bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 apeirantos apeirantos apeirantos
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 taj sto je natrpao toliki crveni biber na taj karpaco od hobe ga sigurno nije jeo nego samo gledao karpaćo je bio do jaja i odličan za nabod uz 2 deci neke loze! biber pre ima ulogu ukrasa, a i nije bio ništa posebno ljut. plaka, plaža na kojoj svako mlađi od 50. dominira figurom obzirom da je 90% na istoj preko 70.
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 mislim da je ovo plaža između mikri vigle i kastrakija. kako bilo, sedosmo u autobus, prošavši kroz par sela priupitasmo gde da siđemo i šofer reče gde, pa se obresmo na ovoj divljoj peščanoj plaži sa improvizovanim vigvamima od šaše. milina za plivanje! suton sa balkona štihovi egaresa kako je bila zelena moja dolina poslednje 3 muzej
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 ove su sve iz muzeja. na kraju te okrepe sa malo hrane ;)
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 +35 u 'ladu u hori je naravno i kastro (uglavnom zidine mletačkog grada iz onog doba), a tamo je brdo kafića, restorana, prodavnica raznih zajebancija za turiste...
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 neki prepobožni grk se pravio pametan tu se treba spustiti i posle popeti ako se želi na havaje kako tamo zovu ovu plažu
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 da ne zaboravim, i 2014, i prošle smo svraćali u ovu prodavnicu sireva i sl. lokalnih delikatesa. ovakav sir, onakav sir, ali smo svaki put pazarili po 3-4kg i nosili kući. mislim da mi se najviše svideo arseniko, ali sve što smo uzimali je bilo vrhunsko i koliko se sećam najskuplji je bio oko 17€ za kg +++ veliki naklon za dojajni restoran nostimon hellas
MancMellow Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 (edited) Ok Big Bad, sad znam koga da pitam sta treba za Naxos ^_^ super su fotke Edited August 16, 2016 by MancMellow
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 amorgos blue star nas je istovario u luci oko 10 uveče. smeštaj je bio na nekoliko metara od luke što je godilo mojoj kičmi opterećenoj gotovo svim torbama + nekoliko kg sireva. pošto smo bacili stvari u sobu, siđosmo u luku i naravno, kafanu amorgijalos gde se iz večeri u veče dešavalo puno zgoda. posle 2 litra belog za mene i nekoliko piva za madam, odosmo na počinak. na amorgosu smo bili 5 dana. prekratko da bi se sve video, ali sasvim dovoljno da budem siguran da bih se tamo uvek ponovo obreo :) amorgos je prilično nepristupačan. do nekih delova ne može se drugačije sem brodom i to ako je more dovoljno mirno. ima puno turista, ali ni nalik na santorini. neke koje smo upoznali zapamtiću po istovetnim izjavama koje počinju sa "te i te godine sam prvi put došao/la ovde i od tada svake godine dolazim". meni će ostati u sećanju neke stvari koje sam, jbg, promašio da uradim. ponajpre oni bepci hobotnice koje je naručio neki baja za susednim stolom, a ja se pojeo od muke što ih ne videh na meniju nego poručih girice (koje su bile sjajne, ali badava kad sam sve vreme gledao u tuđi tanjir), da čalabrcnemo nešto pred polazak u jedno drugo mesto na ostrvu kao i što jare nisam jeo dovoljno jer je bilo vrhunsko. no, da ne gnjavim pričom, bili smo smešteni u luci. odatle smo išli u katapolu, horu i jednom na kupanje na aja ani (deo filma big blue tamo je snimljen). u vrh planine iznad ove plaže je i manastir panagia hozoviotissa. prvog dana smo predveče, a posle celodnevnog boravka na gradskoj plaži, krenuli busom dalje. neviđena je stvar vožnja busom od egijalija (luka) do hore, manastira ili dalje do katapole. put vijuga uzbrdo planinom, a na svakih 50-100m koze, koze, jarci i jarići. u podnožje manastira smo stigli oko 18:30 i lik koji valja ikone nam reče da je manastir otvoren do 19. kako smo već bili praktično pred ulazom (samo još nekoliko stotina metara uzbrdo stazom kojom je četvoronoške krenula jedna bakica ispred nas), krenusmo, pa šta bude. malo pre 7 smo stigli do ulaza, uđosmo i neki pop reče da nije frka. onda smo se promuvali po tih nekoliko odaja koje možeš da vidiš i na kraju nas okrepiše u nekoj sobi punoj fotki raznih pređašnih popova čašom vode i rakomelom napravljenim u manastiru (rakomelo, voćna, meka rakija koju skoro svaka kuća na amorgosu pravi). posle je bilo malo pipavo kako da se vratimo, ali je prodavac ikona bio ljubazan i dade mi telefon taksistkinje koja nas je posle odbacila do hore. za horu na amorgosu važi da je možda i najlepša od svih na grčkim ostrvima. i stvarno je prelepo selo, jedino mi ne leži to što nije na moru, već u brdu iznad. evo i fotografija: pogled sa terase pogled iz manastira
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Ok Big Bad, sad znam koga da pitam sta treba za Naxos ^_^ super su fotke slobodno :) ma, imam i boljih, samo ne mogu da ih nađem, a sve se nadam da ih nisam greškom obrisao da nastavim: ostrog, al jedno osam vekova ranije ostroške mačke egijali patke + ježevi u katapoli
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 aja ana pogled odozgo ^^ poslednje tri iz hore!!
bad music for bad people Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 kacikagi, yass!!! drugari iz omiljene kafane: agni i mimis
Ros Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 najveci trosak ti je do atine. trajekt je za pesaka 20-30€, a studio za 2-3 osobe se moze naci, osim od 15. jula do 15. avgusta, za 25-45€. znaci, nije neki trosak.
Recommended Posts