Monday at 21:492 days BYD struja je brutalna prica.Svako ko u poredjenju sa BYD elektricnim autom uzme neki pandan iz EU je lud covek.
Monday at 22:202 days 45 minutes ago, Eleniko said:a što ne možemo da odemo u kinu, kupimo to na neke privremene table i doteramo za srbiju? jebo garanciju....Homologacija Hteo moj kolega da uzme neko čudo, Polestar, rekli mu da ne može, nema homologacija za Srbiju... A da ti sam platiš i da se jebavaš sa tim nije vredno truda i odustao je...Polestar 3 | Polestar USPolestar 3 | Polestar USWith optimized aerodynamics, a potent electric powertrain, and carefully sourced materials, Polestar 3 is the SUV that's desirable for the right reasons.
Tuesday at 08:451 day 10 hours ago, radisa said:Homologacija Hteo moj kolega da uzme neko čudo, Polestar, rekli mu da ne može, nema homologacija za Srbiju... A da ti sam platiš i da se jebavaš sa tim nije vredno truda i odustao je...Polestar 3 | Polestar USPolestar 3 | Polestar USWith optimized aerodynamics, a potent electric powertrain, and carefully sourced materials, Polestar 3 is the SUV that's desirable for the right reasons.Ima jedan u oglasimahttps://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/26122811/polestar-2?attp=p3_pv0_pc1_pl1_plv0
Tuesday at 09:361 day 12 hours ago, Eleniko said:BYD i tu redefiniše stvari, ovaj seal valjda ima 580km autonomiju. to je za gradsku vožnju 2 punjenja mesečno max. možeš i da šibneš 10m kabla sa prozora na ulicu, bukvalno. pritom bi ga i punjač u galeriji napunio za sat dva, odeš u bioskop i to je to.edit - sad vidim da pišu da je 1000km domet. to je max 1 punjenje mesečno, a ako krene prodaja onda će sigurno investirati u par brzih punjača u gradu - 30 minuta.Sa 1000km autonomije sve si rešio, mada upozoravam da to neće da može ako pređeš 100km/h,onda potrošnja rapidno raste. Ja sam se na to navikao, pa sam spustio hibrid na potrošnju 3,5/100, što važi i za regionalne puteve, recimo Ibarsku, a ne važi za auto put, tamo se već popne na 5. To je slučaj i zimi, kad troši struju na grejanje, to nisu rešili.Znam da ljudi masovno kupuju stare Tesle za 18-19k pa sređuju module na baterijama, i imaju autonomiju preko 600km,Još jedan važan detalj - proračunajte prethodno koliko zaista košta punjenje strujom na pumpama, poslušati ovo:Čovek insistira na punjenju u sopstvenoj režiji i po noćnoj tarifi, da ne bude jebo ćar vajdu. Kaže da punjenje za 100 km na pumpama u Evropi košta desetak eura, a kod kuće košta 70 dinara.
Tuesday at 09:401 day punjenje na dugačkom putu, tipa beograd grčka, mora da se isplaniraako možeš da dobaciš do gevgelije a to je 550km tamo ima besplatno punjenje 2 ili 3 punjača na centralnom gradskom trgu, na primeru grčkoj u ovoj njihovoj makedoniji nijesam video nijedan punjač i znajući kakva je kapitalistička wookojebina sumnjam da će i biti.
Tuesday at 10:001 day 21 minutes ago, April said:Sa 1000km autonomije sve si rešio, mada upozoravam da to neće da može ako pređeš 100km/h,onda potrošnja rapidno raste. Ja sam se na to navikao, pa sam spustio hibrid na potrošnju 3,5/100, što važi i za regionalne puteve, recimo Ibarsku, a ne važi za auto put, tamo se već popne na 5. To je slučaj i zimi, kad troši struju na grejanje, to nisu rešili.Znam da ljudi masovno kupuju stare Tesle za 18-19k pa sređuju module na baterijama, i imaju autonomiju preko 600km,Još jedan važan detalj - proračunajte prethodno koliko zaista košta punjenje strujom na pumpama, poslušati ovo:Čovek insistira na punjenju u sopstvenoj režiji i po noćnoj tarifi, da ne bude jebo ćar vajdu. Kaže da punjenje za 100 km na pumpama u Evropi košta desetak eura, a kod kuće košta 70 dinara.U Italiji kosta cirka 15€ "brzo" punjenje. Isplati se samo onima koji imaju zaista veliku km autonomiju. Ja svoj plug in punim samo nocu u sopstvenoj garazi i kosta me circa 2€ dnevno. S ta 2€ imam 45/50 km autonomije na ful elektricnu voznju.
Tuesday at 12:321 day 26 minutes ago, Lo Zingaro said:U Italiji kosta cirka 15€ "brzo" punjenje. Isplati se samo onima koji imaju zaista veliku km autonomiju. Ja svoj plug in punim samo nocu u sopstvenoj garazi i kosta me circa 2€ dnevno. S ta 2€ imam 45/50 km autonomije na ful elektricnu voznju.Da, to je u dlaku ta računica o kojoj čovek priča u podkastu.Čak kaže da bira automobil po prosečnoj brzini kućnog punjenja.