fancy claps Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 ja sam naso primer kod udruzenja kanadskih sudija, o tome kako treba fiba pravila da se interpretiraju, oni kazu isto sto i ksl. nisam sudija ali meni je blisko to tumacenje http://ndbra.com/documents/FIBA_Rules_Casebook.pdf 34-2 Near the end of a period, B4 fouls A4 while A4 is attempting a 2-point try. The horn sounds to end the period. After the horn sounds, A4 releases the ball in a continuous motion and the ball enters the basket. Is the official correct in cancelling the basket and awarding A4 two free throws? Yes. In order for the basket to count, the ball must be released before the signal sounds to end the period. A4 was fouled in the act of shooting a 2- point attempt and is awarded two free throws 2
Joe D Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 i meni deluje da bi tako trebalo da bude logicno. ne verujem da ima razlike u konkretnom nba i fiba pravilu. bice samo da se sudije retko susrecu sa situacijom i ne znaju da ga interpretiraju.
*edited by mod Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 1 hour ago, fancy claps said: ja sam naso primer kod udruzenja kanadskih sudija, o tome kako treba fiba pravila da se interpretiraju, oni kazu isto sto i ksl. nisam sudija ali meni je blisko to tumacenje http://ndbra.com/documents/FIBA_Rules_Casebook.pdf 34-2 Near the end of a period, B4 fouls A4 while A4 is attempting a 2-point try. The horn sounds to end the period. After the horn sounds, A4 releases the ball in a continuous motion and the ball enters the basket. Is the official correct in cancelling the basket and awarding A4 two free throws? Yes. In order for the basket to count, the ball must be released before the signal sounds to end the period. A4 was fouled in the act of shooting a 2- point attempt and is awarded two free throws Jedino što ima smisla.
MiddleClass Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 Samo mi nije jasno zasto bi se sirena oglasila, ako je faul bio ranije i sat se automatski zaustavio. 1
Heaviside Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 Takoe...ne može da se oglasi sirena (osim greškom) ako je faul napravljen dovoljno rano da je moguće zaustaviti sat.
Heaviside Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 2 hours ago, Joe D said: i meni deluje da bi tako trebalo da bude logicno. ne verujem da ima razlike u konkretnom nba i fiba pravilu. bice samo da se sudije retko susrecu sa situacijom i ne znaju da ga interpretiraju. Ne da nije logično nego nemoguće da se računa vreme ako je sat zaustavljen. Logičko je jedino u slučaju da je na satu 0.0 kada se izvode bacanje. Ako na satu stoji 0.1 to znači da vreme nije isteklo i to je kraj priče.
Joe D Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 (edited) logicno iz ovoga sto pise u pravilima, a interpretacija koju je fensi okacio potvrdjuje prilicno jasno. nvm, evo sta kaze liga "ABA liga želi da informiše javnost da je odluka doneta od strane sudija bila ispravna i u punom skladu sa pravilima FIBA, koja su stupila na snagu 1. januara 2022. godine". Edited May 17, 2022 by Joe D 1
April Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 Ja samo želim znati koje droge koristi Jurica Golemac. Svaki normalan trener bi za ovo ustrelio Zorana Dragića jednim hicem. 3
Ratamahatta Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 Meni nije jasno kako je Dragic Zoran imao karijeru kakvu je imao, veci Ralf Sumaher od Ralfa Sumahera.
Heaviside Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 (edited) 4 hours ago, Joe D said: logicno iz ovoga sto pise u pravilima, a interpretacija koju je fensi okacio potvrdjuje prilicno jasno. nvm, evo sta kaze liga "ABA liga želi da informiše javnost da je odluka doneta od strane sudija bila ispravna i u punom skladu sa pravilima FIBA, koja su stupila na snagu 1. januara 2022. godine". Izbacila je liga detaljno objašnjenje odluke i kažu tačno ovo što objašnjavam sve vreme. Fensijev primer je ono što objašnjavam da nije primenjivo na ovaj slučaj i kapiram da je rezultat "sugestivnog" guglanja. Pročitaj poslednji pasus saopštenja ABA lige, evo ga ispod. Edited May 17, 2022 by Heaviside
Heaviside Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 (edited) U stvari i pasus pre toga je bitan Pošto je zanimljiv slučaj, da probam još jednom krajnje jednostavno. Ako je na satu broj veći od 0.0 vreme se zaustavlja na tom broju i koš se priznaje koliko god dugo da majstor lebdi sa loptom u rukama. Onda ima bacanje i na satu je i dalje taj broj. Vreme je stopirano, nema šta da istekne. Samo ako je na satu 0.0 (stanje koje traje jednu desetinku) kada je faul napravljen se gleda da li je izbacio pre signala zato što je iz tehničkih razloga nemoguće zaustaviti vreme na vrednosti između 0.0 i 0.1s. Edited May 17, 2022 by Heaviside
Joe D Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 liga je takodje napisala da je to novo tumacenje pravila koje je stupilo na snagu od nove godine, tako da nemam pojma sta pokusavas da dokazes vise.
theanswer Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 3 minutes ago, Joe D said: liga je takodje napisala da je to novo tumacenje pravila koje je stupilo na snagu od nove godine, tako da nemam pojma sta pokusavas da dokazes vise. Ne sumnjam. Ne zna se šta je smešnije, izvaditi ovaj faul pre isteka vremena, dodeliti mu da je kontinuacija krenula pre isteka vremena ili tumačenje pravila koje je u suštinskoj suprotnosti sa pravilom. Kontra zdravog razuma, kontra logike, kontra slova na papiru. 1 2
Recommended Posts