iDemo Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Meni je najjace sto ga neki optuzuju da je 'pokrao neke Grke' ne shvatajuci da je on samo reciklirao neke od 'svojih' pesama koje je maznuo ranije... Nesto kao Najturobnija je prica u nekom filmu o Dzoniju kad tip citira kako je BHSh pricao "a ja ispred kompletnog orkestra odijeven, k'o Haile Selasije, u bijelo" dok iza ide snimak Bregovica ispred "za svadbe i sahrane" orkestra - i on - naravno - odijeven u bijelo... Citirano iz glave a mrzi me da trazim al' ima negde na yt...
ObiW Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 - Ma on je lopov. On je jedan običan lopov, vešt lopov - kaže proslavljeni reditelj Emir Kusturica za Gorana Bregovića, svog nekadašnjeg saradnika na filmovima „Arizona drim” i „Andergraund”. Francuski sud proglasio je Gorana Bregovića (65) krivim za plagiranje pjesme i odredio odštetu koju popularni muzičar mora platiti Enricu Maciasu (76). Bregović je prema presudi dužan Maciasu platiti milion eura! Meni je najjače ovo: Goran Bregović je napisao himnu za predstojeće Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju u Italiji, za šta je dobio 84.700 evra, ali mnogi nisu zadovoljni pesmom koja neodoljivo podseća na hit Bijelog dugmeta "Hajdemo u planine". Jednom davno, pred kraj BD karijere, Bregovic je dao intervju gde je rekao da se lozi na Tita jer je 'bio lopuza koju nisu uhvatili'. Sad je malo jasnije i zasto je to rekao.
wayfaring stranger Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Сеад Липовача издао албум са инструменталима. Pravilno se kaze SeaT Zele Lozovača Ne bih da uzmem aktivno učešće u temi koju smatram humorističkim prilogom forumu muzika, ali ovo je ubedljivo najbolja pesma koja dolazi Izbosne ikada. Singl je izdao PKB RTS i može se čuti od koga je Koja pozajmio ideju za Disciplinu Kičme ;)
Parsons Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 cekaj, ova verzija je iz 1969 i to je originalna verzija, tek kasnije je izdata safetova verzija tradicionala?
iDemo Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Ne bih da uzmem aktivno učešće u temi koju smatram humorističkim prilogom forumu muzika, ali ovo je ubedljivo najbolja pesma koja dolazi Izbosne ikada. Singl je izdao PKB RTS i može se čuti od koga je Koja pozajmio ideju za Disciplinu Kičme ;) Sunce ti zareno, pa ne bi ga ni Kraftwerk bolje izveo... +par miliona
Timmy Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Bijelo dugme je najprecenjeniji bend u Ju. A tek stа reci za smrada Bregovića... Eventualno onaj deo sa Bebekom sto vidim da i vi isticete ovde.
aram Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 (edited) cekaj, ova verzija je iz 1969 i to je originalna verzija, tek kasnije je izdata safetova verzija tradicionala? koliko se secam, ne, na istom singlu su bile i tradicionalna verzija i ova "jazz fest" ups, lose se secam, ipak je A strana bila Olivera Vučo - Himna čoveku ed: objasnio čovek :) Edited February 8, 2017 by aram
wayfaring stranger Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 (edited) cekaj, ova verzija je iz 1969 i to je originalna verzija, tek kasnije je izdata safetova verzija tradicionala? Oriđinal je iz 1964. Ovo bi trebalo da je rađeno za neki festival, mada nisam siguran. Druga strana ovog singla je https://youtu.be/d579HJ4WJc8 Edit: nađoh na Discogsu https://www.discogs.com/Olivera-Vu%C4%8Do-Safet-Isovi%C4%87-Himna-%C4%8Coveku-Mujo-Kuje-Konja-Po-Mjesecu/release/3209189 A evo ga i original na Discogsu. 1964. Bravo za moju memoriju :) https://www.discogs.com/Safet-Isovi%C4%87-Dobio-Sam-Tri-Poljubca/master/506361 Biće da je rahmetli Zaim bio prvi. 1953 na Shellacu. Safet inspirisao Koju, a Zaim, Albinija :) https://www.discogs.com/Zaim-Imamovi%C4%87-Mujo-Kuje-Konja-Po-Mjesecu-Od-Kako-Sam-Sevdah-Svezo/release/6568347 Edited February 8, 2017 by wayfaring stranger
Jeremija Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Pravilno se kaze SeaT Zele Lozovača Ne bih da uzmem aktivno učešće u temi koju smatram humorističkim prilogom forumu muzika, ali ovo je ubedljivo najbolja pesma koja dolazi Izbosne ikada. Singl je izdao PKB RTS i može se čuti od koga je Koja pozajmio ideju za Disciplinu Kičme ;) Interesantna produkcija, očigledno pod uticajem Krautrocka - posebno mi se dojmio onaj drumming pattern na sredini pesme.
Recommended Posts