Svarog Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Ja iz ova dva zaključujem da mi najviše proizvodimo za sopstvene potrebe
Delija67 Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 Srbija je jedina koja je podeljena. Ostale trenutne drzave imaju jedinstvenu haplogrupu na celoj teritoriji.
cedo Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 6 minutes ago, Delija67 said: Srbija je jedina koja je podeljena. Ostale trenutne drzave imaju jedinstvenu haplogrupu na celoj teritoriji. to zavisi kako gledas na teritoriju srbije bugarska - makedonija je meni impresija sto veli svarog
Tihajeza Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 11 minutes ago, Delija67 said: Srbija je jedina koja je podeljena. Ostale trenutne drzave imaju jedinstvenu haplogrupu na celoj teritoriji. Ti nisi čuo da je Vučić priznao Kosovo? (Dobro, nije potpisao ...)
Frile Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 35 minutes ago, Delija67 said: Srbija je jedina koja je podeljena. Ostale trenutne drzave imaju jedinstvenu haplogrupu na celoj teritoriji. da je karta krupnije razmere, i da su preklopljene državne granice, videlo bi se da ima puno država koje kao i Srbija nemaju jedinstvenu haplogrupu na celoj teritoriji... ovako možemo samo da se bečimo i nagađamo
munze Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 3 hours ago, radisa said: Hrvati, Grci i Poljaci u šoku... sto grci, valda turci
radisa Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 14 minutes ago, munze said: sto grci, valda turci Biće da siu i jedni i drugi u šoku... Ono što mi je zanmljivo da SLovenci nisu zapadnjaci, to mi baš onako čudno... I gle vraga, svi ostali iz bivše yu, osim albanaca isti... Baš neverovatno, jel'? I da Mađari sa SLovenima... Ništa od Atile ne ostade....
Mel Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 Mislim da mapa pokazuje samo Y sa najvecim pojedinacnim procentom.
Svarog Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 pri tome se podaci menjaju s godinama kako istraživanja napreduju, statistika je u igri. npr u određenom uzorku iz nekog trenutka u vremenu se identifikuju geni koji se možda u ovom trenutku pripisuju određenoj grupaciji u sadašnjem trenutku. međutim kako se kolilčina sekvenciranih uzoraka povećava tako se i preciznost, a nekad i raspodela, menja. dosta tu ima ograđivanja od konačnih rezultata. ali su ovakve mape svakako zabavne btw... možete da odete recimo na "23 and Me" i da za manje od 100$ naručite test kit. i to može da se koristi u jako ozbiljne svrhe, tipa detekciju verovatnoće da se neke mutacije gena između partnera dese kod dece pa time izazovu i određene bolesti. zabavni deo je "ancestors tree" ili kako ga već zovu, gde vam daje nekoliko generacija unazad odakle su vam geni. ako ste mentalno spremni da budete šokirani, i saznate recimo da su vam neki tamo Finci ili Turci preci, onda je super zabavno. mi smo na prošlom poslu odvaljivali od zezanja kolegu Turčina, kome dominantni genetski materijal nakon par generacija iz Turske spiči u Francusku i tamo ostaje, da mu je prababu taslačio neki krstaški vitez
zorglub Posted April 10, 2023 Posted April 10, 2023 On 6. 4. 2023. at 22:06, JozoMujica said: Srbija u dobrom društvu. Pazi, i nije loše društvo <50%... 2
Recommended Posts