Jump to content
IGNORED

Domaće serije i prepevi

Frank Pembleton

Recommended Posts

Posted

ovaj bizgov telohranitelj se ljuti sto mu ne glumi sin

• Haha 1
Posted

Inace, postovanje za ljude koji mogu ovako da gledaju serije.

Ja cekam da se sve emituje pa da gledam.

Posted (edited)

Bas dobra druga epizoda, bolja od prve. 

Beba je najgori lik, odnosno nije ni lik za sad, nego karton koji izgovara recenice koje zvuce kao da su prosle njegovu autorizaciju. U fazonu, 'snimacete seriju ako se ja ne pojavljujem mnogo, a i kad se pojavim recicu to i to'. Na srecu nema ga za sad mnogo. 

Generalno bih pohvalio dijaloge, za novije srpske standarde su odlicni, jasni i to the bone, zvuce kao da ljudi govore srpski, a ne preveden engleski, a dopada mi se i kako kroz dijalog uvode likove i rade ekspoziciju (ili recimo kako se imena likova postepeno uvode u pricu, organski, a ne na sliu). Jedino sto bih zamerio u ovoj epizodi, u tom smislu, je Bandovicev dijalog sa Zlatkom, kad nam saopste deo njihove proslosti, to je bilo na silu i previse. 

Bas me je zaboleo stomak u par navrata, posebno kad saopstavaju da je podlegao povredama i na kraju kad je sahrana. Generalno, autenticni snimci iz tog perioda bas bodu u zeludac. 

EDIT: zaboravih, klinac nije los dodatak prici, iz prve epizode je delovalo da ce biti bas dosadni klise, ali sad to vec ide u boljem pravcu. 

I glumci dobri u ovoj epizodi, nije se toliko primetila razlika izmedju ove prve lige i ovih malo slabijih. Bandovic i Stukan odlicni. 

I cini mi se da idu u dobro smeru i kada je u pitanju kontekst polako. Scene vracanja u proslost ce verovatno biti uvek na pocetku i kapiram da ce stici do pobune i drugih momenata.

Edited by Sludge Factory
  • +1 3
Posted

Zar slepci iz  organizacije nisu mogli da skinu registracionu nalepnicu sa kola koja voze inspektori. Moj OCD kad to vidi nema mira, baš me iznerviralo to.

Slabija epizoda od prošle.

Posted

opusti se arkady, uživaj u priči

fino se ovo odmotava, ova epizoda je pokazna vežba u krimi žanru

svaka čast

• +1 4
Posted (edited)

Da,da, slažem se, odlazi u pravcu krimi serije. Politike ima samo da začini.

Edited by Arkadija
Posted
6 minutes ago, Arkadija said:

Da,da, slažem se, odlazi u pravcu krimi serije. Politike ima samo da začini.

previše bi se zapetljali da su uplovili u politiku. to je ostavljeno za nekog, iskreno se nadam, u bliskoj budućnosti kada tužilaštvo bude pokrenulo, a sud doneo presudu po tužbi mile i gordane đinđić o političkoj pozadini atentata

• +1 2
Posted

Ja ne znam zašto je snimljena ova serija

• +1 1
  • -1 1
Posted
10 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

previše bi se zapetljali da su uplovili u politiku. to je ostavljeno za nekog, iskreno se nadam, u bliskoj budućnosti kada tužilaštvo bude pokrenulo, a sud doneo presudu po tužbi mile i gordane đinđić o političkoj pozadini atentata

Neće biti te serije, cenim da se ovim ta tema "zatvara". Razumem ovo što pričaš, samo što autori to u nekim medijskim istupima ne predstavljaju tako.

Ali "sklapanje projekta" je teško i u normalnijim zemljama od ove, pa razumem konflikte koje su imali autori.

3 hours ago, April said:

Ja ne znam zašto je snimljena ova serija

Znaš, ali ne možeš da "prevališ preko usta.

• +1 1
Posted (edited)

Odlična epizoda, jurnjava, napeto, politički događaji kao ilustracija, više ne bi stalo niti bi se uklopilo. Ročko i Mile su odlični, Štukan sjajan, takoreći.

Edited by Zabalujev
Posted

Kasting je odlican ali porazno je po domaci esnaf da petesedogodisnjaci glume opet 30godisnjake. Legija, Siptar, Kum...nisu bili stariji od Belivukove grupe danas. 

Posted

Nije porazno. Ni u americkim i ostalim vecim produkcijama ne vode striktno racuna da 30-godisnjak mora da igra 30-godisnjaka. To su manje bitne stvari..

• +1 1
Posted (edited)

Nije skroz nebitno kad se radi o stvarnim likovima drugo zadrigli Navojec I podbuhli Trifunovic nisu bas ko Bred Pit. 

Vise bih voleo Bikovica da vidim u ulozi Legije

Edited by dillinger
  • -1 1
Posted

Rekao sam da je manje bitno, ne skroz nebitno, i da se o tome nigde tako striktno ne vodi racuna. Sasvim je uobicajeno da recimo 50-godisnjak igra nekog 15 godina mladjeg, to nisu velike razlike. Kao sto je manje bitno koliko neki glumac fizicki lici na stvarnu osobu koju igra. Super je ako pogodis za nekoga, ali da nadjes toliko glumaca koji su "pljunuti neko" nema sanse i ne treba se opterecivati tim stvarima..

Posted
1 hour ago, dillinger said:

Vise bih voleo Bikovica da vidim u ulozi Legije

Bikovic ne bi mogao da odglumi ni onog sa puskom koji kao sprecava Cedu da udje u dzip u prvoj epizodi, a da se scena ne ponovi bar 3 puta.

• +1 3