Zabalujev Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 1 hour ago, Zverilla said: Pa jebiga, po naci zakonima je holokaust bio ok. (I.e., niko ne dovodi legalnost njihovog delovanja u pitanje, već moralnost). Mene je još više zgadilo da nisu priznali jermenski genocid, to nisam znao do malo pre i definitivno nisam očekivao da mogu biti toliko niski Pa, to je njihova real-politika koja dolazi na naplatu, za sada u čisto propagandnom smislu. Sem opremljenosti i organizovanosti, sve je manje razlike u odnosu na komšije. Ovo non stop destabilizovanje, prčkanje po okolini... Ne može tako doveka. Gledam iranske vesti ovih dana, rat kao da ne postoji, tu i tamo nešto kao "moramo razgovarati o miru". Nezgodna situacija, Jermeni su jako značajna manjina, kulturno, istorijski, a i važni za imidž, a Azeri, počev od Ajatolaha... Ne bi me čudilo da nekom padne na pamet da buši Iran putem potpirivanja etničkih tenzija, no to su ćorava posla i samo će neki jadnici bezveze da budu okačeni na dizalicu.
Jozef K. Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 2 hours ago, ObiW said: https://www.armenian-genocide.org/recognition_countries.html Ni nas nema na tom spisku. Nemačka je priznala. To nisam znao. A vidi nema GB.
mlatko Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 GB je imperija izgrađena na genociduInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
duma Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 8 minutes ago, Jozef K. said: Nemačka je priznala. To nisam znao. A vidi nema GB. Meni nije jasno kako mogu da ih osude za genocid, kad je genocid definisan posle WW2 (bar koliko ja znam). Dokle bi onda u prošlost mogli da idemo? Mislim da su u toj priči iskreni samo Jermeni, a svi drugi to rade iz potrebe da se izvrši pritisak na Tursku. Što se Nemaca tiče, to je već vrhunski bezobrazluk. Nemci bi prvo trebalo da osude sve genocide koje su sami uradili, ili su pomogli drugim, za vreme WW2, pa tek onda da krenu dalje. Umesto toga, sve svoje zločine u WW2 svode samo na Holokaust, a ostalo se gura pod tepih. Kad posećuje banane, poput nas, ne pravi ni ravnotežu, već samo idu na mesta stradanja Nemaca. Za stradanja civila u SSSR maksimalno krivicu prebacuju na Staljina. Biser mi je bila priča što nije evakuisao Lenjingrad. Gde da evakuiše ne kažu. Holodomor je na Zapadu nesumnjivo genocid (mada je isto bilo pre WW2 i nije postojala namera), ali pokolji koje su Nemci radili nad Ukrajincima, Belorusima i Rusima nisu. NDH nije, ... S druge strane osuđuju genocid iz prethodnog rata. 2
Tutankamon Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 2 hours ago, namenski said: Sto ce jednog dana neminovno da se dogodi: uz sav trud, i domaci i strani, da se takozvani arapski/islamski svet razbuca, uzajamno zavadi, to je samo pitanje vremena. I to je trka koju Izrael jednostavno ne moze da dobije uz svu svoju tehnolosku i vojnu nadmoc. A kada Bomba dodje na Bliski Istok, Mali Debeli iz Severne Koreje izgledace kao primer uracunljivosti, odmerenosti, tolerancije, sklonosti ka kompromisu... Upravo si opravdao agresivnu Americku i Izraelsku politiku prema Iranu...
namenski Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 1 hour ago, Tutankamon said: Upravo si opravdao agresivnu Americku i Izraelsku politiku prema Iranu... Jesam li?...
Tribun_Populi Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Иначе, после данашњег дана имам да поделим 1 пророчанство: Израел ће се у наредних 10 година намлатити пара као нико од продаје дронова. Неће моћи да испрате све поруџбине нити да преброје кеш који ће им стизати са свих страна. Опариће се и Турска али Израел ће баш да покида. Ово је нехумано шта раде Јерменима одозго. Ови се још увек држе на сув хероизам и снажну мотивацију али је велико питање докле могу да издрже овакво пеглање. Напросто губе превише технике а на снимцима са фронта се види да су им дронови буквално без престанка изнад главе. Ако веома брзо не промене тактику и не осмисле нешто да смање утицај и учинак ових летећих напасти, мораће да се склоне са отвореног терена и утврде у градовима и брдима. Неће ово скоро да се заврши а крви ће бити до колена.A bogami će i Rusi da se useru od prodaje Pancira. Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Tribun_Populi Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Хоћу да кажем да "ужа" Јерменија за сада има нетакнуту и прилично респектабилну ПВО. Paaa, i nije neka, ako ćemo pošteno. Imaju oni S-300, ali je to S-300PM iz 1985. godine, efektivnog dometa do 90 km. Ovo ostalo - Dvine (S-75), Neve (S-125), Kubovi, Ose i Strele - jednom rečju, tehnologija pedesetih i šezdesetih.Modernije sisteme kratkog dometa (Tunguska ili Pancir), ono što im baš treba za dronove, nemaju. Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Radoye Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 4 hours ago, Jozef K. said: Nemačka je priznala. To nisam znao. Da, bila je velika diplomatska frka pre koju godinu oko toga, plus demonstracije turskih gastarbajtera. 1
duma Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 1 hour ago, Tribun_Populi said: Paaa, i nije neka, ako ćemo pošteno. Imaju oni S-300, ali je to S-300PM iz 1985. godine, efektivnog dometa do 90 km. Ovo ostalo - Dvine (S-75), Neve (S-125), Kubovi, Ose i Strele - jednom rečju, tehnologija pedesetih i šezdesetih. Zar im pomenuti sistemi, ako ih imaju dovoljno, nisu dovoljni za dronove? Lakše je oboriti dron nego avion. Ako se dobro sećam, naši su oborili Predatora.
Strucnjak Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 (edited) S300 je protivavionski i antibalisticki sistem, ne moze se odbraniti od dronova a izgleda da su Turci ozbiljno nalupali Ruske Pantsire u Libiji, koji bi trebalo da budu glavna odbrana. Ne znam kako ce se Jermeni izvuci. Edited October 2, 2020 by Strucnjak
duma Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 9 minutes ago, Strucnjak said: S300 je protivavionski i antibalisticki sistem, ne moze se odbraniti od dronova a izgleda da su Turci ozbiljno nalupali Ruske Pantsire u Libiji, koji bi trebalo da budu glavna odbrana. Ne znam kako ce se Jermeni izvuci. Ako sam dobro razumeo S300 imaju jedan, a on i nije nešto što bi se koristilo protiv bespilotnih. Mislio sam na ove stare sisteme. Da li oni imaju veći domet od bespilotnih? U Siriji sistemima poprilično smanjuje vrednost loša upotreba i neobučene posade. Tamo je za pešadijske proboje efikasno sredstvo bio auto napunjen eksplozivom. Pancire su držali na otvorenom.
laser lotus Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Zavisi koji stari sistem i koji dron. Jermenima su uništavane i Strele-10 koje definitivno nemaju domet da skinu Bayraktar, ali i Ose koje imaju potreban domet. U Siriji i Libiji su Turci demolirali SAA Pancire, tako da ni novi sistemi nisu baš imuni na dronove. Rusi su morali da dovlače Tor nakon prvih napada amaterskim dronovima na bazu u Siriji jer se ispostavilo da Pancir ima problema sa njima - par aviona je i oštećeno tom prilikom. LM, pitanje je kako bi dronovi prošli da nalete na modernu, integrisanu PVO - pošto je Ukrajina kupila Baryaktare, možda i saznamo. Za sada su se pokazali kao vrlo nezgodni. btw na jednom snimku se vidi kako (vjerovatno izviđački) dron proleće ispod drona koji je upravo pogodio metu tako da vjerovatno koriste ove sitne za izviđanje a većim klepaju sa izvjesne distance.
Tribun_Populi Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Zar im pomenuti sistemi, ako ih imaju dovoljno, nisu dovoljni za dronove? Lakše je oboriti dron nego avion. Ako se dobro sećam, naši su oborili Predatora.Nije lako oboriti ništa napravljeno 2020. tehnologijom iz šezdesetih. Drugo, drončići su suho zlato - većinom od kompozitnih materijala, mali radarski odraz, teško se otkrivaju starim radarima lampašima... Ovi turski lete visoko, što znači da im artiljerijska PVO (ZSU-23, Prage i Boforsi) ne mogu ništa, a ni Strele niti Igle, jer su im izvan dometa. Ostaju raketni sistemi kratkog dometa, a to je u ovom slučaju samo zastarela Osa, pošto Jermeni nemaju ni Pancir ni Tungusku niti Tor, a još manje neki zapadni ekvivalent (npr francuski Crotale NG ili Mica VL). Videli smo kako je prošla Osa, cenim da Rosoboronoexport ima ubrzo čemu da se raduje. E sad, Jermeni imaju 4 komada Su-30SM. To je avion koji dron može da obori tako što će da se očeše o njega, kamoli nešto više. Ali iz nekog razloga ga ne pale. Verovatno još uvek ne gori pod nogama. Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Recommended Posts