Mil@n Posted June 23, 2016 Author Posted June 23, 2016 Idemo dalje, još malo kraputaških lepota. Vodopad faxi, po Islandskim kriterijumima žnj kategorija, ni žive duše za oko 2 sata koliko smo bili tamo... Vuklansko jezero Kerid
Mil@n Posted June 30, 2016 Author Posted June 30, 2016 Posle Kerida, na povratku u Rejkjavik rešili smo da odemo do mora i zabodemo neko random selo, da vidimo i tu, uvek zanimljivu stranu turizma. ;) Meet Stoksseyri: Selo od obale deli mali nasip od 2, možda 3 metra na koji morate da se popenjete da vidite obalu, a tamo: Krećemo nazad ka Rejkjaviku, pored puta i dalje ne prestaju da nas obasipaju malo je reći prelepi pejsaži.
Mil@n Posted June 30, 2016 Author Posted June 30, 2016 Posle dva dana u Rejkjaviku tj noćenja u istom, trećeg dana krećemo u turu oko ostrva... Idemo na jug do plaže Vik a usput gomila vodopada i naravno, po koja lepota uz put kao bonus... Dolazimo do prvog vodopada u turi, Gluggafos.. Na oko možda ne toliko lep, ali kada se priđe malo i uđe unutra, čarobno je. Pogled unazad: Evo i sa čovjekom, da se dokuči veličina:
Frank Pembleton Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 Auuu... Ali konji... ...shit has hit the fan...
Mil@n Posted July 5, 2016 Author Posted July 5, 2016 Skogafoss, jedan od najlepših vodopada na jugu Islanda Pa pogled u okoliš
I*m with the pilots Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 (edited) Super deluje sira slika. Vidi se da je sve osmisljeno da ljudi uzivaju u prirodi. Da li se placa neka vrsta ulaznice za sva ova mesta i parkove, ili je to uracunato u sveopstu skupocu? :) U momentima kada ti budu nedostajali islandski konji, pogledaj "Hross í oss" (Benedikt Erlingsson, 2013), to je odlicna crnohumorna i na momente bizarna drama, a koja do kraja ostavlja u dobrom raspolozenju (price o ljubavi i smrti unutar zajednice na Islandu koja je ponosna na svoje konje i ima poseban odnos prema njima (nista nakaradno)). Ne preporucujem gledanje trejlera jer kvari iznenadjenja, i ja sam otisla da ga gledam samo na osnovu postera i kratkog opisa :D Edited July 5, 2016 by I*m with the pilots
mustang Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 imas neku close-up na konja taman da promenim avatar sliku? lepih li bica....
yolo Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 ako se iz jednacine izbace vodopadi i vulkani, ovaj limnos na kome se trenutno nalazim je island na egejskom moru jedan na jedan
Frank Pembleton Posted July 6, 2016 Posted July 6, 2016 ako se iz jednacine izbace vodopadi i vulkani, ovaj limnos na kome se trenutno nalazim je island na egejskom moru jedan na jedanOfftopicOćeš da pišeš o tom limnosu? Ovde po bg vrište bilbordi sa ponudom za letovanja na njemu..
Mil@n Posted July 6, 2016 Author Posted July 6, 2016 Super deluje sira slika. Vidi se da je sve osmisljeno da ljudi uzivaju u prirodi. Da li se placa neka vrsta ulaznice za sva ova mesta i parkove, ili je to uracunato u sveopstu skupocu? :) U momentima kada ti budu nedostajali islandski konji, pogledaj "Hross í oss" (Benedikt Erlingsson, 2013), to je odlicna crnohumorna i na momente bizarna drama, a koja do kraja ostavlja u dobrom raspolozenju (price o ljubavi i smrti unutar zajednice na Islandu koja je ponosna na svoje konje i ima poseban odnos prema njima (nista nakaradno)). Ne preporucujem gledanje trejlera jer kvari iznenadjenja, i ja sam otisla da ga gledam samo na osnovu postera i kratkog opisa :D Jedino što smo platili za sedam dana je pristup tom vulkanskom grotlu Keridu i to nešto za Islandske uslove smešno, tipa 300 kruna. Sve ostalo je free. Do svega se dolazi putevima koji su nekako implementirani bojom asfalta a negde i šljunkom tako da se ne ubija osećaj da si u prirodi. Drugim rečima, optimizovano maksimalno za malo cimanja i mnogo uživanja. Film sam dodao u watch listu :) imas neku close-up na konja taman da promenim avatar sliku? lepih li bica.... Ovo je najbliže, mada sumnjam da će da stane u avatar :)
Mil@n Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 Stižemo na glečer Solhemajokul, inače deo najvećeg glečera Evrope, Vatnajokulla... Uvek zanimljivo stići negde prvi put, tako i na glečer :) Vreme oblačno sivo i šugavo, tada mi se bukvalno ne vadi aparat, ali moralo se zabilježiti. Nastavljamo dalje i stižemo na čuvenu Vik plažu poznatu po crnom pesku, i Reynisfraja stenu-vidikovac uz koju je i čuvena stena na obali u obliku kapije.
Mil@n Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 Pogled na Vik plažu. Malo život ptičjeg sveta na obodima stene.
Recommended Posts