Caligula Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 Digitalna zajednica traži stopiranje novih poreza do javne rasprave
Frank Pembleton Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 A jel ta "Digitalna zajednica", učestvovala u pravljenju tog nacrta?Pošto sam gledao jednoga koji je zdušno branio ovaj zakon i kao on je bio iz digitalna zajednica ili digitalna srbija ili ko već... ... Shiit has hit the fan...
Caligula Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 Jok more, kako vidim osnovani su bas zbog ovog iventa, ako otpor zakonu
Behemoth Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 Digitalna zajednica je formirana nakon objave predloga zakona na startit sajtu. To je bilo negde krajem septembra. Koliko sam upoznat, jos uvek nije zvanicno nigde registrovana kao neko udruzenje, ali mislim da se ide ka tome. Neki lik je predlozio peticiju sa konkretnim primedbama, pocelo je potpisivanje i shareovanje po mrezi, i tako se doslo do "udruzivanja". Koliko znam, postoji i Slack kanal. Digitalna Srbija je organizacija koja je ucestvovala u izradi. Na njihovom sajtu moze se videti ko su osnivaci i clanovi.
ordi Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 je l može još uvek peticija da se potpiše, i ako da - link, pliz
Frank Pembleton Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 Digitalna Srbija je organizacija koja je ucestvovala u izradi. Na njihovom sajtu moze se videti ko su osnivaci i clanovi.Ok tako nešto i mislio... Digitalna Srbija je Nordeus i ekipa, oni su stajali iza onog pokušaja sa ETF-om... ... Shiit has hit the fan...
goofs Posted October 30, 2019 Author Posted October 30, 2019 Ne postoji peticija za sada kao takva, postoji ta neka specifikacija "Digitalne Zajednice" koju mozes da podrzis svojim potpisom. https://digitalnazajednica.org/ Uskoro ce biti formalno registrovano udruzenje pa ce valjda moci i da se uclani, trebalo bi da bude i plan aktivnosti i delanja. Na papiru deluje dobro, koliko ce moci da se postigne time bez da neko uprlja ruke ne znam. U Srbiji nazalost ne deluje da ce moci puno toga.
Meazza Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 Ja radim za stranog klijenta, i u zavisnosti od tumacenja pojedinih stavki mogu i da prodjem i da padnem test. Bice zajebano.
Behemoth Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 Dap, kao sto se i ocekivalo, zakon je usvojen. Primena pocinje 1.marta 2020 umesto 1. januara, tako da ce ljudi imati skoro 4 meseca za eventualno prilagodjavanje. Koga zanima, sutra ova novoosnovana Digitalna Zajednica organizuje tribinu i radionicu na ovu temu.
goofs Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 Pa trazenje alternativnih nacina poslovanja ukoliko mislis da si pao na testu.
Frank Pembleton Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 Pa verovatno dobiješ formular pa vidiš... ... Shiit has hit the fan...
Meazza Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 I kako oni to mogu uopste da provere? Ne vidim kako osim da mi dodju u kucu i nadgledaju me kad i kako radim.
teacher Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 2 minutes ago, Meazza said: I kako oni to mogu uopste da provere? Ne vidim kako osim da mi dodju u kucu i nadgledaju me kad i kako radim. Kući? Misliš home office?
Recommended Posts