Jump to content

Netflix produkcija

Featured Replies

11 hours ago, Mil@n said:

Odgledao sam nove tri epizode dokumentarca o porodici riđih ubica, Murdough-ima.

Ne mogu da verujem da @Patty Lee još nije izvestila. :D

Onako, kratko je, 3x30ak minuta, lako se sprži, uglavnom se tiče detalja ubistava i suđenja. 

Pa ne mogu da postignem :mad: Nisam još ni Bekamove pogledala! :isuse: Imam sad i ovu doc seriju o Džil Dando, ni to još nisam stigla, krenula sam malo da čitam o tome i onda sam ostala zakucana na podatku da je žena imala samo 37 godina kad je ubijena?!?!?!? Rekla bih sad nešto o seksualnoj tenziji između Engleza, generalno neprijatne spoljašnjosti i geslajtovanja celog sveta da ko ne smatra Lejdi Di lepom nije hoh i sofisticiran ali nije prikladan topic.

Izašla je peta sezona moje omiljene sapunice Virgin River.

Ta serija je savršeno poslagana... Dovoljno je samo uživati u lepo snimljenim i kadriranim predelima British Columbia-e, ima te melanholične gitarske instrumentale i deonice koji prate seriju i diraju gde treba, a školski je napisano, odnosi su dobro razrađeni, i povezljivi.

Naravno, kao svaka sapunica, ima patetike brdo, i po koji cringe momenat, ali meni ovo sasvim korektna drama. 

https://www.imdb.com/title/tt18347622/?ref_=nv_sr_srsg_4_tt_7_nm_0_q_bodies

Bodies-Four detectives in four different time periods of London find themselves investigating the same murder.

Jel gledao neko ovo? Ima relativno visoku ocenu na IMDB-u, ali kada je Netflix u pitanju, prosto ne verujem.

Edited by Arkadija

dva dokumentarca

mada je dobar deo dokumentarca koncentrisan oko njegove cuvene pljacke Muzeja moderne umetnosti (gde mu nisu bas trebale spider-man sposobosti):
Paris’s ‘Spider-Man’ Sentenced to 8 Years in Prison for Art Heist - The New York Times (nytimes.com)

drugi interesantan dokumentarac o ikoni auto industrije, sad potpuno zaboravljenom (uhapsen davne 1982.):

edit: sorry @Patty Lee :D

Edited by Lucia

• Author
1 hour ago, Arkadija said:

https://www.imdb.com/title/tt18347622/?ref_=nv_sr_srsg_4_tt_7_nm_0_q_bodies

Bodies-Four detectives in four different time periods of London find themselves investigating the same murder.

Jel gledao neko ovo? Ima relativno visoku ocenu na IMDB-u, ali kada je Netflix u pitanju, prosto ne verujem.

Ja bas sad gledam, na 5. sam epizodi. Meni bas drzi paznju, a nadam se da ce se sve zavrsiti u okviru ovih 8 epizoda. 

Cabinet of curiosities, lepo voza Giljermo kroz nevezane epizode.

Wes Anderson u 4 kratke priče onako. Može da se gleda i bez tona i praćenja priče, lepo za oko. 

Edited by Desmond Bojčinski

• Author
On 23.10.2023. at 9:30, Lezilebovich said:

Ja bas sad gledam, na 5. sam epizodi. Meni bas drzi paznju, a nadam se da ce se sve zavrsiti u okviru ovih 8 epizoda. 

Na kraju su napravili ozbiljne rupe ....

spoilercina

Spoiler

Ali su i uzeli pretezak zadatak da spoje 4 vremenska perioda i putovanje kroz vreme 

Da, do 5. nekako vozi a onda u 2 ep sabili sve čega su se sjetili na tripu i završili jedva. Budućnost očajna.

U jednom trenutku me samo zagolicala ideja da 4 detektiva iz 4 epohe saradjuju, pomažu jedni drugima 🙂 

Pa znaci da ne gledamo mi koji nismo ni poceli?

Ja sam odgledala. Jesu sesta i sedma epizoda malo bez veze, ali ipak nekako zaokruzuju pricu. 

Meni se dopala, ne ono da cu je pamtiti vecno, ali mi nije zao sto sam je odgledala.

@kipoBuducnost je bas takva kava treba da bude. Ne zaslujzujemo nista bolje i fensije.

Edited by Arkadija

1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Pa znaci da ne gledamo mi koji nismo ni poceli?

da, skroz ok pricica u sasvim finoj izvedbi. ono sto je najbitnije, kako ovde ljudi cesto pisu - dobro vozi (rekao bih cak i sjajno u prvih 5 epizoda).

i opet briljantni stiven grejem koji, gde god sam ga gledao, uvek ostavlja neverovatan utisak. bas gledam, ove godine odlikovan i OBE priznanjem, cime ne moze puno ljudi da se pohvali :ziga:

Da, zbog njega sam se najvise i zagrejao za seriju. Sve i da ne valja (a ipak valja), on je uvek dobar. Bas smo to konstatovali ovde, Bale, Hardy, Murphy i Graham su fantasticna generacija britanskih glumaca, a Stephen nekako dugo bio malo u senci kome su rezervisane epizodne role, ali sve vise dobija i glavne uloge..

A i jutros bas slusam na BBC-ju njihovu novinarku preporucila seriju u fazonu da "dugo nije gledala nesto zanimljivije na TV" i da je za razliku od mnogih slicnih krimi misterija lepo zaokruzena ko sto i Arkadija napisa.

• Author

Nije za izbegavanje serija. Sto se tice zaokruzenosti - ima pocetak i kraj i nije kao "nastavice se u sledecem serijalu za 2 godine, ako ga bude uopste". U tom smislu je zaokruzena.

u kontekstu price, meni je debilan i lenj kraj, ali ajde ... u svakom slucaju Graham sabija, tu nema greske

• Author

Na temu buducnosti - pamtite li neku seriju/film u poslednje vreme u kojoj buducnost nije prikazana kao distopija, kao svet u kome je 100% svega pod kontrolom vlasti, bez sloboda i boja...

Edited by Lezilebovich

Ni u poslednje vreme, ni inace..