September 15, 201410 yr idem za maroko septembar - oktobar, dve nedelje. ideja je: 1. sletim u casablancu 2. obiđem fes 3. malo se gubim po atlasu i pustinji i selima 4. par dana marakeš i 5. jedno 4, 5 dana surfovanja u agadiru 6. nazad u vođstvo u regionu --- ima neko rashodovani lonely planet da pozajmi ili da da neke instrukcije za maroko, osim do sada već datih? Marakes je lep, ali je preplavljen turistima (i pripadajucom ekonomijom, tj lokalcima koji na svakom koraku pokusavaju da ti utrape nesto/uslugu). Meknes je u tom smislu dosta bolji, a ima i stosta da se vidi - kao i Marakes i Fez, jedan je od 4 "imperijalna" grada, plus ima zanimljiv kontrast (arhitekturalni, socioloski) izmedju novijih i starijih delova grada. +1 za Zverillinu preporuku za Tangier.
November 6, 201410 yr koliko je izasla ta ekskurzija. planiram i ja da idem za ng, mozda. kakva je procedura za vizu?
November 6, 201410 yr 3,200 rsd za vizu, nije cimanje osim da skupiš dokumenta 270-350€ za avionsku kartu smeštaj je recimo 30 € za pristojnu sobu klopa je u proseku 3-5 €. mada treba odraditi 1 večeru u nekom preskupom rijadu za 50 evra ostale cene kao u srbiji
November 6, 201410 yr viza nedelju dana. prevoz sam išao ili železnicom ili busom. planirao sam na licu mesta i uzimao karte otprilike dan unapred za bus, za voz istog dana.