mlatko Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Imao sam sreću na Jokulsarlon jezeru da vidim foke par minuta dok se nije pomerila da budem siguran da nije plišana. :D ... ...poslato sa prinudnog...
tangodelta Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Wizz pokrece liniju iz Budimpeste, za sada nije bargain, ali mozda uleti nesto :)
yolo Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 gomila srba po islandu u poslednjih par nedelja. svi zivi prijavljuju da su bili ili da idu.... ne kapiram...
mustang Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 (edited) ima se moze se. imate tako dobre dilove iz srbije da vidite sveta, placate na rate, pa ko ne bi? island je cista mentalna egzotika. dosluh sa prirodom u punoj interakciji. kada fotke ne ostavljaju ravnodusnim, mogu da zamislim utisak uzivo. nije to jerusalim ili las vegas. Edited June 3, 2016 by mustang
Mil@n Posted June 3, 2016 Author Posted June 3, 2016 (edited) Wizz pokrece liniju iz Budimpeste, za sada nije bargain, ali mozda uleti nesto :)Ko što rekoh, lik platio kartu pet dana pred put 100e, meni deluje kao bargain. Mustange, nisu to dilovi iz Srbije već iz okoline, ipak je to dodatno cimanje, ja sam išao Bg Varšava, pa Varšava Gdanjsk Pa Gdanjsk Reykjavík. Ne baš ruta iz snova. Edited June 3, 2016 by Mil@n
mustang Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 srbija/evropa, opet to vam je sve blziu... osim islanda :) vi na letove i hotel u vrh glave potrosite 1500 evra za nedelju dana, mi, cisto sumnjam da mozemo ispod 3000$ let i hotel. ovo ja lupam iz glave, verovatno sam off za 10-15%/+\-
jms_uk Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 (edited) srbija/evropa, opet to vam je sve blziu... osim islanda :) vi na letove i hotel u vrh glave potrosite 1500 evra za nedelju dana, mi, cisto sumnjam da mozemo ispod 3000$ let i hotel. ovo ja lupam iz glave, verovatno sam off za 10-15%/+\- Vise si off, sa Istocne obale (Njujork, Baltimor, Boston...) imas letove za Island za $250-300 (povratna). Good deals mogu da se nadju i u US kao i u Evropi. Sent from my iTelephone using Tapatalk Edited June 4, 2016 by jms_uk
mustang Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 a od la? hotel i let? nema sanse da bude toliko. i to jedino ako bukiras minimum 3 meseca unapred. od sada znam koga da pitam za dilove :)
tangodelta Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 Istocna obala US je povezana dobro sa Islandom, a Wow (islandski LCC) pocinje da leti za LAX od 15. juna :)
Mil@n Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 Vreme je da se nastavi sa foto turom, fotkama se i dalje bavim, ali sam prešao nekih 50%, pa taman dok okačim starije biće i nove... Elem, kao što rekoh, prvi dan smo proveli u Rejkjaviku, šetali po gradu i išli da gledamo kitove. Drugi dan smo uzeli kola i krenuli u najkomercijalniju Islandsku turu - Golden Circle koja obuhvata sledeće destinacije: Na putu do prve stavke u ruti, malo krajputaških pejsaža. Stižemo do nacionalnog parka Tinglevir, ovo je okoliš koji smo imali ispred očiju dok smo doručkovali. Zatim stižemo i u sam nacionalni park.
Mil@n Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 Nastavljamo ka Gejziru, poznatim izvorištima tople vode koja ume da prska i do 40 metara visoko. Usput, još nekih lepota: Prelepi islandski konji:
Mil@n Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 Dolazimo i do gejzira, glavni je nedavno prestao da bude aktivan, ali komšija i dalje radi. Mini planinarenje do mesta odakle puca pogled na ceo "kompleks".
Recommended Posts