Jump to content
IGNORED

Rat za Nagorno-Karabah

Ayatollah

Recommended Posts

Posted
28 minutes ago, April said:

NK kriza nije počela pre tri godine, eskalirala je u rat još 1992., taj rat su dobili Jermeni i od tada su držali pozicije. Napisao sam da su te godine, kad su jermenske akcije najviše vredele, bile i najbolje vreme za ustupke do trajnijeg rešenja krize u vrlo lošem okruženju za Jermene, ali su oni olako poverovali u široka ruska leđa.

Jermeni su poverovali u svoju superiornost, ne shvatajući da su taj rat dobili na svoju sreću i glupost azera. Nešto ko mi Srbi kad smo pravili strategiju za RSK na bazi pesama baje malog knindze i brana trifkovica. A onda realnost lupi po glavi, i to žestoko.

• +1 2
  • Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Redoran

134

• vememah

93

• Krošek

49

• namenski

33

Posted
14 minutes ago, ObiW said:

Ti se šališ, jel da?

Zamisli poverenje koje postoji izmedju Srba i Albanaca, pa na to dodaj jedan genocid (1915-1918) i jedan pogrom (1989) nad Jermenima od strane Turaka i Azera koje oni smatraju “turskim plemenom kojem je Lenjin dao državu”, i razumećeš zašto Jermenima ustupci i kompromis sa “Turcima” na pamet nisu padali sve ove godine.

Baš zato su morali tada da trguju onim što su dobili u ratu, ne bi li izvukli štagod sa međunarodnim garancijama (ako bi Azeri pristali na to).

Ovako su ostali bez NK, jermenska vojska je ozbiljno polupana i ne sme da pisne pred azerima, a oni ne znaju šta će u jednom ekstremno neprijateljskom okruženju za njih

• +1 2
Posted

Kako ne znaju sta ce, pa da zovu Amere, i time guraju prst u oko i Rusima i Irancima i Turcima i Azerima...

• +1 2
Posted (edited)

Amerima se baš jebava po toj pripizdini na koju sultan polaže šapu. Jedino mogu da se takmiče sa Rusima ko će bolje da mu pofafa. 

Edited by Amos
  • +1 1
Posted (edited)

U vrlo bliskoj budućnosti sva ta brda i livade za koje se ginulo tolike godine će biti prazne. Jermeni će se seliti u maticu ili u inozemstvo trbuhom za kruhom. Azeri verujem da neće biti oduševljeni da se doseljavaju u te vukojebine u velikom broju. 

Kao Slavonija kod nas.

giphy.webp?cid=6c09b952djy9tb84w9ocs57y7

Edited by noskich
  • +1 2
Posted

Valjda nisu jermeni reagovali zato što su priznali avnojevske granice. 

Opet ima nekih rudnika tamo, izbeglica na aerodromu koje jermenija neće da primi. 

Demonstracije za i protiv vlasti u jermeniji. 

Neke vojne vežbe jermenija-nato. 

Posted (edited)

I osvajaju i šalju hranu, tako se vrši humanistička agresija! 

Edited by Amos
  • Haha 1
Posted

možda probamo da izvučemo neke zaključke o mogućem uticaju turske i njenom ekspanzionizmu putem proxy država i na stanje stvari na balkanu. no deluje da se naša politika zove - neće valjda.

• +1 3
  • -1 1
Posted
16 minutes ago, Eleniko said:

možda probamo da izvučemo neke zaključke o mogućem uticaju turske i njenom ekspanzionizmu putem proxy država i na stanje stvari na balkanu. no deluje da se naša politika zove - neće valjda.

Ово ипак није добар пример јер је, колико схватам, суштински разлика између Азера и Турака као између нас и Српске или Црне Горе

Posted

Mene bi više zanimalo izvlačenje hipotetičkih paralela s Kosovom...

• +1 2
Posted
2 hours ago, Filozof manijak said:

Mene bi više zanimalo izvlačenje hipotetičkih paralela s Kosovom...

Za sada ide naoružavanjem, Barjaktari samo stižu

Posted
4 hours ago, Hamlet Strašni said:

Ово ипак није добар пример јер је, колико схватам, суштински разлика између Азера и Турака као између нас и Српске или Црне Горе

Azeri su šiiti, Turci su suniti.

• Hvala 1
Posted
14 minutes ago, slow said:

Azeri su šiiti, Turci su suniti.

Koliko ja vidim skoro je pola pola odnos.

• Create New...