Ros Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 nije los Pad...osim standardne boljke nasih serija sa tonom
foto Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 nase cele kinematografije. mada, to polako napreduje, ali jos nije stiglo ostale komponente jednog filmskog dela. mi imamo kameru koja moze da izadje na crtu svima, scenografija (kada ima para, takodje).ostatak stvaranja isto. sta je neresivi problem zvuka vec 70 godina, ima ovde ljudi koji se bolje razumeju u proces stvaranja i mogu da daju odgovor? 1 1
zmanic Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 Dokurčilo mi je to propagiranje međuratnog Beograda i građanske ponosite Srbije, oponašanjem likova (negativaca) iz Otpisanih u seriji Vera. Taj šablon neće vaskrsnuti Dražu ni Ljotića pa da ga stave u predškolski program. Probao da glredam i ne ide, sve unapred viđeno. PS Niko da objasni kako je tu tako ponositu i moćnu K.Jugoslaviju uspelo da skenja pet iljada i nešto komunista, potpomignuto spletom istorijskih okolnosti, Kako je tako lako skenjaše kad su je građani tolko voleli i poštovali ?
Frank Pembleton Posted January 23, 2023 Author Posted January 23, 2023 nase cele kinematografije. mada, to polako napreduje, ali jos nije stiglo ostale komponente jednog filmskog dela. mi imamo kameru koja moze da izadje na crtu svima, scenografija (kada ima para, takodje).ostatak stvaranja isto. sta je neresivi problem zvuka vec 70 godina, ima ovde ljudi koji se bolje razumeju u proces stvaranja i mogu da daju odgovor? Za neke serije se prosto štedelo na kinti i nije se radila valjana postprodukcija tona, za neke se "outsorsovalo" jeftinijim firmama/radnicima.Znam za jednu seriju da je čovek sa katedre za zvuk otišao na PTC, jer se tamo emitovalo, i pitao glavešine:Pa kako ovo puštate, ovo je "tehnički neispravno"?Odgovor je bio:Ovo je "ključ u ruke", mi dobijemo na HD i emitujemo.......shiit has hit the fan. 1
foto Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 ali zasto zvuk najebe toliko da to smeta i obicnom gledaocu. ne filmofilima, ne ljudima iz struke? to mi nije jasno? jel to nesto sto se 'ne vidi' pa moze da prodje? jbt imali smo spektakularne pisce muzike za film. teme su postale van vremenske, ali dijaloge moras da dignes za 50% da bi ih naslutio. 2
Ros Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 1 minute ago, foto said: ali zasto zvuk najebe toliko da to smeta i obicnom gledaocu. ne filmofilima, ne ljudima iz struke? to mi nije jasno? jel to nesto sto se 'ne vidi' pa moze da prodje? jbt imali smo spektakularne pisce muzike za film. teme su postale van vremenske, ali dijaloge moras da dignes za 50% da bi ih naslutio. problem je sto puste zvuk preko glasova, i jednostavno se ne razume sta glumci govore. bez te "muzike" nije lose. ne razumem ni zasto pustaju tu kao neku dramaticnu muziku, koja je uglavnom skup neprijatnih tonova.
Milosh76 Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 PS Niko da objasni kako je tu tako ponositu i moćnu K.Jugoslaviju uspelo da skenja pet iljada i nešto komunista, potpomignuto spletom istorijskih okolnosti, Kako je tako lako skenjaše kad su je građani tolko voleli i poštovali ? A kako je mocnu JNA u Sloveniji sjebala i oterala tzv Narodna odbrana? 1
Hele Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 A mi smo visok narod, a glumci su neki kepeci uglavnom i onda visoki tonac drzi onaj mikrofon previsoko pa se ne cuje.
April Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 3 hours ago, foto said: sta je neresivi problem zvuka vec 70 godina, ima ovde ljudi koji se bolje razumeju u proces stvaranja i mogu da daju odgovor? Traži se AcaRadio!
Jimmy Kowalski Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 3 hours ago, foto said: nase cele kinematografije. mada, to polako napreduje, ali jos nije stiglo ostale komponente jednog filmskog dela. mi imamo kameru koja moze da izadje na crtu svima, scenografija (kada ima para, takodje).ostatak stvaranja isto. sta je neresivi problem zvuka vec 70 godina, ima ovde ljudi koji se bolje razumeju u proces stvaranja i mogu da daju odgovor? Bas okacio juce Sludge lepo objasnjenje zasto je ovakva situacija sa zvukom i zasto nece biti bolje 21 hours ago, Sludge Factory said:
zmanic Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 50 minutes ago, Milosh76 said: A kako je mocnu JNA u Sloveniji sjebala i oterala tzv Narodna odbrana? Ne mešaj kao da ne praviš razliku. Pišem o MEDJURATNOJ "kraljevsko-karadjordjevićevsko-pašićevskoj" SERBIJI koja se iz serije u seriju GLORIFIKUJE I ULEPŠAVA BEZ IKAKVOG OBZIRA, REDA I RAZLOGA.
Frank Pembleton Posted January 23, 2023 Author Posted January 23, 2023 problem je sto puste zvuk preko glasova, i jednostavno se ne razume sta glumci govore. bez te "muzike" nije lose. ne razumem ni zasto pustaju tu kao neku dramaticnu muziku, koja je uglavnom skup neprijatnih tonova.Stojim na stanovištu da je kinta u pitanju...Mada ima i do glumaca verovatno.Sećam se neke scene gde je bio Goran Bogdan i neka starija glumica moguće Odalovićka i to je nebo i zemlja, ovaj mumla, ona sve se čuje i razume.......shiit has hit the fan. 1
Filozof manijak Posted January 24, 2023 Posted January 24, 2023 On 23.1.2023. at 8:07, zmanic said: Dokurčilo mi je to propagiranje međuratnog Beograda i građanske ponosite Srbije, oponašanjem likova (negativaca) iz Otpisanih u seriji Vera. Taj šablon neće vaskrsnuti Dražu ni Ljotića pa da ga stave u predškolski program. Probao da glredam i ne ide, sve unapred viđeno. PS Niko da objasni kako je tu tako ponositu i moćnu K.Jugoslaviju uspelo da skenja pet iljada i nešto komunista, potpomignuto spletom istorijskih okolnosti, Kako je tako lako skenjaše kad su je građani tolko voleli i poštovali ? ISto ovo sam osećao gledajući svojevremeno Sutrjsku, Neretvu i ostale partizanske filmove. Kako tako lako skenjaše rahmetli SFRJot kad su je svi njeni građani toliko voleli, poštovali i krvarili za nju? 2
Nevernik Posted January 30, 2023 Posted January 30, 2023 Ladno su napravili srpsku verziju Everybody Loves Raymond sa Andrijom Miloševićem. Isuse Lako je Raletu. Klasik u najavi 1 1
Filozof manijak Posted January 30, 2023 Posted January 30, 2023 Bože, koliko je ovo neprijatno. Sa sve ubačenim generičkim smehom
Recommended Posts