Jump to content
IGNORED

Obrazovanje 21. veka - reforma ili propast

bigvlada

Recommended Posts

Posted
E ako je nekom vizija ostavštine to da se sa sistema 1-5 pređe na 1-7, tog treba odmah hospitalizovati

Kakvo gubljenje vremena

heksadecimalni je keva, al nema takve pameti kodnas s_w.gif

jednog dana cemo sve ovo da pravimo ne od temelja, nego od rupe za temelj, od dositeja i vuka. deco moja.

sent from bubamoto

• +1 2
Posted

(odnosi se na Australiju)... i na akademsku seču koja je upravo u toku - spominje se gubitak 30.000 radnih mesta... enivej, kako to izgleda kada se postavi neželjeno pitanje na orijentacionoj zoom sesiji na 1 od unezveriteta...

Posted
11 hours ago, Indy said:

(odnosi se na Australiju)... i na akademsku seču koja je upravo u toku - spominje se gubitak 30.000 radnih mesta... enivej, kako to izgleda kada se postavi neželjeno pitanje na orijentacionoj zoom sesiji na 1 od unezveriteta...

Koji bezobrazluk i ujedno antireklama za instituciju. A nije samo kvaliteta nastave, vec i ostatak onoga sto je razlog sto se tolike skolarine placaju: networking, van nastavni sadrzaji, drustveni zivot. Sad nicega od toga nema, "nastava" je online, a cijena ista.

Ova COVID kriza oguljuje koliki je to postao reket u SAD.

• +1 1
  • 3 weeks later...
Posted
Koji bezobrazluk i ujedno antireklama za instituciju. A nije samo kvaliteta nastave, vec i ostatak onoga sto je razlog sto se tolike skolarine placaju: networking, van nastavni sadrzaji, drustveni zivot. Sad nicega od toga nema, "nastava" je online, a cijena ista.

Ova COVID kriza oguljuje koliki je to postao reket u SAD.

Što ne bi bilo networkinga online?

Mislim da su glavne vrednosti dobrog univerziteta vrhunski profesori, vrhunski studenti i networking. Razni drugi resursi poput biblioteka i laboratorija mislim da su sve manje isključivi samo za najbolje univerzitete.

Pošto sve te tri glavne stvari dobijaš i online, onda ima smisla da plaćaš istu cenu.

Jedino, šta su stvari koje ulaze u cenu školarine a kojih neće biti kad se prebace onlajn? Da, ako su pootpuštali gomilu ljudi i ako su time smanjili troškove.
  • 1 month later...
Posted

(N1) Rektorka: Preispitati ulogu Bogoslovskog fakulteta na BU u sekularnoj državi

Popović je navela i da je sazrelo vreme da se, uz svo razumevanje da Bogoslovski fakulet deluje po akademskim i crkvenim propisima, razmisli o njegovoj ulozi na državnom univerzitetu u sekularnoj državi.

"Ako Sinod želi da promeni položaj i ulogu Bogoslovskog fakulteta, može da se otvori rasprava o tome, koja bi uključila sve relevantne činioce u državi", dodala je ona o uplivu Srpske pravoslavne crkve na fakultet.

• 2 weeks later...
Posted

Kontam da je tako bilo i ranije al da pomenem da za stipendiju u srednjoj školi pored brda papirologije i svedoka :lol: treba i plata roditelja u iznosu od 0 (slovima: nula) dinara.

Posted
IMG-5097e5899cede616de5ce429054b1236-V-864x1536.jpg
Ajooj sta je fjordova naprasno u "Svedskoj", sta je gluposti majko moja, ovo nije ovako bilo ranije. dry.png Ludilo od nepismenih i nesposobnih. Nema ko ni da odradi selekciju medju tim nesrecnim izdavacima, ne znaju, ali bitno da se ugrade.
Svi pismeni i normalni ce otici odavde :(
  • +1 1
Posted

:blink: Осим писца који сија незнањем (ко је аутор?!) то је ваљда прошло и неку рецензију. Ко су рецензенти?

Posted

recenzenti koshtaju.

sent from bubamoto

• +1 1
Posted
2 hours ago, Jumanji said:

Ajooj sta je fjordova naprasno u "Svedskoj", sta je gluposti majko moja, ovo nije ovako bilo ranije. dry.png Ludilo od nepismenih i nesposobnih. Nema ko ni da odradi selekciju medju tim nesrecnim izdavacima, ne znaju, ali bitno da se ugrade.
Svi pismeni i normalni ce otici odavde :(

Mislim da je selekcija vrlo pazljivo odradjena, samo nisam siguran da li je pismenost bila kriterijum...

• +1 2
Posted
38 minutes ago, gospa buba said:

recenzenti koshtaјu

Сигурно, нормално. Али, зар нису обавезни? Не верујем да је цена уџбеника проблем. 

Мислим, ја имам примедбе код свих ових открића колосалног безобразлука или глупости, или оба: увек има име и презиме одговорне особе, и у множини, али се ретко кад до никад не помиње. А требало би.

• +1 1
Posted

Mislim da je selekcija vrlo pazljivo odradjena, samo nisam siguran da li je pismenost bila kriterijum...
Pismenost u slucaju izdavaca?
Ne, mislim na ove koji ih biraju i "kontrolisu", opste poznato da su nepismeni do koske, slusamo ih svakodnevno, sa najvisih mesta. A oni koji su nepismeni, nemaju ni neko obrazovanje tako Svedska-Norveska who cares, sve je to tu.
Ostavljam mogucnost da je izdavac napravio gresku, ali ocigleeno da ne proveravaju i ne kontrolisu sebe, ovo je jedna u nizu poslednjih godina, no kako ovde sve prolazi... malo buke i idemo dalje.