MancMellow Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 (edited) definitivno nam treba topik za vodu +1 u dosadašnjem toku života - ovo je carica svih voda koje sam probao. mada naše nisu loše, daleko od toga Edited August 11, 2015 by MancMellow
mlatko Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 (edited) Ja imam svoju fabrakvu Iz ovoga Presipam u flašice i gaziram koliko oću Dosadilo mi je da vučem pakete sa vodom, a ovako može čak da se isplati posle npr. godinu dana korišćenja... inače živim u zgradi/zoni gde je kamenac itekako prisutan Edited August 11, 2015 by mlatko
MancMellow Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Jbg, ne možeš time da da nagruvaš bikarbonate :D
mlatko Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Ovim, traje oko mesec dana (80-120 litara) a zamena cilindra košta 12€
Malvo Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Ja uglavnom Prolom i česmovaču. Bila sam opasno navučena na Aqua vivu hidroaktiv, ukus breskva valjda ne znam kako to ljudi mogu da piju. jednom žurio među ljude, dohvatio prvo iz frižidera, vidim skuplja i nekako drugačija, ali aj baš me briga, samo da je ladna. dođem među ljude, odlučim da se napojim (jer sam od žurbe dehidrirao), povučem dva cuga i... i... i... treba ono progutati, ne može se ispljunuti među ljudima a ne može se ni piti ^_^ ranije nisam voleo rosu, ali sad mi dođe čak i bolja nego akva viva. možda mi fali neki mineral. od ostalih, čini mi se da odmenjska ima najbolji odnos cene i kvaliteta.
morgana Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 (edited) rosa je niskomineralna, mozda ti dakle organizam trazi neki niskomineral :D Edited August 12, 2015 by morgana
Sestre Bronte Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 ovo je sa nekog sajta državnog, izvinjavam im se, ne mogu da se setim odakle skinuh, ali može da se nađe koga zanima
JozoMujica Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Uspeli ste na napravite nauku od kisele vode.
Sestre Bronte Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 (edited) @ Jozo bitno je to, dosta toga iz vode utiče, ako imaš pritisak, nećeš da se nalivaš sa vodom koja je bogata natrijumom i tome slično Edited August 12, 2015 by Braća Strugacki
JozoMujica Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 (edited) @ Jozo bitno je to, dosta toga iz vode utiče, ako imaš pritisak, nećeš da se nalivaš sa vodom koja je bogata natrijumom i tome slično Šta znam, ja do skoro uopšte nisam pio vodu, nikakvu, ni običnu ni kiselu (izuzev izvorske/bunarske, direkno na izvoru/bunaru kad naletim). U poslednjih par godina sam naterao sebe da pijem česmušu, a kiselu doživljavam kao česmušu sa ubrizganim CO2, pa kad kupujem, uzimam najjeftiniju. :D Edited August 12, 2015 by JozoMujica
Pontijak Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 nista kao knjaz milos ako cemo vec o flasiranoj vodi :D i kloaka je u punom pogonu, gnomi puni elana dolaze u kombinat, nema mene vise medju top postersima, sve u svemu jos jedan suncan dan :D
MayDay Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 ovo je sa nekog sajta državnog, izvinjavam im se, ne mogu da se setim odakle skinuh, ali može da se nađe koga zanima Hm. Meni ovo malkice čudno. Meni Prolom ima najviše ukus kao da ližem bojlerov kazan. Baš mi dodje teška. Izgleda da stvarno najviše volim niskomineralne. U Srbiji Rosu definitivno, a od stranih Evian i belgijsku Spa. Sad im takodje ne ide u glavu da Volvic ima tako niske vrednosti. Pa ta voda je maltene slana. Mislim da ne valja ova tabela.
Sestre Bronte Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 (edited) Možda ne valja, nisam sam uradio analizu vode, tako da ne mogu da garantujem. Pokušaću da nađem izvor, pa da vidim koliko je kredibilan. Takođe, uvek sumnjam u konstantnost onoga što piše na etiketi. Nikada se nisam bavio time šta od minerala određuje ukus vode, tu sam laik, pa ne mogu nikako da tumačim, osim što mislim da se ponekad odsustvo ukusa tumači kao neki definisan ukus. Meni je Prolom pomogao svojevremeno, kada sam imao šljunkaru u bubrezima, naravno, to sve zavisi od prirode kamenčića i upitno je koliko radi u različitim situacijama. EDIT: tabela je sa sajta agencije za zaštitu životne sredine http://www.sepa.gov.rs/index.php?menu=201&id=8005&akcija=showXlinked Edited August 12, 2015 by Braća Strugacki
Recommended Posts