 members have voted

1. 1. Ko ce se najvise radovati u Beogradu?

• Fenerbahce
      29
    • CSKA
      6
    • Real Madrid
      8
    • Olympiacos
      10
    • Panathinaikos
      0
    • neko sesti
      16
  2. 2. Kako prolazi Crvena Zvezda?

• maj, Arena, final4
      8
    • poslednja stanica playoff
      2
    • borba za playoff ali kao i prosle sezone za malo
      17
    • samo statista, topovsko meso
      42

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Borca

642

• MiddleClass

417

• booyaka

381

• Ratamahatta

369

Posted
1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Ovde ko uđe u kategoriju 30-50% prekoračenje, treba baš fino da se otvori. 
Primer Oly iz ove sezone. Ako im se skinu plate dva najskuplja igrača (Vezenkov i Furnije su oko 5.7 miliona) i ima tu nekih igrača koji su više od tri godine tu, opet to dođe na tipa nekih 13 miliona. To je 5 miliona preko limita, a dva evra ide taksa na luksuz, što znači čak 10 miliona u zajedničku kasu. Ozbiljni novci.

Zato očekujem da ovo čudo, koliko god na prvu delovalo konfuzno, ipak dovede do raspodele kvaliteta i da neki igrači postanu dostupniji, a ne da se nakrcava skoro sav kvalitet u 5-6 ekipa.

Posted (edited)

nisam siguran koliko to blizancima odgovara s obzirom da su dovodili pojacanja tako sto su ih preplacivali. kada se to izjednaci, bice im teze da potpisu jaca imena posto ce oni u slucaju slicnih ponuda birati neke druge sredine, pa ce onda morati da preplacuju neke losije igrace.

Edited by Nikodije
  • +1 1
Posted
5 minutes ago, Nikodije said:

nisam siguran koliko to blizancima odgovara s obzirom da su dovodili pojacanja tako sto su ih preplacivali. kada se to izjednaci, bice im teze da potpisu jaca imena posto ce oni u slucaju slicnih ponuda birati neke druge sredine, pa ce onda morati da preplacuju neke losije igrace.

Ako se bude primenjivalo ima još više da skoči cena domaćih igrača širom Evrope, što bivših što aktuelnih. Ali se crta da svaki tim ima dva superstara i par starosedeoca

• +1 1
Posted

Znači Karlik i Bogdan kao Sale i Sale.

Posted (edited)

da, coviceva vizija sa 5-6 stalno zaposlenih domacih igraca dobice na znacaju

@*edited by mod

verovatno zele da timovi imaju identitet™, a ne da menjaju po 10 igraca, kao neki ovog leta :fantom:

Edited by Nikodije
  • +1 1
Posted
15 minutes ago, Nikodije said:

Ako uzmemo da će ovaj salary cap raditi kako treba i da će se zaista kontrolisati (a nema šanse da se to desi, prvi će naši da plaćaju ispod stola), ovo će najviše da pogodi one najbogatije - PAO i OLY, Fener, Real, donedavno Barsu (ova Barsa sad je siromah).

Oni imaju previše skupih zvezda, čak i kad makneš dva najskuplja igrača, ostali brzo pojedu salary cap. Ideja u osnovi je da se ovi igrači presele u druge klubove, tako da svako ima po 2 skupo plaćene zvezde. Ovo je neophodno i zbog toga što EL ubrzano stari, priliv mladih i dobrih igrača je presušio, što zbog NBA, što zbog koledža, pa valjda žele da spreče da ovi bogati gomilaju sve što se pojavi, a da iole valja.

• +1 2
Posted (edited)

seleri kep verovatno ima logike i zbog podele na dve konferencije u buducnosti.

kada bi se delilo na konferencije sada, istok bi bio daleko jaci, jer bi 8. klub istoka placao vise nego 3. na zapadu. ukoliko se to relativno izjednaci deoba na konferencije ima vise smisla. ali da, kako spreciti nase da placaju ispod stola.

Edited by Nikodije
Posted

David Kramer i Real navodno blizu dogovora o saradnji od narednog leta.

Posted
4 hours ago, goofs said:

Ako uzmemo da će ovaj salary cap raditi kako treba i da će se zaista kontrolisati (a nema šanse da se to desi, prvi će naši da plaćaju ispod stola), ovo će najviše da pogodi one najbogatije - PAO i OLY, Fener, Real, donedavno Barsu (ova Barsa sad je siromah).

Oni imaju previše skupih zvezda, čak i kad makneš dva najskuplja igrača, ostali brzo pojedu salary cap. Ideja u osnovi je da se ovi igrači presele u druge klubove, tako da svako ima po 2 skupo plaćene zvezde. Ovo je neophodno i zbog toga što EL ubrzano stari, priliv mladih i dobrih igrača je presušio, što zbog NBA, što zbog koledža, pa valjda žele da spreče da ovi bogati gomilaju sve što se pojavi, a da iole valja.

U neku ruku mi se dopada ideja. Pitanje je hoce li zaziveti na taj nacin i koje ce sve gimnastike klubovi primenjivati kako bi ojacali timove.

Ono sto mi prvo pada na pamet je sta ce biti sa onima koji su spremni da u svoju racunicu ubace i penale, gde npr. Janakopulos ili neko poput ovog iz Hapoela koji javno nudi Micicu 5 milki ne kaze "jebe mi se, evo 10 milki preko, ne zanima ne da li je za regularno placanje u ili van okvira capa".

Posted

Penali nisu problem, mislim jesu, ali se to i sada dešava, dešava se i u NBA. Problem je kontrolisanje ovog sistema. Liči mi ovo na onu foru kad Evroliga vidi da u NBA ima toliko utakmica u regularnoj sezoni pa oni hoće da naprave isti sistem kao što ima tamo a onda im igrači spavaju po aerodromima. 

Posted (edited)

mislim da ste previse pod uticajem srpskog drustva

"placanje ispod zita" se prilicno lako regulise

drakonskim kaznama i striktnom primenom pravila

2 hours ago, Segundo said:

U neku ruku mi se dopada ideja. Pitanje je hoce li zaziveti na taj nacin i koje ce sve gimnastike klubovi primenjivati kako bi ojacali timove.

Ono sto mi prvo pada na pamet je sta ce biti sa onima koji su spremni da u svoju racunicu ubace i penale, gde npr. Janakopulos ili neko poput ovog iz Hapoela koji javno nudi Micicu 5 milki ne kaze "jebe mi se, evo 10 milki preko, ne zanima ne da li je za regularno placanje u ili van okvira capa".

pa sta ga sad sprecava da potrosi 10 umesto 5?

apsolutno nista

ne padaju nikom pare sa neba, cak i ako bude takvih primera, opet ce biti do neke mere obuzdani, za razliku od sad kad nema ogranicenja

ono sto je meni zanimljivo je ovo iskljucivanje igraca mladjih od 23 godina iz racunice za fond od 8miliona

to bi trebao biti pokusaj odgovora na ovo sto se desava u koledz kosarci

meni ovo zvuci odlicno, najvise u smislu da se  napokon uvode ovakve stvari u evropsku kosarku

verujem da ce se vremenom spustati i u druge lige neka makar slicna pravila, pa da necemo vise gledati takmicenja u kojima se bore klub a u kom 15ti igrac rotacije, ima vecu platu nego ceo budzet kluba b

Edited by pbg12345
Posted

Pa nije samo srpsko društvo, pola Evrope u fudbalu to radi, Siti, Juventus, PSG, zapravo malo koji klub u Italiji to neće da radi. A UEFA je jedno 9 miliona puta sposobnija organizacija od Evrolige, pa ni oni ne uspevaju da iskontrolišu, kakve onda šanse ovi imaju.