Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted

Nedavno sam se vratio. Dobar savet bi bio: Ideš na odmor i ne bi trebao da voziš više od dozvoljenog. Mi smo odmarali u Predejanama od 1-4 preko noći jer Grdelička Klisura deluje nepregledno ako se vozi noću. Po ulasku u Grčku držati dozvoljenih 110 km/h jer sam primetio policiju koja meri ispod nadvożnjaka. U povratku 40 min. čekanja na Gr-Mkd granici. Pažljivije voziti oko Soluna ako je gužva na obilaznicama.

Posted

Btw. Odmor smo proveli oko Sykia/Sikije. Ima par predivnih plaža u okolini. Ako nekog interesuje, mogao bih podeliti utiske :)

Posted

Ono što sam primetio u MKD je da su sredili onaj 1 tunel što je izgledao ko da su ga kopali golim rukama, kašikama u najboljem slučaju.

Posted
16 hours ago, jezovuk said:

Pre mesec dana MK autoput u smeru ka Srbiji van funkcije/nepostojeći (parče od Demir Kapije na sever), obilazak "magistralom" (tj. lokalnim putem) u dužini par desetina km. 

Na HereWeGo navigaciji deonica autoputa Demir-kapija još nije bila apdejtovana tako da je bio zbrlj kad je u'vatila da se dernja da skrenemo desno-levo, a ti pogledaš desno provalija sačuvaj bože. 

Posted

stoji mi na listi, ali nesto nikad da dodje na red.

imas na forumu na putovanja.info dosta pisanja o androsu

Posted

^^ hvala ros :)

Posted
On 28.7.2018. at 14:05, bad music for bad people said:

Bio neko na Androsu?

Nisam bila, ali evo dobrog mesta da malo proucis pre nego sto krenes na put: https://www.greektravel.com/greekislands/andros/index.htm

Vlasnik sajta Matt Barrett ima vodic i preporuke o brojnim Grckim ostrvima/mestima, naleteh na njega kada sam isla u Atinu - uopstena preporuka za sajt. Pored opisa same destinacije uvek ima i "prakticne info", kako doci i otici, preporuke za klopu (trudi se da ne bude toliko za turiste vec vise nesto "domace"), itd.

Takodje grupa na FB koju je osnovao taj lik, koliko vidim, ljudi dodju i postave pitanje za preporuke i vrlo cesto bude opsirnih odgovora: https://www.facebook.com/groups/greecetravel/

Posted

hvala :)

mislim da mi je madam pričala o tom liku još pre neku godinu kad smo išli na amorgos. što više čitam, sve se više ložim. ko sad da sačeka taj 11. septembar?

Posted

jao BMFBP, i meni je Andros na listi zelja, kao i Siros, Sifnos, Serifos, Tinos, Folegandros i Amorgos :'D

jedva cekam da napises koju kad se vratis, ja se ozbiljno ostrim za sledecu godinu, jbg moram da uzmem u obzir i da ce mi derle tad imati dve godine sto inace zovu "terrible twos" ali se ja nesto nadam da se nece mnogo promeniti u odnosu na ovu, vodili smo je na Krit sa 10 meseci, dva dana kulirali na lokalnoj plazi i smorili se i otisli iznajmili auto i onda je pocela prava zabava a ona se pokazala super saputnikom.

e i nadam se da ces ostaviti putopis kao i ranije sto si ostavljao, ja uzivam u tvojim fotkama i zapazanjima iz Grcke.  

Posted

samo da ne bude kao onaj koji sam napisao o kalimnosu ;)

Posted
17 hours ago, decak Kejt said:

jao BMFBP, i meni je Andros na listi zelja, kao i Siros, Sifnos, Serifos, Tinos, Folegandros i Amorgos :'D

imas ovde moje pisanije o sifnosu i milosu. naredila mi cerka da sledece godine mora da se ide ponovo na milos, ali onda uz serifos. 10 dana milos + 5-6 dana serifos + 2 dana atina

http://jsinisa.blogspot.com/

Posted
1 hour ago, Ros said:

imas ovde moje pisanije o sifnosu i milosu. naredila mi cerka da sledece godine mora da se ide ponovo na milos, ali onda uz serifos. 10 dana milos + 5-6 dana serifos + 2 dana atina

http://jsinisa.blogspot.com/

cuj pa tvoje pisanije mi je bilo zvezda vodilja kad sam pre dve godine isla na Milos :)

nego, koliko ti je cerka bila stara kad ste krenuli sa grckim avanturama, ali po ovim manje eksponiranim ostrvima?

Posted
7 minutes ago, decak Kejt said:

cuj pa tvoje pisanije mi je bilo zvezda vodilja kad sam pre dve godine isla na Milos :)

nego, koliko ti je cerka bila stara kad ste krenuli sa grckim avanturama, ali po ovim manje eksponiranim ostrvima?

ok, super. nisam znao. bas mi drago :)

prvo letovanje je bilo 2008 na zakintosu kad je cerka imala skoro 2 godine (rodjena 23.09.2006). jos sa kolicima. takodje i sledece godine sa kolicima na rodos.

sve je ona to super podnela. dobro mazanje sa faktorom 50, plus kombinezon za kupanje, pa posle podne od 17h normalni kupaci. 

Posted (edited)

kopka me da li bi sledece godine Andros ili Sifnos bili previse za nju i njene 2 godinice :) 

nego, gde cete ove godine na more?

Edited by decak Kejt