Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted

Kakva su vam iskustva sa Skopelosom? Preporuke, mišljenja?

Posted

pitaj boru corbu i bajagu, oni svake godine letuju tamo ;-) ja sam bila samo na izletu i nisam narocito odusevljena... tj gradic skopelos me nije bas osvojio. za razliku od skijatosa, koji je presladak i premda malen, nije mi dosadio za tih deset dana /obaska sto su i plaze super i veze i prevoz na ostrvu je odlican.../

dakle, verovatno i skopelos ima nekih dobrih strana, ali moram priznati da je meni bolje izgledao u filmu mama mia nego ovo sto sam videla iz brodica /ali to je ipak sam povrsni utisak, prave proporuke ce ti dati neko ko je letovao tamo..../

Posted

kolko putuje trajekt do skijatosa i pošto je ako neko zna. 

isto pitanje za limnos. 

blagodarim. 

Posted

Za skijatos je kao i za druga popularna ostrva zajebano naci mesto na trajektu tek tako, treba unapred da se rezervise/plati.

A od dostupnih lokacija sa zelenilom ima sto rece Namenski onaj Halkidiki, Sitonija sa zelenilom ili Tasos koji je takodje sumovit i trajektom se stize brzo. Treba imati u vidu i savrsen nov put koji skracuje distancu do Krfa npr a vidim u tom regionu popularna je Sivota po slikama mi lici na Dalmaciju. Ukratko, ako zelis neko od tih mesta racunaj na 9 sati voznje bez guzve na granici

Posted (edited)

Bio prošle godine na Sitoniji. nisam pao na dupe. Sarti i Neos Marmaras. Tasos mi je ok al rano mi da ponavljam, bio sam pre nekoliko godina. Sivotu ne znam, Krf bih volo. 

Edited by nisam ja
Posted

Jedino što sam, do sada, ponovio je Krf.

Dobro ostrvo.

Posted

Izgleda da se i meni kao smesi Skijatos ove godine ali tek krajem avgusta/pocetkom septembra .Ja

posto sam u Grckoj zadnji put bio u 4om srednje, prosto moram da postavim par glupih pitanja.

Jel slece nesto na ostrvo i da li se to isplati? I jel bas tolika frka za trajket ako se ne ide kolima? Pokusao bih da izbegnem sve aranzmane i ture vec da lepo uzmem kartu do tamo i nazad a smestaj izaberem na airbnb/bookingu pa me zanima koliko je to izgledno za Skijatos?

Posted

Izgleda da se i meni kao smesi Skijatos ove godine ali tek krajem avgusta/pocetkom septembra .Ja

posto sam u Grckoj zadnji put bio u 4om srednje, prosto moram da postavim par glupih pitanja.

Jel slece nesto na ostrvo i da li se to isplati? I jel bas tolika frka za trajket ako se ne ide kolima? Pokusao bih da izbegnem sve aranzmane i ture vec da lepo uzmem kartu do tamo i nazad a smestaj izaberem na airbnb/bookingu pa me zanima koliko je to izgledno za Skijatos?

ako uzmes kartu za trajekt na vreme, nije nikakav problem.

par nedelja ranije je dovoljno

Posted

Dobro to zvuci skroz ok :) Sam gledam ovu mapu pa nisam bas siguran odakle uopste ide trajekt? Volos, Solun?

http://www.mediteraneo.rs/pdf/cenovnik_skijatos_2016.pdf

Mediteraneo(ex Kalodoukas) daje mogućnost kupovne samo avio karte do Skijatosa- cena 165 evra + takse.

Te takse umeju ozbiljno da zacepe pa budu skuplje nego karta, ali drzacu ih na umu :)

Posted

volos je glavna luka za trajekt do skijatosa.

Posted (edited)

^Takse su 40 evra. Steta (sa moje tacke gledista) je samo u tome sto imaju smene letova od 9 dana, cena je vise nego okej. I da, letovi su u ~ 05:00.

Edited by I*m with the pilots
Posted (edited)

Kolko videh na sajtu jednog od transportera, treba 100e u jednom pravcu za trajekt (kola + 2 adulta). Jesam na dobrom tragu?  :unsure:

Edited by ducca
Posted

Kolko videh na sajtu jednog od transportera, treba 100e u jednom pravcu za trajekt (kola + 2 adulta). Jesam na dobrom tragu?  :unsure:

otprilike.

najjeftinija mesta za sedenje na kikladskim trajektima je 25-30€ za odrasle. za auto ne znam