Jump to content
IGNORED

FK Radnički Niš 2017/18

Dali_man

Recommended Posts

Posted

Osveštaše nam Mimu i Gagija...

• Replies 6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Constantin

1144

• Rumpelstiltskin

1000

• MaErAkLoIJA

605

• Dali_man

425

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mislio sam da su ove zvucnije mlade igrace doveli Rastavac, sportski i ljudi oko njih. Da ne nabrajam ali svi oni su od kada su dosli prolazili pripreme sa prvim timom i skoro svi su i debitovali. Od cele plejade Apostolovic i Toti su cini mi se imali ubedljivo najvecu minutazu. Tu je i Aleksa krajem prosle godine a Krstic je maltene bio starter dok se nije povredio.

SVe ove mlade igrače je uglavnom doveo Vidak, a proces je započeo još sa matorim Stepijem. Sećate se valjda da je skoro svaku utakmicu omladinaca, kadeta posmatrao sa tribina, sa Istoka uglavnom...Stepi, Vidak, Marko. Leku Jovanovića je Vidak ganjao skoro celu godinu da predje u Niš...oko Apostolovića je bilo bezbroj pregovora. "Davili" smo Piroćance, svaki drugi dan je neko išao zasebno da ih ubedjuje da puste Pirketa kod nas. Jedan dan Vidak i Andrija (marketing), drugi dan Marko i još neko, treći dan svi zajedno itd...

Ma ne ne mogu mene oterati . Ja sam na Čairu od 1986 redovan. Mogu mi zabraniti ako im ne odgovara istina . Mogu me banovati. Ali . . . .strah me za sve . Nije moje da komentarisem kako je ko od igrac odigrao. To neka daju transparentno treneri. Ali ljudi neću imenovati ni sada ALI FKRN je posle duzeg vremena dosao do toga da u generacijama 99 00 01 02 03 ima najmanje 30 momaka deteta na svim pozicijama koji su za buducnost. Toga me strah . Nije li na sceni skauting neciji da to razbuca. Gledano ovako pesimistički ako prvi tim bude los , lose ce se to odraziti i u skoli.A sad ću i da pitam. Po cemu je drugi golman omladinaca zasluzio ugovor pre prvog golmana Kojića. Eto pa banujte me ako hoćete. Budimo. REALni

Da krenemo od pozadi. Svi znamo kako je mladi Stojiljković dobio ugovor, nema potrebe ponavljati, ali ajde još jednom, zahvaljujući tati Gociju. To nije toliko strašno, i ne bi bilo, ako je bilo dogovora da deca iz Gocijeve škole budu prvo nama ponudjena kad izadju iz ciklusa takmičenja mladjih kategorija. Medjutim i ako se zaklinjao u Radnički, tako se zaklinjao i u Zvezdu pa su (ispravite me ako grešim) braća Ilić završila u Zvezdi. Znači ljubav je jedno, iteres je drugo, bar kod nekih, a i ljubav se ne maže na 'leba. Mislim da se svi sećamo njegovih obećanja na našim TV kada je tako nešto i najavljivao u vezi saradnje sa Radničkim. Koliko je to REALno...? Nismo deca, znamo i sami. Mislim da niko ne treba da se zanosi s tim da će neko, ko je u toj branši, po svim nivoima, da zbog ljubavi prema klubu da se odrekne svog interesa. Možda neki igrač, sa ovih prostora, koji je ponikao u Radničkom i koji želi karijeru da završi u istom tom Radničkom, ali ne treba biti bahat i bezobrazan i ponižavati tog igrača i nuditi mu da igra za kilo čvaraka....

Posted

Daklem nista. Nema odgovora, nema demantija. Samo serete ko trudne foke. Sreća trenador na +10h zoni u Kini, pa napisa nesto ......

Posted

Delim Rumplovo misljenje, i pored toga sto mi se dosta stvari ne svidja trenutno, posebno ova smejurija sa sajtom kluba, malo strpljenja, sudicemo im na polusezoni bar, ne mora da prodje ni cela sezona.

Ako sam dobro shvatio, Legendo , bio si da gledas protiv Backe? Poneki utisak o novom stoperu Simunovicu? Znam da je vazio nekad za bas talenta...

Posted

Štaaaa ? Bio si u Brus a imaš oči da se ovde pojaviš sa uopšteni postovi glede disfunkcije kluba ..... Legendo, Legendo, baš si krme .......

Posted

Komentariše se trenutno stanje u klubu, čak mislim da nema nekog preterivanja.

Pratimo situaciju i shodno dešavanjima nam se povećava optimizam ili raste pesimizam.

Uvek sam za to da se u datom momentu dobro pohvali, loše iskritikuje...a na kraju se sumiraju te pohvale i kritike, pa vidimo kako zapravo sve funkcioniše.

Kad urade nešto dobro će ih ishvalimo, nije problem :P

Posted

Daklem nista. Nema odgovora, nema demantija. Samo serete ko trudne foke. Sreća trenador na +10h zoni u Kini, pa napisa nesto ......

Ne znam na koje pitanje nemaš odgovor...od drveta ne vidiš šumu ili....?

Delim Rumplovo misljenje, i pored toga sto mi se dosta stvari ne svidja trenutno, posebno ova smejurija sa sajtom kluba, malo strpljenja, sudicemo im na polusezoni bar, ne mora da prodje ni cela sezona.

Ako sam dobro shvatio, Legendo , bio si da gledas protiv Backe? Poneki utisak o novom stoperu Simunovicu? Znam da je vazio nekad za bas talenta...

Nisam bio u Brusu.

Posted

Štaaaa ? Bio si u Brus a imaš oči da se ovde pojaviš sa uopšteni postovi glede disfunkcije kluba ..... Legendo, Legendo, baš si krme .......

Čekaj malo...jel se sećaš termina utakmice...? Sledeći put će ostaneš bez biciklu....samo da znaš ;)

Posted

Ево једна песма за нашег тренера од његовог земљака... Много сте се уозбиљили  :fantom:

Posted (edited)

Dobro, aj sklonimo emocije po strani, da rasčlanimo koji su motivi i potencijalni razlozi ovakvog ponašanja rukovodstva kluba.

- lamentira se porivima Ivice da ponovo dođe u klub. Empatija, meko srce, žal za mladost sigurno nije. Razlog je očigledno finansijski momenat. Time sto vodi politiku bednog plaćanja igrača definitivno ne ostavlja sebi prostora da će se okititi nekakvim fudbalskim uspehom ali opet sa druge strane, da bi se Ivica nafatirao sa šuške činjenica da će imati tim koji se bori za opstanak nesto ne pije vodu.

- Koliko smena ili odlazak rukovodstva omladinske škole u stvari ima uticaj na poslovanje celog kluba ? Da li sportski radnici u mlađim kategorijama imaju uvid u poslovne knjige, ako takve uopšte i postoje u nas ? Odgovor na oba pitanja je "zanemarljiv" ili "odričan".

Kukamo sto je Ivica preuzeo klub ... A zaboravili smo da je pod Radanom Ilićem klub bio pred raspadom. Igrači takođe nisu redovno primali plate, vršen je tihi bojkot sto se direktno odrazilo na rezultate u jesenjem delu. Da je on ostao, ni playoff pitanje je da li bi smo zakačili a sada u timu ne bi bilo ni Arse ni Nome ni bilo koga od kvalitetnijih igrača.

Najlakše je sada prozivati i kukati a memorija nam ne seže dalje od par meseci unazad. Memorija ko u kokoške.

Meni čak ne smeta ni tajnovitost, ni neniški ljudi u klubu. Smetaju mi oni tekstovi na sajtu koji su rangu klinca petog razreda OŠ.

Sacekajmo početak prvenstva i kraj prelaznog roka da vidimo na sta će ličiti nas tim i kako će sve to delovati na terenu. Leko je samo kritikovati i uočavati samo nečije mane bez obaziranja na njegove vrline. Lepo nam bilo sto natrtismo Čarapane dvaput pod Bagdalom. Godio nam je osećaj sto nas sudije samo ne potkradaju već počeše pomalo i da duvaju za nas. Prijalo je postojanje nade za to smrdljivo četvrto mesto. Ali ne, mi smo Arsenal, neuspeh se ne prašta. Ivica je kriv za sve. Uzeo je hilti i napravio rupe u plafon svlačionica. Napravio kiselim kišama zapadnu tribinu stariju jos 20 godina. Omogućio suncu da bespomučno bije po stolicama na novim tribinama i čini ih roze, i tako u nedogled .....

Aj da vidimo rezultate za jedno tri meseca. Uvek ima vremena za kolac i šiljenje patke.

Evo vam čaršaf 1/1

Dobro jutro

Rumpel ja tvoj carsave citam ali ti slabo citas moje. Ustvari ja citam sve sa foruma bez izuzetka i bez obzira na duzinu istih.

Moje secanje seze daleko u 2006 godinu i znam sve u vezi Ivicinog dolaska u klub, preuzimanja istog uz razna obecanja, njegov kompletan rad u tom periodu i ponasanje na kraju. Takodje se lepo secam da nista sto je obecao nije ispunio, ama bas nista, nula !

Klub nam se raspada jos od kraja devedesetih i vodili su ga mnogi. Svake godine su mu raznorazni stavljali katanac pa je on opet nekako opstao.

Da li je Toncev bio nuzan? Da li bi ugasili klub da nije dosao? Da li je on kapacitet u finansijskom, organizacionom, ljudskom... smislu?

Mislim da je odgovor na sva ova pitanja odrican.

Da li moze da napravi nesto dobro za klub ? Mozda...   Gledali smo ga u Zvezdi i pratili i njegov rad. Znamo svi sta Zvezdini navijaci misle o njemu.

Ime sve sam plus do plusa. Minuli rad mu je za desetku i ima fantasticne preporuke. Sve to zacinjeno sa potezima koje vuce, pa sve to zacinjeno ovom tajnovitoscu navodi da svi mi pucamo od optimizma.

Ne ja odbijam da budem penzioner pred televizorom i da mi kazu kako je sve divno, bajno i ja slepo verujem. Odbijam da mi neko kaze da ce da bude transparentan i uvede mrak kakav do sada nije vidjen. Gradjenje optimizma bez osnova, na slepo je lepo i odslikava stanje tvog duha :D Znaci ili si tako odlucio jer ti je lakse ili si blesav! Meni bi svakako bilo i bolje i lakse i lepse da sam u tvojoj kozi. Sad da li je to moja sreca ili nesreca, ne znam :D

Glavno pitanje je zasto bas sada, ove zime da propadnemo i gasimo klub kada smo napravili vrednosti i to Pavkov, Arsic, Mrkic pa jos po neko iz plejade mladih...

Da je ostao Radan i prodao ova tri igraca mogao bi na miru da vodi klub jos godinu dana.

U cemu je razlika izmedju Radana i Tonceva? Ni jedan ni drugi ne ulazu. Toncev nije ulozio od kada je dosao. Bar plate da je isplatio.

I Radan je mogao da skrese plate i raspusti pola tima. Takodje igraci poput Bondarenka, Merdovica i ostalih, nisu nedodirljive vrednosti ni za bilo koju bivsu upravu.

Naravno sve uprave su najbolje dovodili na kraju kada ovi ne pronadju klub. Ako se to ceka opet nema razlike izmedju ove i proslih uprava.

Jedina razlika je da je ova uprava uzela najvece pare od prodaje igraca i ima najvecu vrednost u igracima u zadnje dve decenije.

Evo ja do dana danasnjeg uocavam samo mane a ni jednu vrlinu nisam uocio! Ako mi kazes dve, tri vrline ja cu ti biti neizmerno zahvalan jer si mi otvorio oci.

Ako uspes da me razuveris ja cu ti biti neizmerno zahvalan jer me upravo to najvise plasi.

Da te podsetim da smo mi to cetvrto mesto ganjali i pre Tonceva, da je Napredak pobedjen zahvaljujuci najboljem igracu koji nije vise u klubu a da direktan potez predsednika i insistiranje na dovodjenju pojedinih igraca je direktno ugrozilo nasu poziciju jer nam se klub u momentima vise raspao nego li jesenas kada je u startnu bio Toti, Leka, Apostolovic i ostali mladi igraci.

Nadu mogu da podgrevam zbog svih onih omladinaca koji su talentovani i koji mogu da eksplodiraju ove sezone. Mogu takodje da je budzim saznanjem da cemo imati vise domacinsko sudjenje nego minulih godina ali se tome nikako ne radujem. Dovoljno mi je da nas ne kradu ali da mi krademo nekoga to zaista ne zelim ni u kakvim okolnostima. Tu je jos uvek sportski koji je vec dokazan sportski radnik i zbog njega mi je malo lakse.

Ja bih voleo da neko ovde taksativno iznese sve sto je Toncev obecao kada je preuzimao klub. Nije on ni busio rupe na Cairu, nije nam ni krov uskratio ni slao kisele kise.... Sta je Toncev uradio?  On je obecavao i obecavao i obecavao.....  Zaista bih zamolio nekog ko se seca ili je bio prisutan da me podseti njegovih obecanja jer mi se cini da je pored  ostalog obecao da ce urediti malo i te rupe i taj teren...

Evo sezona uskoro pocinje. Cekam sa nestrpljenjem da nam jave da je sredjivanja terena pocelo i da je ulozeno toliko i toliko. Kao sto je to u Krusevcu uradjeno. Cekam info da je krenulo sa krecenjem i sredjivanjem WCa. Ako nam se stadion urusava od kiselih kisa neka ga bar prefarba nekom masnom farbom da spreci da voda prodire unutra i da spreci dalje propadanje... Nece ga kostati kao sto sto bi ga kostao krov...

Ali da! Kako da nas i obavesti kada je otpustio sve iz kluba pa i marketing. Sve ono sto smo sa nestrpljenjem cekali a to je da modernizujemo sajt, da imamo pravovreme i trenutne informacije iz kluba, da imamo intervjue sa trenerom, igracima, strucnim stabom, sportskim, da i mi mozemo da postavljamo pitanja, da pratimo uzivo prenos ili bar tekstualni sa priprema, da imamo tacan i precizan izvestaj sa utakmice....... vise nemamo!

Da li je to po tebi samar navijacima, pljuckanje na transparentnost i skrivanje od ociju javnosti ili potencijal, vizija i sl. ? Da li je to put ka evropi? Modernizacija, prosperitet? Ili je jos jedna degradacija ?

Decji tekstovi su ti kao basne i bajke! Nemoj da ih ponizavas jer je spolja obicna kucica od cokolade ali budi malo pametan, nemoj da si kao curka (upotrebio si rec kokoska ali u tvom slucaju je adekvatnija drugacija vrsta zivine a umetnuo sam je jer vidim da volis perad), pokusaj da shvatis sustinu.

Ako ne shvatas ja cu ti reci. Transparentnost, odnos sa javnoscu, odnos prema zaposlenima i igracima, prema navijacima, odnos prema skoli, prema infrastrukturi.

Sad uzmes i stavljas plus i minus. Ako ima vise pluseva optimizam, ako su jednaki umereni optimizam, ako su sve minusevi onda samo Rumpel optimista.

Nadam se najboljem i ne mislim da sam na bilo koji nacin kocnicar, naprotiv! Sve dobronamerne kritike su tu za podsticaj ali ako niko ne aje na njih onda je i te kako sumnjivo!

Edited by MaErAkLoIJA
Posted (edited)

Верујем да нико овде не може да склони емоције по страни, али добро. Мотиви за овакво понашање руководства клуба је што их боле она ствар за исти. Склањају се неподобни. Има и друга солуција, да их подмире лепо, али онда ће буде мање шушке за замрзнутога. Стога, лакше решење. Но, мислим да од дрвета не видимо шуму. О школи овде има обавештенијих од мене и они ће рећи шта имају. Јесу ли људи из школе једини који више нису у клубу у односу на пре шест месеци? Рекао бих да не. Управо је то разлог зашто се сви нервирамо због ових текстова који вређају интелигенцију. 

Да је било лоше код Радана, било је. 100000 евра за три појачања, Хуавеји... Али стварно треба бити таленат да из тако лошег стања доведеш клуб у још горе. Мени се чини да по реченом испада да је замрзнути увео клуб у плеј-оф, а не играчи и стручни штаб.

Тајновитост не смета, не знам шта да кажем. Ако нам је меморија кô у кокошке, онда сигурно нећу да будем као гуска у магли и да слепо навијам за клуб у коме не знам шта се догађа. Да ли су људи из Ниша или не, тотално је небитно ако одрађују посао како треба.

И оно најбитније, врлине дотичног. Је ли то под Багдалом било 11 замрзнутих оба пута или је неко други носио плаве дресове и донео победе? Коме годи осећај кад клуб за који навија добија тако што судија дува за њих треба да преиспита горе наведене емоције, мене је тога било срамота. Мени није пријало постојање наде за четврто место. Реално, никад и није било наде. Који ће нам ђаво Европа, баш ме брига да ли ће чекамо још 130 година а не 30 и кусур, не треба тамо да одемо да би замрзнути покупио кајмак. И да, нико реалан се није надао четвртом месту док неко није дошао и почео да даје запаљиве изјаве како је треће место у наредним годинама сигурно, а што да не, и борба за титулу. То једино може и да даје, изјаве. Исто тако треба да се поносим тиме што ме је први пут неко натерао да изађем с Чаира пре краја меча (Јавор). Па онда лагано признање Раданово да смо пустили Младост... Све у свему, заслужује замрзнути бисту испред стадиона због својих врлина.

Разлога за оптимизам има кад очекујеш да неко уради нешто добро од онога ко иначе уме нешто добро да уради. Овај то не уме. Три месеца су далеко. Он је ту већ скоро седам и резултате смо видели.

Чаршаф нумеро тре, деманти нумеро дуе. Претече ме Маре.

П.С. Мераклије, квит ливин' он дримс. Лоше нам се пише.

Edited by Подсемафорска 20
Posted

Ko ne napise carsaf da mu crkne krava !

Posted

Ko ne napise carsaf da mu crkne krava !

Ti nemas potrebe da se brines za kravu jer imas jedan carsav :D Sad cekamo jos jedan koji ce svojim argumentima da obori gore napisano i da i nama zasija sunce :)

Posted (edited)

Čekaj malo...jel se sećaš termina utakmice...? Sledeći put će ostaneš bez biciklu....samo da znaš ;)

Zgoljo, bicikla za uporabo samo za osobe do 100 kila :)

Ti nemas potrebe da se brines za kravu jer imas jedan carsav :D Sad cekamo jos jedan koji ce svojim argumentima da obori gore napisano i da i nama zasija sunce :)

Ja svoj dug odradio. Pa ako me se sete na stogodisnjicu kluba, setili se ;)

Edip: mogli bi ovi neozbiljni diskutanti da se late posla i zasucu rukave. Eno onaj Matrix, pa statijaznam Kapetan Draga ili ti provokator Dalivoje, samo podbrckuju, nista kontruktivno od nji da se procita. Pevac se provodadzise po seksisticke teme.O klubu Goranz vise i ozbiljnije pise. Ovo nije bilo u Vidakovo vreme  :fantom:

Edited by Rumpelstiltskin
Posted

Случајно сам на социјалној мрежи наишао на неку приватну фотографију, где се мало даље у позадини види овај непознати, претпостављам, фудбалер. Слику сам дебело кроповао. Може да буде тај Савановић, за кога нико не зна тачно ко је, али свакако није онај о којем је Легенда причао јер сам његову слику видео по нету, може да буде неко други, може да буде неко ко неће ни да буде у тиму ако је на проби а не прође је. Како год, еве неки у мајици Радничког.

ertet_zpswzvno7jq.png

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...