Jump to content
IGNORED

HR i razgovori prilikom zaposlenja


urkozamanje

Recommended Posts

 • Replies 90
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Prokleto Djubre

  17

 • radisa

  8

 • rajka

  6

 • Clem Fandango

  5

I bogovski komentar nekog korisnika, koji tvrdi da je ok da se na razgovoru za posao postave pitanja  "o navikama kandidata, o porodičnom i bračnom stanju, njegovim planovima" kako bi se procenilo  "ko spada u navedenu sortu ljudi".

 

:isuse: 

Link to comment

pa naravno da nećeš primati svakakve budale u firmu jer se to odražava na profit tu naročito spadaju i mentoli koje je držeća navela i zato ja zapošljavam samo 365lepodandžije :fantom:

 

btw voditeljka ima ocd 2:27

Link to comment

Ta HR "nauka" mi je jedna od stvari koje su visoko na hejt listi. Imam otišao da što više neka firma ističe to i ulaže u taj sektor, to više zapravo "ne zna gde udara".

U tim "sektorima" se obično skupio kvalitetan šljam ...

 

....shit has hit the fan...

Link to comment

Dobro de, ima i hr svoju ulogu. To sto je domen podlozan prodaji magle i sarlatanstvu ne znaci da je citava nauka mambo dzambo. Znam sasvim pristojne ljude i profesionalce koji se bave tim poslom i cija uloga itekako ima smisla na enterprajz nivou. Nisu bas svi menadzeri idioti, do sad bi ih provalili kao bespotrebni trosak. Ima ljudi i ljudi, neke je potrebno voditi, neke motivisati, mnoge je potrebno trenirati i nauciti, ne vidim zasto se neko ne bi bavio metodologijom kako to najoptimalnije postici. Problem mi nastaje onde gde prestaje hr i trening a pocinje koucing.

Link to comment

Pa meni je to da je nešto toliko podložno šarlatanstvima i prodaji magle znak da nešto nije u redu sa samom "naukom".

Naravno ovde pričam o Srbiji, jer sam to imao prilike da upoznam.

U većini slučajeva se njihov posao svodi na " kako otpustiti zaposlenog sa minimumom troškova, a stvoriti utisak da je on ošurio bivšu firmu..." i "kako zaposliti nekog koga ćemo moći da jašemo do besvesti..."

Naravno , da ponovim, odnosi se na ono što sam video/čuo ovde...

 

....shit has hit the fan...

Link to comment

ja najbolje obozavam kad na intervjuu za posao dodje red na lika iz hr-a te on postavi krucijalno pitanje "kad bi bili zivotinja, koja biste voleli da budete?"

Pretpostavljam da je tacan odgovor "mrav".

Link to comment

ja najbolje obozavam kad na intervjuu za posao dodje red na lika iz hr-a te on postavi krucijalno pitanje "kad bi bili zivotinja, koja biste voleli da budete?"

Ja sam, doduše, u poslednjih 10 godina samo jednom išao na razgovor sa nekim HR-ovcima, ali, u trenutku kada bi mi to pitanje neko postavio, tačno bi se okrenuo i otišao...

 

Nek' zajebavaju nekog drugog...

 

Doduše, imao sam tad pitanje o motivaciji za promenu posla, i riba je napravila facu kao da sam joj ubio nekog, kad sam rekao da ja radim za pare, da su oni mene zvali, a ne ja njih, pa da je red da oni kažu koliko nude i šta nude, pa, ako žele da me zaposle, očekujem značajno veću neto zaradu, nego u trenutnoj firmi...

 

Narvno, nisu mogli da ponude to, ali je bilo zanimljivo kad ih staviš u neočekivani položaj... To izmišlanje benefita koje firma nudi je bilo zaimljivo...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...