Jump to content
IGNORED

Liberté, égalité, fraternité

bigvlada

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Macron 55 MLP 45

Prvi rezultati (belgijske novine)

• +1 1
  • Hvala 3
Posted

Bravo!

I Jansa izgleda izduvao u SLO.

Lep dan. Ziveli

• +1 6
Posted

samo je naš Skot neprikosnoven

Posted (edited)

Ovdje je razlika 16%.

1981. Mitterand Giscard, razlika je bila 3.5% i opet su dali tacan rezultat u 20.00. 

Nikada ne grijese.

Edited by borris_
Posted
3 minutes ago, Ivo Petović said:

Rezultati u 20.00 :smiley_hail:

Jbg, nemaju RIK, kao mi... :(

• +1 5
Posted

Naviknes se da dobijes rezultate u 20.00. Me i je cudno kako i drugi ne daju odma rezultate (barem za ove predsjednicke izbore).

Posted

privilegovani bezidejni  bezveznjakovic je dobio kriptonacistkinju. demokratija na svom vrhuncu. 

• +1 7
  • Haha 2
  • -1 1
Posted

Ogavni Makron ogavna fašo gadura Marina...

• +1 2
Posted

Sada dolazi tteci krug, parlamentarni izbori. To ce tek biti rovovska borba. Poslije ovih izbora imamo tri bloka koji koji su savrseno podjeljeni 3x1/3.

Blok lijevice, dosta njih kazu ekstremna ljevica, JLM

Sredina

Ekstremna desnica, MLP i Zemmour

Ovo nije bas najbolja stvar za francusku, nekad si imao izbor izmedju vise umjerenih opcija a sada imamo samo ova tri bloka.

Izborni proces za parlamentarne izbore je vecinski (dva krug) pa rezultat vjerovatno nece biti 3x1/3.

• Hvala 3
Posted

Macron nije Tadic da izgubi od Tome...

Ne znam sta radi interno drugacije ali vecina Francuza ima dobro misljenje o njemu. Nama spolja on deluje totalno drugacije.

Bio je clanak u Die Presse o njemu i u sustini dosta stvari nije ispunio koje je obecavao na pocetku mandata. ( penzijsku reformu, udruzivanja zdravstvenih osiguranja)

I opet je pocistio izbore mada ne mogu naci da li ima absolutno vise glasova nego pre pet godina.

• Create New...