Jump to content

Netflix produkcija

Featured Replies

On 24. 10. 2023. at 20:30, Lezilebovich said:

Na temu buducnosti - pamtite li neku seriju/film u poslednje vreme u kojoj buducnost nije prikazana kao distopija, kao svet u kome je 100% svega pod kontrolom vlasti, bez sloboda i boja...

ne pamtim seriju, al mi je vilnevov arrival bio fenomenalan, upravo zbog te drugacije price.

On 24. 10. 2023. at 19:28, Arkadija said:

@kipoBuducnost je bas takva kava treba da bude. Ne zaslujzujemo nista bolje i fensije.

OK, ali ne zasluzujemo ni ovo danas a zivimo to kakvo je.

On 24. 10. 2023. at 17:55, Jimmy Kowalski said:

Pa znaci da ne gledamo mi koji nismo ni poceli?

Ma jok, gledaj, zanimljivo je do trenutka kad se sunovrati u bezlicnost. Nesto slicno kao ona 1889, koja se mnogima svidjela, pa kontam da je do mene.

Edited by kipo

Na temu buducnosti - pamtite li neku seriju/film u poslednje vreme u kojoj buducnost nije prikazana kao distopija, kao svet u kome je 100% svega pod kontrolom vlasti, bez sloboda i boja...

Ne secam se bas najbolje ali mozda Years and Years (nije Netflix) ima optimisticnije elemente. 

Edited by Lucia

• Author
  On 25. 10. 2023. at 11:49, Lucia said:

Ne secam se bas najbolje ali mozda Years and Years (nije Netflix) ima optimisticnije elemente. 

https://m.imdb.com/title/tt8694364/

Gledao sam, tu imas kako zenski Tramp dolazi na vlast , ako se dobro secam. Nije puno bolje, osim onog telefona u ruci i uploada svesti u cloud :)

Da, @Lezilebovich ali ima i drugih elemenata, napr. kad se goloruki organizuju da oslobade iz logora  ljude  "drugog reda" (izbeglice i  polit.potivnike? ). A zenski Trump, da li uspesno opstaje do kraja? Toga se ne secam, ti?

Edit: nesto mi ta serija ostala u secanju kao da pored svih prepreka ima optimisticnu veru u ljudske sposobnosti i vrednosti. Moguce da se krivo secam. 

Edited by Lucia

Jao, Years and Years… 

angry panda GIF

Sad ću da nađem neku sitnu nedužnu životinju da je zadavim.

Martian, Ex Machina, Gravity, Dune... od serija stari dobri Star Trek.

Mislim da postoji dva razloga zasto je distopija tolika prisutna i inace a i sad sve vise:

1. Vecina fimova se vrti oko borbe/muke kroz koju prolazi protagonisa i nacina na koji to nadvladava na kraju. SF daje opciju kreatorima da naprave svet koji ce biti izvor te borbe, sto je mozda mnogo lakse nego napraviti konflikt u realnom svetu.

2. SF je uvek bio komentar na sadasnjost uvijen u buducnost. Ako bi neki lik iz 80tih dosao u danasnji svet on bi rekao da mi vec zivimo u distopiji.

3.  Lakse i jeftinije je postaviti set srusenog, mutnog, prljavog grada nego velelepnih zgrada, cardaka, zelenih oaza.. Sad, sa tehnologijom nece biti granica do ideje i maste, pa nadajmo se.

Ma da pravili su zbog budžeta. I knjige su zato pisali pre toga... Stvarno promašena analiza, svet ide ka distopiji pa se takvim i zamišlja ubuduće. Prosto ko pasulj i jednako teško za varenje. 

On 24. 10. 2023. at 17:03, Lezilebovich said:

Na kraju su napravili ozbiljne rupe ....

spoilercina

Reveal hidden contents

Sinoc sam zavrsila Bodies. Na koje rupe na kraju, pa jos ozbiljne, mislis? Moze u spoiler.
(primetila sam samo jednu omasku u koriscenju reci koja 1890 nije postojala, mozda je namerna zbog gledalaca).  

Pa evo upravo Bodies - spoiler:

Reveal hidden contents

Prva epizoda okačena na yt, sutra izlazi ostatak na Netflixu.

Nije ekranizacija price Allan Edgar Poe-a (skoro da zato nisam ni pocela da gledam), mada jesu idejno krenuli odatle i od Sackler porodice (Purdue Pharma, OxyContin skandal - Netflix serija: Painkiller).

Treba da pogledam jos par epizoda, iako ne volim bas taj zanr, dopada mi se za sada:

The Fall of the House of Usher - "The Fall of the House of Usher" Official Trailer | IMDb

Edited by Lucia

On 2. 11. 2023. at 8:36, vorda said:

Prva epizoda okačena na yt, sutra izlazi ostatak na Netflixu.

Masivan :hail:; apsolutno prvo mesto ove godine na Netlixu (za mene barem)

Ja ne volim, odnosno ne gledam, mozda i volim :D ove animacije ali ovo sam odgledao u komadu juce. Bezveze sto nije na japanskom.

Meni je mnjah. Probajte Samurai Champloo prvo.