NiZdr Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 24 minutes ago, mustang said: I zelena sa polusuncem? Бангладеш. 1
radisa Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 2 minutes ago, NiZdr said: Бангладеш. Jbt, sad tek vidim da piše polusunce, mozak mi premostio polumesec...
NiZdr Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 Редослед иде овако: 1. Кина 2. Индија 3. САД 4. Индонезија 5. Пакистан 6, Нигерија 7. Бразил 8. Бангладеш 9. Русија 10. Мексико 1
mustang Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 (edited) 4 minutes ago, radisa said: Jbt, sad tek vidim da piše polusunce, mozak mi premostio polumesec... Pa ono izgleda i jeste mlad mesec i neka zvezda, upravu si ti, mozak je prepoznao sunce kao gresku Ne vidim, sitno mnogo Edited December 30, 2022 by mustang
radisa Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 Just now, mustang said: Pa ono izgleda i jeste mlad mesec i neka zvezda, upravu si ti, mozak je prepoznao sunce kao gresku Ne vidim sitno mnogo Pa da i sad je dilema da li si pitala za 4. ili 8. zastavu... Ako si četvrtu onda sam ja u pravu, ako si 8. onda je NiZdr...
mustang Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 (edited) Za 5. I 8. Sunce je za peticu bilo. Tacka je osmica Al ni 4. Nisam znala Ni za indiju nisam bila sigurna da li je iran, al rekoh ma mora da su indijci, oni i kinezi najveca populacija na svetu ako cak i nemaju vise od kineza (to se vec godinama prica) Edited December 30, 2022 by mustang
Tihajeza Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 Kako su Kinezi uspeli da se prošire za 400 fakin miliona za vreme trajanja one child policy? Znam da nije važilo u svim delovima, nor.na zapadu, ali tamo ionako živi 1% stanovništva Kine.
pasha Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 Tako sto je produzavan zivotni vek i sto treba odredjeno vreme da prodje da bi kroz populaciju prosla politike jednog deteta, tj. postoji demografska inercija.
Svarog Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 Negde sam pročitao najavu da Indija u 2023 prestiže Kinu po broju stanovnika.
Tihajeza Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 11 hours ago, pasha said: Tako sto je produzavan zivotni vek i sto treba odredjeno vreme da prodje da bi kroz populaciju prosla politike jednog deteta, tj. postoji demografska inercija. Za ovo drugo nisi u pravu, vreme je potrebno da počne broj da opada (da počnu da umiru parovi koji su forsirani da imaju jedno dete). Kada se dosledno sprovodi one child policy i jedna majka radja 1 dete, stanovništvo ne raste, jer teško da je životni vek porastao toliko da za 30 godina ih ima 400mil. više. Jedino objašnjenje bi mi bilo da nije sprovođeno u svim provincijama, al me mrzi sad da proučavam.
pasha Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 Osnova polodnosti(fertilnosti) u trenutku uvodjnja zakona je veca u odnosu na pre i treba da prodje nekoliko generacija sa usporavanjem do vrhunca a onda krece pad. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_China#Table_of_births_and_deaths_1949–2021 Ne moze to u trenutku da se zaustavi.
vememah Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 (edited) Da bude i ovde, ne samo na temi o elektroenergetskom sistemu. Godišnje dodavanje kapaciteta za proizvodnju električne nergije u svetu ukupno po godinama u GW: PV = solarne elektrane (photovoltaics) https://hk.boell.org/en/2022/10/31/solar-wind-and-clean-hydrogen-asias-energy-transition-without-hype Edited December 31, 2022 by vememah
Recommended Posts