Nebojsa Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 12 minutes ago, Lezilebovich said: Na temu buducnosti - pamtite li neku seriju/film u poslednje vreme u kojoj buducnost nije prikazana kao distopija, kao svet u kome je 100% svega pod kontrolom vlasti, bez sloboda i boja... ne pamtim seriju, al mi je vilnevov arrival bio fenomenalan, upravo zbog te drugacije price. Link to comment
kipo Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 (edited) 2 hours ago, Arkadija said: @kipoBuducnost je bas takva kava treba da bude. Ne zaslujzujemo nista bolje i fensije. OK, ali ne zasluzujemo ni ovo danas a zivimo to kakvo je. 3 hours ago, Jimmy Kowalski said: Pa znaci da ne gledamo mi koji nismo ni poceli? Ma jok, gledaj, zanimljivo je do trenutka kad se sunovrati u bezlicnost. Nesto slicno kao ona 1889, koja se mnogima svidjela, pa kontam da je do mene. Edited October 24, 2023 by kipo 1 Link to comment
Lucia Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 (edited) 15 hours ago, Lezilebovich said: Na temu buducnosti - pamtite li neku seriju/film u poslednje vreme u kojoj buducnost nije prikazana kao distopija, kao svet u kome je 100% svega pod kontrolom vlasti, bez sloboda i boja... Ne secam se bas najbolje ali mozda Years and Years (nije Netflix) ima optimisticnije elemente. Edited October 25, 2023 by Lucia Link to comment
Lezilebovich Posted October 25, 2023 Author Share Posted October 25, 2023 1 minute ago, Lucia said: Ne secam se bas najbolje ali mozda Years and Years (nije Netflix) ima optimisticnije elemente. https://m.imdb.com/title/tt8694364/ Gledao sam, tu imas kako zenski Tramp dolazi na vlast , ako se dobro secam. Nije puno bolje, osim onog telefona u ruci i uploada svesti u cloud Link to comment
Lucia Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 (edited) Da, @Lezilebovich ali ima i drugih elemenata, napr. kad se goloruki organizuju da oslobade iz logora ljude "drugog reda" (izbeglice i polit.potivnike? ). A zenski Trump, da li uspesno opstaje do kraja? Toga se ne secam, ti? Edit: nesto mi ta serija ostala u secanju kao da pored svih prepreka ima optimisticnu veru u ljudske sposobnosti i vrednosti. Moguce da se krivo secam. Edited October 25, 2023 by Lucia Link to comment
Patty Lee Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 Jao, Years and Years… Sad ću da nađem neku sitnu nedužnu životinju da je zadavim. 4 Link to comment
Shan Jan Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 On 24. 10. 2023. at 22:30, Lezilebovich said: Na temu buducnosti - pamtite li neku seriju/film u poslednje vreme u kojoj buducnost nije prikazana kao distopija, kao svet u kome je 100% svega pod kontrolom vlasti, bez sloboda i boja... Martian, Ex Machina, Gravity, Dune... od serija stari dobri Star Trek. Mislim da postoji dva razloga zasto je distopija tolika prisutna i inace a i sad sve vise: 1. Vecina fimova se vrti oko borbe/muke kroz koju prolazi protagonisa i nacina na koji to nadvladava na kraju. SF daje opciju kreatorima da naprave svet koji ce biti izvor te borbe, sto je mozda mnogo lakse nego napraviti konflikt u realnom svetu. 2. SF je uvek bio komentar na sadasnjost uvijen u buducnost. Ako bi neki lik iz 80tih dosao u danasnji svet on bi rekao da mi vec zivimo u distopiji. 4 Link to comment
kipo Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 3. Lakse i jeftinije je postaviti set srusenog, mutnog, prljavog grada nego velelepnih zgrada, cardaka, zelenih oaza.. Sad, sa tehnologijom nece biti granica do ideje i maste, pa nadajmo se. 1 Link to comment
Hermetico Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 Ma da pravili su zbog budžeta. I knjige su zato pisali pre toga... Stvarno promašena analiza, svet ide ka distopiji pa se takvim i zamišlja ubuduće. Prosto ko pasulj i jednako teško za varenje. Link to comment
Lucia Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 On 24. 10. 2023. at 19:03, Lezilebovich said: Na kraju su napravili ozbiljne rupe .... spoilercina : Reveal hidden contents Ali su i uzeli pretezak zadatak da spoje 4 vremenska perioda i putovanje kroz vreme Sinoc sam zavrsila Bodies. Na koje rupe na kraju, pa jos ozbiljne, mislis? Moze u spoiler. (primetila sam samo jednu omasku u koriscenju reci koja 1890 nije postojala, mozda je namerna zbog gledalaca). On 24. 10. 2023. at 22:30, Lezilebovich said: Na temu buducnosti - pamtite li neku seriju/film u poslednje vreme u kojoj buducnost nije prikazana kao distopija, kao svet u kome je 100% svega pod kontrolom vlasti, bez sloboda i boja... Pa evo upravo Bodies - spoiler: Spoiler Prekinuli su loop koji bi vodio kroz distopiju, a kakva ce biti buducnost ne zna se. Link to comment
vorda Posted November 2, 2023 Share Posted November 2, 2023 Prva epizoda okačena na yt, sutra izlazi ostatak na Netflixu. 2 Link to comment
Lucia Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 (edited) Nije ekranizacija price Allan Edgar Poe-a (skoro da zato nisam ni pocela da gledam), mada jesu idejno krenuli odatle i od Sackler porodice (Purdue Pharma, OxyContin skandal - Netflix serija: Painkiller). Treba da pogledam jos par epizoda, iako ne volim bas taj zanr, dopada mi se za sada: The Fall of the House of Usher - "The Fall of the House of Usher" Official Trailer | IMDb Edited November 5, 2023 by Lucia Link to comment
vorda Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 On 2. 11. 2023. at 9:36, vorda said: Prva epizoda okačena na yt, sutra izlazi ostatak na Netflixu. Masivan ; apsolutno prvo mesto ove godine na Netlixu (za mene barem) Link to comment
kipo Posted November 6, 2023 Share Posted November 6, 2023 Ja ne volim, odnosno ne gledam, mozda i volim ove animacije ali ovo sam odgledao u komadu juce. Bezveze sto nije na japanskom. 1 Link to comment
zorglub Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 Meni je mnjah. Probajte Samurai Champloo prvo. 1 1 Link to comment
Recommended Posts