namenski Posted December 10, 2020 Posted December 10, 2020 4 minutes ago, dragance said: Na nemačkom bi zvučalo preteći Definitivno je bio i Clemenceau. Edit: tek je 20 godina kako su scrap Clemenceau i Foch. Neće ih odmah imenovati po njima. Ma bio, naravno, ali Zabari bas i nemaju neki izbor, za posle 1918. im nije mnogo toga preostalo na planu bijenja... 'Ajde videcemo, boze zdravlja, ko zna sta nosi dan, a sta noc... A sto se paznje prema Nemcima tice, neka ga nazovu Adenauer ili jos bolje Franz Josef Strauss, taj je znaotm oko nabavke oruzja....
Redoran Posted December 10, 2020 Posted December 10, 2020 3 hours ago, dragance said: Definitivno je bio i Clemenceau. Edit: tek je 20 godina kako su scrap Clemenceau i Foch. Neće ih odmah imenovati po njima. Foch nije otišao u scrap, prodali su ga Brazilu. Pre toga je obilato služio u Jadranu i učestvovao u napadu na nas 99-te. Super Etendari su poletali u borbene misije a jedan se vratio sa "Iglom" ili "Strelom" u dupetu. Respekt za pilota koji je mašinu u takvom stanju spustio na nosač.
borris_ Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 Pisao sam vise puta o antisemitizmu koji je rasiren u francuskoj vecinom kod jednog djela muslimanske populacije. Bivsi drug koji zali sto Hitler nije zavrsio posao, antisemisticki natpisi na igralistu u mom gradu, slacljenje kao heroja ubicu djece u jednoj jevrejskoj skoli itd. Brat tog uboce je i sam rekao da su ih oditelji hranili antisemitizmom od djentistva. Nazalost takvih primjera imas na hiljade. Juce je bio odrzan konkurs za mis francuske. U finalu su bile jedna djevojka iz Normandije i druga sa azurne obale. Ta druga ima tipicno jevrejsko prezime a na predstavljanju je i sama rekla da joj je otac iz izraela. I sta se desilo? Twitter je odjendaput bio zasut antisemistickim porukama tako da je ministar policije je morao da reaguje. Ovo je jedan ogroman problem u francuskoj a vjerujem i u evropi.
dragance Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 Mislim da je u Francuskoj najgore. U UK je to ipak limitirano kod ekstrema i korbinista. U Nemačkoj se dobro i drže, zna se zašto.
borris_ Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 Samo dz dodam da je majka doticne naseg porijekla (srpkinja i hrvatica).
jms_uk Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 6 hours ago, dragance said: Daj fotku! Evo ima u ovom clanku i slika. https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-55389153 Iz Provanse je, treceplasirana je sa Azurne obale.
Krošek Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 isao da vidim zasto nije pobedila i sad se nerviram
papapavle Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 On 20.12.2020. at 15:48, dragance said: Mislim da je u Francuskoj najgore Može pojašnjenje (za potpunog idiota), zašto bi u Francuskoj toliko mrzeli Jevreje, jel to nešto "tradicionalno"? Ja sam mislio da imaju problem s Arapima/muslimanima.
dragance Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 (edited) 4 minutes ago, papapavle said: Može pojašnjenje (za potpunog idiota), zašto bi u Francuskoj toliko mrzeli Jevreje, jel to nešto "tradicionalno"? Ja sam mislio da imaju problem s Arapima/muslimanima. Ne znam kako da odgovorim bez PC limita. “Nativno” stanovništvo nije ništa više antisemitski nastrojeno od ostatka evropskih “nativnih” naroda. Edit: iako je smešno u poredjenju sa nekim drugim brojevima, u Francuskoj ima najviše Jevreja u Evropi. A taj broj se sve više smanjuje. Edited December 21, 2020 by dragance
papapavle Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 U, prevideo sam Borisovu prvu rečenicu početne poruke - OK, onda mi je jasnije.
Kampokei Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 19 minutes ago, dragance said: Ne znam kako da odgovorim bez PC limita. “Nativno” stanovništvo nije ništa više antisemitski nastrojeno od ostatka evropskih “nativnih” naroda. Edit: iako je smešno u poredjenju sa nekim drugim brojevima, u Francuskoj ima najviše Jevreja u Evropi. A taj broj se sve više smanjuje. Zajednica je ogromna i dobrim delom patriotski (francuski) nastrojena, tako da ne mislim da postoji opasnost od nekog znacajnog smanjenja iste. Istina, kad sam bio u Tel Avivu, cuo sam dosta francuskog, a u izlozima pojedinih agencija za nekretnine je francuski bio glavni jezik. Ali, migracije iz Francuske ka Izraelu su u padu, peak je bio 2015, a 2019. je vec broj novopridoslih Francuza bio oko tri puta manji.
Recommended Posts