garcia Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 (edited) Pa vrlo je verovatno da jeste zdraviji, ako nista drugo Tomatino verovatno ima gomilu stvari koje mu omogucavaju da iskulira u skladistu dugo vremena sto tebi nije potrebno. osim pasterizovanog soka od paradajza, i eventualno zacina (ako su oni sa ukusima), nema niceg drugog u tomatinu. pasterizovan sok od paradajza, pakovan u tetrapak i traje tacno koliko treba da traje. nakon otvaranja se ubudja u frizideru posle nekoliko dana. Edited May 11, 2016 by garcia
Prokleto Djubre Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 E pa kul, mozda jedino ostaje pitanje manje kvalitetnog paradajza koji ulazi u industrijski cedjen u odnosu na one koje ti sam biras recimo, ali sve u svemu meni deluje kao bacanje vremena (osim ako ne postizes ukus koji ti bas takav odgovara).
garcia Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 (edited) jedini problem sa tim tomatinima koje sam ja uocio da su manje vise razvodnjeni. molim te da sledeci put procitas sastav Barnija. evo ga sastav te mi molim te reci sta je to toliko strasno? iskreno pitam. Edited May 11, 2016 by garcia
ivy Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 (edited) ma nista sastav je bajan za jednu piskotu koja bi trebalo da sadrzi brasno,jaja,mleko,masnocu,secer i kakao/vanilu/voce...kao sto rekoh gomila bespotrebnih hemikalija i preradjevina(pogle koliko ih je pa sve i da je svaka ponaosob ne stetna) koje bespotrebno opterecuju organizam a posebno deciji a posle ce cudite otkud toliki porast alergija i ostalog..mda..nista ne fali sastavu.. a to je samo jedna(ako je jedna) stvar koju dete unese u toku dana i koje se uzima,malo je reci,olako..gde je ostatak dana i makarone 4sira iz kesice i supa iz kesice za rucak,salama i margarin za veceru .. edit-tipo Edited May 11, 2016 by ivy
Prokleto Djubre Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Ovako razgovaraju vernici o svojoj veri. Uopste necu ulaziti u konkretan proizvod, ali recenica koja ima znacenje "puno je sastojaka i cak i da ni jedan od njih nije stetan, sigurno je da su u zbiru stetni" nema smisla. Od tog koraka kreces dalje u proizvoljnosti i bez ikakve ograde povezujes alergije sa keksom i odatle je vec nebo granica. Opet naglasavam, nemam blage veze za dve trecine onih stvari sta su uopste i ne branim keks, ali ovakav nacin argumentovanja je propast intelekta i mislim da je bolje jesti zivu svaki dan nego dozvoliti sopstvenom mozgu toliku nedisciplinu. Ako te tema pogadja, a izgleda da je tako, ispravan nacin za raspravu bi bio da na primer nadjes sta je E475, potrazis neke studije o tome, potrudis se da izvalis koje su relevantnije, mozda negde cak nadjes prepricano laicki kako te stvari uticu na bilo sta i da onda s takvim oruzjem raspalis po keksu. Ili to, ili kazes sebi da ti ta tema nije toliko bitna i ovako kao ja kenjas o meta-temi, svakako daleko odmerenije i opreznije. Ako krenes ovako, onda ne vidim zasto odmah ne reci da se radi o vanzemaljcima koji nas porobljavaju keksima.
ivy Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 (edited) vanzemaljci su uvek opcija. Edited May 11, 2016 by ivy
InvisibleLight Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 npr ovaj glukozno fruktozni sirup je navodno bas problematican, sojin lecitin moguce (skoro sve od soje sto je na trzistu je gmo soja), ovaj jedan E, itd pitanje je koliko su 'dokazi' relevantni, na skali od 'pise na netu' do 'ucestvovao sam u naucnom istrazivanju kao strucnjak i stetnost je 100% dokazana' posle toga - pitanje je kolika je ta stetnost rizicna, moguce da je rizicna po zdravlje/zivot reda velicine udisanja smoga, konzumiranja mesa tretiranog antibioticima i sl.
omiljeni Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Eskimi su prezivljavali prakticno bez bilja, neki Budisti apsolutno bez zivotinja, razni narodi manje ekstremno, ali opet veoma specificno za neko podneblje ili kulturu. Iskustvo hiljada godina jasno kaze da reci 'neophodno' za bilo koju namirnicu nema nikakvog smisla. Takodje, definisati 'dobro za nase telo' ume biti veoma komplikovano kad stvarno krenes da se pozabavis time. Da, a i naši preci iz praistorije su jeli termički neobrađenu hranu i šta im je falilo? A onda pogledaš u life expectancy tih kromonjonaca, eskima, budista isl i shvatiš da je, iako možda nije neophodno, ipak dobro jesti i biljke i životinje.
Prokleto Djubre Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 A onda procitas poentu recenice da nista nije neophodno i shvatis da se slazes s njom. BTW nije mi poznato da je life expectancy vegetarijanaca ista nizi od mesojeda. Moze li neki link ka tome?
Sestre Bronte Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 mislila sam na osamsto,sesto bespotrebnih hemikalija,nisam se dobro izrazila...procitaj za pocetak sastav npr. ,,Barni,, keksa(onog medvedica koji se reklamira kao prezdrav deciji keks) Koliko sastojaka ima zelena salata?
precog Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 ne odgovaraj ivy, trik pitanje, trazi pomoc publike ili pola/pola.
Sestre Bronte Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 A zašto bi verovala Keksiju, pre nego reklami? Poznaješ keksija, znaš da su njegove reference tačne, sigurna si da sve što je pisao u vezi slatkiša je tačno? Hoću da kažem, da ljudi jako često nasedaju na verovanje prvoj osobi koja se učini uverljivom u svojoj priči, i to je jako loše... Ti, realno, nemaš pojma da li je keksi bio u pravu ili reklama, zar ne? postoji dosta razloga zašto je dobro ne pisati onako na forumu, blogu ili bilo gde osim u tajnom dnevniku zaključanom negde ja volim da ćutim o hrani ili da napišem nešto šturo u formi glupog podpitanja, čisto da ukažem na problem koji strahovito raste sa popularizacijom interneta taj problem je to što je jako puno članaka koji objašnjavaju zašto je nešto zdravo ili nezdravo, a na osnovu poluinformacija, neistina, pogrešnog shvatanja ili nečeg desetog jedne godine je hit kurkuma, druge brusnica, treće aronija, super, nemam ništa protiv prvo i osnovno, prirodno ne znači da je nešto zdravo, kao i što ne znači da je veštačko nezdravo drugo, ono što je dobro za tebe i prija ti, što zbog genetike, uslova života, dnevne rutine, e baš to isto ubija nekog oko tebe treće, sve što želite da naučite o zdravoj ishrani nećete naučiti na blogovima ili forumima, nego lepo zasučite rukave i polako rad po rad, dok ne izvučete zaključke četvrto, moguće je da će već sutra nauka pobiti te zaključke, ali to je i smisao nauke jedino što ja mogu da tvrdim je da smanjen unos svega, smanjuje i unos štetnih sastojaka, ali to je očito, samo je problem pridržavanje ostalo neću da tvrdim, osim možda ponečeg kontradiktornog, ali eto, tako volim
Haralampije Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 postoji dosta razloga zašto je dobro ne pisati onako na forumu, blogu ili bilo gde osim u tajnom dnevniku zaključanom negde ja volim da ćutim o hrani ili da napišem nešto šturo u formi glupog podpitanja, čisto da ukažem na problem koji strahovito raste sa popularizacijom interneta taj problem je to što je jako puno članaka koji objašnjavaju zašto je nešto zdravo ili nezdravo, a na osnovu poluinformacija, neistina, pogrešnog shvatanja ili nečeg desetog jedne godine je hit kurkuma, druge brusnica, treće aronija, super, nemam ništa protiv prvo i osnovno, prirodno ne znači da je nešto zdravo, kao i što ne znači da je veštačko nezdravo drugo, ono što je dobro za tebe i prija ti, što zbog genetike, uslova života, dnevne rutine, e baš to isto ubija nekog oko tebe treće, sve što želite da naučite o zdravoj ishrani nećete naučiti na blogovima ili forumima, nego lepo zasučite rukave i polako rad po rad, dok ne izvučete zaključke četvrto, moguće je da će već sutra nauka pobiti te zaključke, ali to je i smisao nauke jedino što ja mogu da tvrdim je da smanjen unos svega, smanjuje i unos štetnih sastojaka, ali to je očito, samo je problem pridržavanje ostalo neću da tvrdim, osim možda ponečeg kontradiktornog, ali eto, tako volim
ivy Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Koliko sastojaka ima zelena salata? evo tekst http://quantumjk.blogspot.rs/2015/04/nije-otrov-sve-sto-zvuci-cudno.html?view=mosaic
Recommended Posts