kud u maglu Simoviću Posted Monday at 13:56 Posted Monday at 13:56 dobar je navojec, ozbiljna njuška 5
booyaka Posted Monday at 14:13 Posted Monday at 14:13 Posle odgledanih 4 epizode nisam baš siguran da su Đinđić i njegova vlada ovde predstavljeni u dovoljno pozitivnom svetlu. U fokusu su truli kompromisi koji su se radili sa kriminalcima, na početku je prikazan dil sa Legijom da ostane po strani petog oktobra uz obećanje da ih neće dirati kad dođe na vlast. Posle je to pogaženo zato što su istrage u drugim zločinima koji su se desili tokom devedesetih vodile do njih. Šta, kao Đinđić nije znao za to pre toga? Mislim da to nije bio jedini razlog, i premalo se prikazuje sprega politike i kriminala (tadašnje opozicije ima vrlo malo u seriji, Koštunica se spominje na par mesta površno i to je to). Kako sad stvari stoje rekao bih da je propuštena prilika da se ošine svojski po tim ljudima iz senke koji decenijama vedre i oblače u našem društvu. 2
Jimmy Kowalski Posted Monday at 14:22 Posted Monday at 14:22 Navojec nema nikakve veze sa Spasojevicem, igra sebe. Kao i Sergej sto igra sebe kao i uvek. Ne znam da li su konkurisali kod Hrvata za lovu (ne videh taj podatak) pa da su zbog toga morali da angazuju hrvatske glumce. Ukupno ih je valjda cetvoro (uz Navojeca, Burica i Lazovic, tu je i Marija Skaricic kao glavna urednica izmisljenog medija), ali to su sve sporedne uloge. Ako prosecnog hrvatskog gledaoca ne zanima tema serije, sigurno nece zbog njih gledati..
Milošica Posted Monday at 14:28 Posted Monday at 14:28 (edited) Ali koliko "lako" i prirodno to izgleda kod Ljube Bandovića, opasan glumac. I Štukan odličan, možda samo za nijansu slabiji. Ja sam Feđa Štukan. Edited Monday at 14:28 by Milošica 2
Halvard Posted Monday at 14:43 Posted Monday at 14:43 26 minutes ago, booyaka said: Kako sad stvari stoje rekao bih da je propuštena prilika da se ošine svojski po tim ljudima iz senke koji decenijama vedre i oblače u našem društvu. Nije propuštena, nije postojao bukvalno ni promil šanse da serija bude snimljena da su planirali da iole dublje zalazi u to. Pogledao sam malo, zanatski je sasvim na mestu, ali mi je u ovom konkretnom društveno-političkom trenutku toliko van svakog konteksta da jednostavno ne vidim poentu.
zmanic Posted Monday at 14:47 Posted Monday at 14:47 Seriju gledam malo druhačije od proseka. Policijski deo je solidno odrađen. Nije tačno da je tada policija bila devela, dežmenkasta., troma i sli.čno .... u to vreme skoro svi (zavisno od godina) bili su u redovnoj kondiciji sa dve godišnje obavezne provere fizičke spreme, kondicije i džiju-džicu treninga 2x nedeljno, a polovina obuhvaćena i redovnim gađanjima.... Više se poklanjalo pažnje tom delu i naširoko guralo. Onaj penzioner sa dijagnozom je po meni uslikani Karleuša, čak i nalikuje dosta. Politički deo, po meni, vrlo falično odrađem. Nešto mi miriše da će se sve svesti na temu "tako je moralo biti", da ne kažem da se izokola pravda atentat. Fale neki bitni likovi iz tog vremnea: Ćoki, Vladan Batić, Žarko Korać.... ne samo kao likovi nego kao nosioci te neke ideje brzih promena ... Zoran Živković se smelo latio mesta premijera u vanrednom stanju, bio je jedna od ključnih figura akcije po kojoj je serija nazvana. NI na koji način se u seriji ne vide ideje oko kojih su politički sukobi nastali, šta su ti ljudi hteli, a šta su mogli. Šta su im zamerali "branioci Kosova" itd.... Konzerviste već nije teško dočarati, gledamo i slušamo ih svakodnevno. 2 2
overthinker Posted Monday at 15:12 Posted Monday at 15:12 38 minutes ago, booyaka said: Kako sad stvari stoje rekao bih da je propuštena prilika da se ošine svojski po tim ljudima iz senke koji decenijama vedre i oblače u našem društvu. 9 minutes ago, Halvard said: Nije propuštena, nije postojao bukvalno ni promil šanse da serija bude snimljena da su planirali da iole dublje zalazi u to. Па развија се баш у том смеру, у првој епизоди новинарка истражује зашто држава кредитира Чумета за асфалтирање путева и мисли да је покушај атентата на аутопуту само Ђинђићев пи ар. Онда се горко покаје што је мислила тако лоше о Ђинђићу, а сад, у четвртој епизоди, почиње да интервјуише ДБ-овце, око Ибарске и Стамболића, Ћурувије, мислим да убијеног Гавриловића за сад нико не помиње (ДБ-овац, изрешетан 2001-те) , куда ће то даље ићи не може се знати , јер мислим да ни у реалности још увек није разјашњена улога Легије, са једне стране он је можда најобичнији убица који ради за Милошевићеву државу, а са друге стране лик који лично прескаче дворишни зид да ухапси Милошевића, и том приликом му каже да жели да буде наш Гадафи, невероватно ми је да такав човек у оба система има моћ, изгледа добрим делом моћ засновану на блефирању, а не на неким нарочито великим способностима.
Hele Posted Monday at 16:54 Posted Monday at 16:54 3 hours ago, Frank Pembleton said: To ti je "umetnost prilagođena tržištu/fondovima". Moraš da imaš glumce sa područja za čije fondove konkurišeš. I onda dobiješ te brljotine... Ok, ali mogao je da nauci posao. Samo sto mu ne izadje - ćuj stari, fakat... Lik koga glumi je sa juga Srbije. Isto bih rekao i da ima jak vojvodjanski akcenat, da ne ispadne da mi smeta sto je Hrvat/iz Hrvatske.
Zabalujev Posted Monday at 18:20 Posted Monday at 18:20 Ja tek sad skapirao da je Duća Spasojević Ante Pavelić iz Senki Od svih u seriji koji su poreklom sa Kosova ili juga Srbije, samo Uroševa mama ima, kao, neki akcenat (mada ne baš 100% pogođen). 3
Jimmy Kowalski Posted Monday at 18:26 Posted Monday at 18:26 Duda Kovjanic je vrlo potcenjena glumica. Iako joj je uloga mala, potrudila se da nabaci nekakav akcenat.. 3
kud u maglu Simoviću Posted Monday at 18:53 Posted Monday at 18:53 jel ona glumi iboljku suvajdžić? kevu onog klinca
Zabalujev Posted Monday at 19:30 Posted Monday at 19:30 Jeste, mada njih dvoje nisu baš po modelu familije Suvajdžić, Đura Mutavi je bio malo jači diler, koliko se sećam, al mama ga je štitila slično kao i ova u seriji. 2
John Coltrane Posted Monday at 20:21 Posted Monday at 20:21 Što više gledam, sve mi se manje svidja. Izmedju redova se može čitati da su krimosi zadužili izbegle sa KiM a ne država (majka se obraća inspektorima), pa onda ta 1 opsesija tastovima iz službe (kao Lauševič u Državnom službeniku ili u Profesionalcu "nesudjeni" tast) koji jednim potezom rešavaju slučaj i otvaraju oči "nesposobnim" pandurima.... Ako idemo još malo dalje videćmo da se gradi narativ kao da je sam Ulemek pisao scenario "neću da Jedinica strada za zločine DeBeovaca" (parafraziram). Ispada da su Crvene beretke samo "radile svoj posao" i da su oni "rodoljubi koji su krvarili za svoju zemlju", a to podgreva i ona scena kada se nekoliko puta ponavlja "ovo nije pobuna ovo je štrajk" (za oružanu pobunu iz novembra 2001. ). Imputira se da je Djindjić jedini krivac što je JSO preživeo 05.10. Nekako me ni ne čudi da bi nešto afirmativno išlo na javnom servisu sa preletačem Bujoševićem i onim seronjom Kecmanovićem. Sa zanatske strane, nemam nekih zamerki, sat vremena proleti.
overthinker Posted Monday at 20:41 Posted Monday at 20:41 Мени цела ситуација личи као да је Легија блефирао да влада целом јединицом, а развој ситуације после атентата то поткрепљује, представљао се као неко ко је у стању и да изазове и да заустави штрајк, а видимо да га скоро нико није следио, онај тзв. "план Б" је напросто био блеф по мом утиску...
Recommended Posts