Frank Pembleton Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Ma ok nek ostane da se ne razumem u status pandura i hirurga i da je potpuno normalno da inspektor iz krvnih napada hirurga sa čvarcima na vojnomedicinskoj akademiji, naredjuje da se izvedu svi civili i da ako se bune iz uprave da im kaže da je on naredio, napušava državnu bezbednost i tako to.Pa to tamo odavno nije vojnomedicinska akademija sa velikim V,Očekivao sam da ćeš za to da se uhvatiš.Znaš da imaju i regularni cenovnik za pacijente koji hoće da plate "preko reda".A da ne pričam da tu u seriji nikad nije naglašeno da je to VMA... ... Shiit has hit the fan
Redoran Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Kojadin je tačno onakvo govedo kakvo može da se nađe u panduraciji. To je najbolje oslikano u onoj sceni kada prati maricu sa još dve obične vucibatine. Taj nivo konverzacije i ono pokazivanje ko zna kakvih fotki na telefonu, to je otprilike to. Ali stoji ono što je Arkadija rekla - čemu uopšte služe on i njegov partner u seriji? Ničemu ne doprinose osim da pokažu da postoje tenzije između njih i BIA. Ništa im nije jasno šta se događa, konstantno su tri koraka iza Uliksa, ne pokazuju bilo kakvu inicijativu da povedu neku paralelnu istragu na svoju ruku. Sve se svodi na njihov lični odnos i ljubavni trougao. U šestoj epizodi su prikazana ona dva inspektora iz 1976. koji su im pandani iz prošlosti. Ona sirovina iz tog dueta (drug Bućan) je za 20 minuta bolje razrađen kao lik i predstavljen gledaocu nego Kojadin za 6 epizoda. 1
Redoran Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 4 hours ago, msv said: Jesam nešto prespavao, u kom trenutku komentator ponovo propriča? Nije data neka prelomna tačka. Po povratku u Beograd i dalje sedi u fotelji i ćuti, u jednom trenutku nabada prozor rukom i samopovređuje se. U sledećoj sceni su mu ona dvojica kolega na gajbi i šef mu nudi da radi prenos finala EP u Beogradu i da posle toga ide u Montreal na OI, on tu nešto priča, svi se zdrave, odrađuje maestralan prenos finala EP i u sledećoj sceni stavlja kalaš u gepek automobila. 1
Nikodije Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 U 8.epizodi uveden i Svetozar Cvetković. Nijedna glumačka šit postava ne može da prođe bez njega, već sam se pitao što ga nema.
Kenji Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 1 hour ago, Frank Pembleton said: Pa to tamo odavno nije vojnomedicinska akademija sa velikim V, Očekivao sam da ćeš za to da se uhvatiš. Znaš da imaju i regularni cenovnik za pacijente koji hoće da plate "preko reda". A da ne pričam da tu u seriji nikad nije naglašeno da je to VMA... ... Shiit has hit the fan Pa sad.. ja mogu da se uhvatim samo za ono što vidim. Serija nije radjena u izmišljenoj zemlji niti je to posebno izgradjena kulisa bolnice. Ja komentarišem lik u okviru uspostavljenog vremena i prostora a koji je vrlo jasan. Prostor današnje Srbije i njen kontekst. U tom okviru lik lošeg inspektora je obična karikatura napisana kao drnč svih stereotipnih američkih inspektora bez pravog značenja za priču. Čak ni neka osnovna ideja da bude samo buzdovan koji ometa heroja nije vidljiva. Bitno je da jebe koleginu ženu pritom je šamara u toku seksa jer bi volela da njenog muža nema. Ovakva žena se uredno vrati ovakvom ljubavniku jer koja žena može da odoli sirovinčini. Dakle sirovina i siroma pokojni kolega nemaju ama baš nikakvu kontekstualnu vezu kako sa filmskim prostorom i kontekstom tako i sa osnovnom pričom. NPC što bi rekli mladi. Lično ne mogu da gledam domaće serije i filmove savremene radnje lišene Srbije i njenog konteksta. Jbga nisam "strano tržište". Mogu da budem budem opterećen politikom i razglabam o otvorenoj crti Firefly-a kod telekoma da bi se snimale serije koje ne predstavljaju srbiju danas ali to bi možda bilo bezobrazno prema filmskoj umetnosti. Serem se u takvu umetnost.
fusion_ Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Advokado me nažalost nije oduševio. Ništa posebno u prvoj epizodi iako je glumačka postava dosta dobra. Vidi se da je snimano sve u Banjaluci iako je radnja u Beogradu, najviše zbog banjalučkih glumaca koji se trude da pričaju ekavicu, neki više neki manje uspešno.
msv Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 10 minutes ago, Kenji said: Pa sad.. ja mogu da se uhvatim samo za ono što vidim. Serija nije radjena u izmišljenoj zemlji niti je to posebno izgradjena kulisa bolnice. Ja komentarišem lik u okviru uspostavljenog vremena i prostora a koji je vrlo jasan. Prostor današnje Srbije i njen kontekst. Za VMA je "otvoreno", ali Medigroup treba da se žali jer su predstavljeni kao bolnica u koju 1 raspop sa ulice može da upadne u bolničku sobu i uznemirava dete
Filozof manijak Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 10 hours ago, Redoran said: Ali stoji ono što je Arkadija rekla - čemu uopšte služe on i njegov partner u seriji? Ničemu ne doprinose osim da pokažu da postoje tenzije između njih i BIA. Ništa im nije jasno šta se događa, konstantno su tri koraka iza Uliksa, ne pokazuju bilo kakvu inicijativu da povedu neku paralelnu istragu na svoju ruku. Sve se svodi na njihov lični odnos i ljubavni trougao. U šestoj epizodi su prikazana ona dva inspektora iz 1976. koji su im pandani iz prošlosti. Ona sirovina iz tog dueta (drug Bućan) je za 20 minuta bolje razrađen kao lik i predstavljen gledaocu nego Kojadin za 6 epizoda. Možda će demon na kraju sezone preći u Kojinog lika, ono, Twin Peaks fazon, pa zato trpimo postojanje takvog lika u seriji.
Frank Pembleton Posted November 16, 2021 Author Posted November 16, 2021 Nije data neka prelomna tačka. Po povratku u Beograd i dalje sedi u fotelji i ćuti, u jednom trenutku nabada prozor rukom i samopovređuje se. U sledećoj sceni su mu ona dvojica kolega na gajbi i šef mu nudi da radi prenos finala EP u Beogradu i da posle toga ide u Montreal na OI, on tu nešto priča, svi se zdrave, odrađuje maestralan prenos finala EP i u sledećoj sceni stavlja kalaš u gepek automobila. Ajd ipak u spojler... Možda je prelomna tačka kupanje sa ćerkom anice dobre?Koja mu je kroz seks zadala zadatak i red poteza? A gde je Svetozar Cvetković? Mislim, logično tu mu žena tu i on... ... Shiit has hit the fan 1
pbg12345 Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 da, nekad kasnije u seriji neko pominje to kupanje kao prelomni momenat izuzetno glupo uradjeno preterujete sa kojom, a i ocigledno u poslednjim epizodama njegov lik dobija pun smisao
Čutura Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Spoiler na fotografiji u tetkinoj kuci se vide dve mladje zene, jedna je cini mi se mlada maksimovicka a druga cerka anice dobre sto bi znacilo da je ona djokickina majka ergo cvetkovic joj je otac
Milošica Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 (edited) 1 hour ago, Filozof manijak said: Možda će demon na kraju sezone preći u Kojinog lika, ono, Twin Peaks fazon, pa zato trpimo postojanje takvog lika u seriji. Spoiler Meni to što mu je Petar dao figuru Obilića nagoveštava da bi Kojo mogao da se "iskupi" kroz ubistvo nekoga. I da, verovatno je ona mala ubila sveštenika tokom njegovog pokušaja egzorcizma, a ne Štimac. Edited November 16, 2021 by Milošica 3
slepa živana Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 12 hours ago, fusion_ said: Advokado me nažalost nije oduševio. Ništa posebno u prvoj epizodi iako je glumačka postava dosta dobra. Vidi se da je snimano sve u Banjaluci iako je radnja u Beogradu, najviše zbog banjalučkih glumaca koji se trude da pričaju ekavicu, neki više neki manje uspešno. hvala ti što si nas podsetio. moram priznati da sam zbunjena. jel to komedija? ili je tragedija? za koga je ova serija? zašto neke scene kao ono isprobavanje kostima ili tv kviz, traju večno? a odlični glumci. i odlični dijalozi. eksplodiraće mi mozak.
fusion_ Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Ne znam zaista, vidi se da pokušavaju nešto drugačije. Najavna špica s naratorom, zatim ovaj format slike sa velikim "crnim trakama"... I ne kapiram baš ovoliki retro fazon (sudnica, oblačenje, kuća) tokom cele serije iako je radnja u današnjem vremenu. 1
Recommended Posts