Filozof manijak Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Ne znam konkretno za Miška, ali znam da većima menadžera uzima procenat i od kluba i od igrača
Кристофер Лумумбо Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 (edited) to je netacno. ne pricam o onima koji vode igrace u 5. francusku ligu, pricam o ozbiljnim agentima, niko od njih ne uzima pare od igraca. Edited September 11, 2017 by Кристофер Лумумбо
Filozof manijak Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Ja sam mislio na ove manje kvalitetnije igrače, a ne na top propsekte u basketu. E sad, gde spada Kešelj, đavo bi ga znao....
levi Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Procenat od čega, celog ugovora, godišnje plate..
Кристофер Лумумбо Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Ja sam mislio na ove manje kvalitetnije igrače, a ne na top propsekte u basketu. E sad, gde spada Kešelj, đavo bi ga znao.... i igraci koji igraju igrjau u malim ligama, tipa portugal, bugarska, estonija...niko ne placa agentima. klubovi placaju 10% od ukupnog godisnjeg ugovora. recimo, keselj ima platu od 150k, klub je duzan da dodatnih 15k uplati misku. to tako funkcionise, igraci ne placaju ni dinara agentima. u nba je druga situacija, tamo igraci placaju 4% od svoje plate agentima.
Filozof manijak Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Čuo sam lično od prijatelja koji je igrao u rumunskoj prvoj ligi. Verovatno je razlika od agenta do agenta. I da, uzima se procenat od godišnje plate. E sad, pošto kupio, tolko prodao
Apollo Creed Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 keselj ima platu od 150k, klub je duzan da dodatnih 15k uplati misku. Za smešne pare smo dobili brutalnog igrača!
Кристофер Лумумбо Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Čuo sam lično od prijatelja koji je igrao u rumunskoj prvoj ligi. Verovatno je razlika od agenta do agenta. I da, uzima se procenat od godišnje plate. E sad, pošto kupio, tolko prodao ma moguce je da na tom nivou ima mali broj tih agenta koji to rade, ali ogromna vecina to ne radi.
levi Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 S tim što nije klub dužan nego je takav divlji sistem. Igrač mu je klijent, od njega bi trebalo da se naplati, a ne od kluba
Кристофер Лумумбо Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Za smešne pare smo dobili brutalnog igrača! to je samo primer, nemam pojma koliko keselj zaradjuje.
Кристофер Лумумбо Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 S tim što nije klub dužan nego je takav divlji sistem. Igrač mu je klijent, od njega bi trebalo da se naplati, a ne od kluba nije, sistem je skroz ok i dobro funkcionise.
Nikodije Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 (edited) Za smešne pare smo dobili brutalnog igrača! i 150 k dinara je velika plata za keselja, tj. ono sto on moze da doprinese. ni u prajmu nije bio neki igrac, a kakav li je sada posle 5 rekreativnih sezona, mogu samo da zamislim. ali pretpostavljam da je tacna ona prica da kod miska igraci idu u paketima, nesto on uvali po svojoj volji (a keselj mu je valjda strava ortak, pa je hteo da mu ucini) a onda dobijes i nesto sto ti treba i sto valja Edited September 11, 2017 by Nikodije
Nikodije Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 (edited) Hehe izgleda pero. Valjda ima jos benzina u tom tetoviranom telu. Ako ima, vrh pojacanje Kaze mozzart, valjda nije patka Edited September 11, 2017 by Nikodije
Recommended Posts