Monday at 12:271 day TLDR: Ubise Kinezi sa dizajnom. Vec znamo da su bolji sa elektromotirima i senzorima. Sta je ostalo da Zapad radi bolje?
Monday at 12:581 day 28 minutes ago, Shan Jan said:Sta je ostalo da Zapad radi bolje?Servisna podrška i sve ostalo što ide s tim, dok radi super, kad bude trebalo nešto da se popravi ili zameni nisam baš siguran koliko će to glatko ići za tamo neke BYD-ove i slične
Monday at 13:021 day 2 minutes ago, Time Crisis said:Servisna podrška i sve ostalo što ide s tim, dok radi super, kad bude trebalo nešto da se popravi ili zameni nisam baš siguran koliko će to glatko ići za tamo neke BYD-ove i sličneAko eksplodira kupovina, a nema razloga da se to ne desi, za cas ce se naci lanac podrske. Veci problem je infrastruktura za punjenje. Ali do tad moze i ovaj glibda se kupuje.
Monday at 14:081 day 54 minutes ago, Shan Jan said:Veci problem je infrastruktura za punjenje. Ali do tad moze i ovaj glibda se kupuje.Obavezno sopstvena garaža i punjenje po jeftinoj struji. Moj tip ipak ostaje plugin hybrid. Za sada. U perspektivi, samo čista struja. Nema menjač, pločice i trapovi su manje opterećeni, nema dva motora, čorba više ne postoji kao stavka, a koštaće uskoro kao kec iz srećnih vremena. U stvari, kao vartburg limuzina, kupiš-voziš-daš svinjama a ti kupiš nov.
Monday at 16:351 day 3 hours ago, Shan Jan said:Ako eksplodira kupovina, a nema razloga da se to ne desi, za cas ce se naci lanac podrske.Šta znači eksplodirati? U celoj Srbiji ima malo manje od 3000 električnih vozila sve ukupno i to računajući pravna licahttps://rs.bloombergadria.com/bloomberg-adria-tv/bloomberg-adria-tv/53400/u-srbiji-2699-elektricnih-vozila-i-jedan-punjac-na-100000-stanovnika/news Edited Monday at 16:351 day by Time Crisis
Monday at 16:491 day Mislim da ovde nije toliko prica o EV koliko o jedtinijim a kvalitetnijim automobilima.Inace upravo prosao pored bilborda u centru za BYD.
Monday at 16:571 day 4 minutes ago, Shan Jan said:Mislim da ovde nije toliko prica o EV koliko o jedtinijim a kvalitetnijim automobilima.Inace upravo prosao pored bilborda u centru za BYD.BYD ide u dosta jaku kampanju...Gledao sam ovaj što bi trebao da bude pandan RAV4 hybrid, BYD SEAL U DM-i, jeftiniji 25K od istog... Šta ja znam, za 25K razlike se verovatno isplati, zar ne?
Monday at 20:581 day 6 hours ago, April said:Obavezno sopstvena garaža i punjenje po jeftinoj struji. Moj tip ipak ostaje plugin hybrid. Za sada.BYD i tu redefiniše stvari, ovaj seal valjda ima 580km autonomiju. to je za gradsku vožnju 2 punjenja mesečno max. možeš i da šibneš 10m kabla sa prozora na ulicu, bukvalno. pritom bi ga i punjač u galeriji napunio za sat dva, odeš u bioskop i to je to.edit - sad vidim da pišu da je 1000km domet. to je max 1 punjenje mesečno, a ako krene prodaja onda će sigurno investirati u par brzih punjača u gradu - 30 minuta. Edited Monday at 21:021 day by Eleniko
Monday at 21:021 day 4 minutes ago, Moća said:Au sto dobro izgleda.Imaju pandan i landcruseru, ali ne kod nas... :(Brutalano izgleda, full electric ima domet kao 1000km, sa extended baterijom... Neka je pravih 700, i to je ok...Cema za kinesko trziste ispod 20k dolara... :)
Monday at 21:071 day 4 minutes ago, radisa said:Imaju pandan i landcruseru, ali ne kod nas... :(Brutalano izgleda, full electric ima domet kao 1000km, sa extended baterijom... Neka je pravih 700, i to je ok...Cema za kinesko trziste ispod 20k dolara... :)Au bre ispod 20k?Strasno.
Monday at 21:251 day 17 minutes ago, Moća said:Au bre ispod 20k?Strasno.Slagao sam te, to je bila izgleda neka starija vrezija, 36K je i domet je 1200km :)Znam da smo pre jedno 6 meseci do godinu dana Lancia i aj, komentarisali na onom klipu sa 20 autompbila ispod 20$K, kako je brutalan,..
Monday at 21:311 day a što ne možemo da odemo u kinu, kupimo to na neke privremene table i doteramo za srbiju? jebo garanciju....