Bojan Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Jednak broj ratova mislim da je izbio usled jasnog stava i usled nejasnog stava. Najiskrenije. Tuskov stav je svakako "more commendable" u smislu opste price. Ma da. Ajde da je Tusk rekao to na licu mesta uz neku još malo širu priču. Ali čemu danas da tvituje ovako nešto kada se u grad već dovlači teška mehanizacija. I šta se dešavalo sa inicijativama, sa tajnom diplomatijom, specijalnim izaslanicima? Kakva je uopšte bila aktivnost EU tela ovih dana? Link to comment
MancMellow Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Stav EU je do sada bio jasan, ali valjda EU shvata da ne treba brkati podrsku jedinstvenoj Spaniji sa bezuslovnom podrskom vladi Rahoja, za razliku od Francuske. To je u ovom trenutku isto. Ne postoji nacin da se podrzi jedinstvo Spanije, a da se da signal istovremeno Pudjdemonu da njegova taktika moze da donese neke rezultate. Pudjdemon bi to shvatio kao nekakvo ohrabrenje tj da bi upotreba sile od strane Spanije njemu donela poene. Nema ovde vremena za subtleties, to je gradonacelnica Barce shvatila iako sasvim sigurno mrzi Rajoya Link to comment
Bojan Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Pućdemon tražio odlaganje 1h. PP i Cs traže suspenziju. Prete odlučnom akcijom ako se nastavi sa prekidom. Link to comment
vememah Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Ruptura je u ovom kontekstu otcepljenje, a ne prekid. Link to comment
Kampokei Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Potpuni cirkus. Ne moze ovako da se pravi drzava. Ne ispratih, kako se ocitovao Forin Ofis o ovome? Link to comment
MancMellow Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Potpuni cirkus. Ne moze ovako da se pravi drzava. Ne ispratih, kako se ocitovao Forin Ofis o ovome? U najkracem, isto kao Francuzi. U najkracem Link to comment
Bojan Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Gledajuci poslednja dva sata zasedanja Senata, mrka kapa da ce ovo dobro da se zavrsi. Daj boze da gresim. Jel Senat nešto zaključio? Ako sam dobro zapamtio eventualno vanredno stanje bi trebao da proglasi Kongres. Član 155. ide uz odobrenje Senata, ali to bi onda potrajalo bar jedno nedelju dana i ne postoje jasni mehanizmi upotrebe prinude kao kod vanrednog stanja. Link to comment
MancMellow Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 (edited) Jel Senat nešto zaključio? Ako sam dobro zapamtio eventualno vanredno stanje bi trebao da proglasi Kongres. Član 155. ide uz odobrenje Senata, ali to bi onda potrajalo bar jedno nedelju dana i ne postoje jasni mehanizmi upotrebe prinude kao kod vanrednog stanja. Ima i ono da prvo moraju da pozovu autonomne vlasti da se "vrate" u zakonitost. Mada mislim da je ozbiljnije ovo sto prete PP i C's tj da bi doslo do nemira izmedju jednih i drugih. Naravno, uz pomoc drzave, da se ne lazemo Edited October 10, 2017 by MancMellow Link to comment
Lancia Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Jel Senat nešto zaključio? Ako sam dobro zapamtio eventualno vanredno stanje bi trebao da proglasi Kongres. Član 155. ide uz odobrenje Senata, ali to bi onda potrajalo bar jedno nedelju dana i ne postoje jasni mehanizmi upotrebe prinude kao kod vanrednog stanja. Ne znam Bojane, morao sam da krenem na sljaku, bio je jedan cirkus. Zadnje sto sam cuo je nazivanje Spanaca varvarima od katalonske strane. Link to comment
Bojan Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Ruptura je u ovom kontekstu otcepljenje, a ne prekid. Hvala. Link to comment
Bojan Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Ne znam Bojane, morao sam da krenem na sljaku, bio je jedan cirkus. Zadnje sto sam cuo je nazivanje Spanaca varvarima od katalonske strane. Auh. Hvala za info. Link to comment
Bojan Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Ima i ono da prvo moraju da pozovu autonomne vlasti da se "vrate" u zakonitost. Mada mislim da je ozbiljnije ovo sto prete PP i C's tj da bi doslo do nemira izmedju jednih i drugih. Naravno, uz pomoc drzave, da se ne lazemo Svakako. Inače bio si u pravu. Računa se dosta na Mosos da obezbedi rad skupštine. I čini se da su u tome vrlo rešeni s obzirom na način na koji su okružili zgradu. Link to comment
MancMellow Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 S druge strane, ako ne proglasi nezavisnost imace sranje od strane CUP, i u parlamentu, ali verovatno i na ulici. Tako da cemo jos videti zasto je Mosos stvarno tu. Link to comment
vememah Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 (edited) Edited October 10, 2017 by vememah Link to comment
Recommended Posts