Mercuzzio Posted January 28 Posted January 28 49 minutes ago, Moonwalker said: Grafikon delom govori o radnim zakonima. Skoro sam u bransi cula da su stranci (nadzor na sajtu) zaustavili rad zbog nepostovanja osnovnih prava lokalnih radnika i bezbednosti - dugi sati, nedostatak zastite potrebne za rad. Turska je u pitanju. Nije da se to nece nastaviti, ako za sajt izaberu osobu koja je voljom slijepa i gluha. Seti se Aleksinca. Edit: Pri cemu se amerikanizacijom u najgorem smislu i ostatak Evrope gura u tom smeru. Ma znam nego se zajebavamo. Uostalom ovde nije reč o produktivnosti (ne znam kako bi se to istraživanje sprovelo) nego o radnim satima. Za istraživanje su uzeti samo radnici koji su stalno zaposleni tako da to više govori o velikim kompanijama i njihovim zaposlenima u različitim državama nego o narodu generalno. 1
gone fishing Posted January 28 Posted January 28 ovo kod nas, 44h nedeljno u proseku, je posledica četvorosmenskog rada po motaonicama kablova, sa jedne i petodnevne radne nedelje u državnoj službi sa druge strane... 2
Ivo Petović Posted January 28 Posted January 28 On 16. 1. 2024. at 13:26, Shan Jan said: Razmisljam o ovim statistikama za Spaniju i Italiju, koliko je to delom zbog starije a dobrostojece populacije iz ostalih EU zemalja koja dodje da provede poslednje dane tu? Inace cinjenica da Grcka ima isti life expectancy kao Nemacka meni govori sve sto treba da znam Klima, kvalitet hrane, način života i manjak stresa jako utiče na life expectancy (naravno, uz neki standard zdravstvene zaštite). Život pored mora stres free ti daje koju godinicu ekstra u odnosu na život u gradu. Ja bih očekivao da Grčka ima veći LE od Nemačke, malo mi je čudno da je praktično isti, verovatno ih Atina i Solun ipak vraćaju nazad. Postoji onaj poznati fenomen broja 100-godišnjaka na Kritu, mislim da su ga čak i proučavali. Španija je uvek u vrhu na svetskom nivou, u top 5 sigurno. 5
bags Posted January 28 Posted January 28 Beč Prosecna starost Procenat 60godisnjaka Procenat rodjenih u inostranstvu Procenat stranaca Ucesce domancistava sa jednim clanom Ravoj stanovnistva 1 1
I*m with the pilots Posted January 29 Posted January 29 (edited) U cemu je tajna Nigerije, da tako malo puse? Kanada, Nemacka, Francuska, Srbija prilicno 1 : 1 Edited January 29 by I*m with the pilots
Shan Jan Posted January 29 Posted January 29 Ja sam nasao ovaj clanak iz prosle godine: https://rtv.rs/sr_lat/zivot/zdravlje/objavljena-svetska-lista-zemalja-prema-broju-pusaca-srbija-u-samom-vrhu-zauzela-visoko-sesto-mesto_1415586.html Po njemu u Srbiji pusi 40.6% ljudi, sto znaci da jebeno napredujemo ako se uporedi sa 39.8% iz 2020. sto je @vememah okacio Takodje zene su postale vecina pusaca u Srbiji. Koji smo mi sampioni Treba svakako prihvatiti da nista ne moze da se uradi povodom toga kao sto vidimo i iz primera drugih zemalja: Quote U Velikoj Britaniji u 2000. godine stopa pušenja iznosila je 38 odsto, od tada je pala na 19,2 odsto.
vememah Posted January 29 Posted January 29 (edited) Kutlača: Portikla: Edited January 29 by vememah 2
JozoMujica Posted January 29 Posted January 29 5 hours ago, Shan Jan said: Takodje zene su postale vecina pusaca u Srbiji. Koji smo mi sampioni Pa nisu većina, većina su i dalje muškarci. Ali procenat žena pušača (pušačica, što bi se reklo rodno senzitivno) u ukupnom broju pušača je prema grafiku najveći na svetu. .
Shan Jan Posted January 29 Posted January 29 28 minutes ago, JozoMujica said: Pa nisu većina, većina su i dalje muškarci. Ali procenat žena pušača (pušačica, što bi se reklo rodno senzitivno) u ukupnom broju pušača je prema grafiku najveći na svetu. . Linak koji sam postavio je novije istrazivanje i u njemu zene vise puse od muskaraca u Srbiji
Recommended Posts