Jump to content
IGNORED

Španija i Katalonija

Lord Protector

Recommended Posts

PPov podsekretar za komunukacije rekao da nikakvo posredovanje ne dolazi u obzir jer "ovo nije Jugoslavija" ???? Takodje je rekao da bi Puidgdemont na kraju mogao da zavrsi kao Companys (katalonski lider pre i za vreme gradjanskog rata, streljan od strane frankista). Mnogo idiotizama je izgovoreno tamo ovih dana.

PPov podsekretar za komunukacije rekao da nikakvo posredovanje ne dolazi u obzir jer "ovo nije Jugoslavija" Takodje je rekao da bi Puidgdemont na kraju mogao da zavrsi kao Companys (katalonski lider pre i za vreme gradjanskog rata, streljan od strane frankista). Mnogo idiotizama je izgovoreno tamo ovih dana.

Casado samo potvrdjuje iz dana u dan, koliki je idiot. PP ima sjajnu garnituru jurisnika na celu sa Sorayom, ovi iz SNS-a da im pozavide.

Bila je juce prisutna i jedna druga vrsta ikonografije. Pozitivna stvar je sto o tome pise EL Pais. Dobra fora je bila u studiu, gde cova pravda podignute ruke, kao zvanje taksija. Sad se to ovde zove 'Alo, taxi!'.

1507484964_888438_1507485621_sumario_nor

DLodHw0XUAEK953.jpg

Ima clanak u Le Monde-u o ovome. 

Prva slika je iz 2015. dok je druga iz uslikana u Madridu.

DLsFKLVXUAADC63.jpg

Edited by borris_

Ima clanak u Le Monde-u o ovome. 

Prva slika je iz 2015. dok je druga iz uslikana u Madridu.

DLsFKLVXUAADC63.jpg

Их није ваљда да је Мајо слагао? :cry:

Interesantno je da je Katalonska skupština pre neki dan saopštila da bi svečanost povodom nezavisnosti trebalo da se održi u sledeću nedelju (proglašenje, naravno, u utorak) i da bi se u prigodnom programu osvrnuli i na borce za prava Katalonije, kao što je Kompani. Eto i tog elementa da se jedna te ista ličnost vidi na različite načine.

Их није ваљда да је Мајо слагао? :cry:

Nije valjda da si se potresao¿ Toliko ima fotki, da uvek mozes da nadjes neku frisku za sebe.

Kako se samo nepogresivo nacrtas u pravom trenutku. Radis za taxi?

U intervjuu El Paisu Rahoj je bio dosta neodređen šta će se sutra dešavati. Razumljivo. Ali je napomenuo da policija neće sprečiti održavanje skupštine, što bi bilo verovatno lakše nego da ih puste da započnu sednicu i da se narod okupi pa tek kasnije da intervenišu. Sednica za utorak (sutra) je zakazana za 18h kao plenarna sa jednom tačkom - Politička situacija u Katalunji. Tek ukoliko bi skupština proglasila nezavisnost to bi bio znak za intervenciju. Pošto će dosta naroda čekati napolju da proslavi meni uopšte nije jasno kako će to izgledati.

Zanimljivo je da su jastrebovi počeli da traže da se, pored ostalih, uhapsi i Alcaldessa. Mislim, ona će sutra biti spremna da reaguje, naročito ako bude nekih incidenata.

Možda. Ali pročitao sam negde (Lavanguardia mislim) da je kod Mososa prilična podela. Mada, koliko su ih ovi mitingaši za jedinstvo Španije iznapušavali, mislim da i njima nije svejedno. Neki su čak vratili i odlikovanja. Posle referenduma i neke sudije (sud je pod kontrolom Madrida) su se oglasile da je poverenje u Mosos kod suda veoma narušeno. Danas je, recimo, zadatak zaštite sudova od Mososa preuzela Nacionalna policija.

Na proslavi dana Valensije (9. oktobra) došlo je do incidenata između proindependista i desničara.

Inače, ovaj dan se, koliko sam shvatio, proslavlja kao neka fešta gde se ljudi druže međusobno.

• Create New...