Skyhighatrist Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 sedmice nema 99,9999% sledeće kolo je veća uplata, više se prihoduje od poreza, budžet je puniji. država™ sretna igrači trljaju ruke jer sledeće nedelje očekuju da će baš njih pogledati fortuna. Uplate u poslednjih 26 kola (od poslednje izvučene sedmice), premija krenula od 300k eura, stigla do 1M: 25, 30, 30, 32, 31, 30, 30, 31, 30, 30, 29, 29, 30, 31 30, 30, 31, 31, 31, 30, 32, 32, 30, 30, 31, 33 (miliona dinara) Hoću reći ne skaču uplate tako kao što se čini... Link to comment
palikaris Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 bilo i kod nas još dok je suzi izvlačila 5 od 36 pokvario se bubanj pa je rukom izvlačila dva ili tri broja. posle sat vremena su popravili bubanj pa je bilo opet izvlačenja. ovi prvi dobitnici su ih tužili a šta je posle bilo ne znam. lutrija je imala još jedan fail 1998 kada su organizovali kladionicu za wc u francuskoj. imali su neki računski previd u kvotama(u grupi gde su bili španci i nigerijci) gde su ih silni ljudi ojadili za lovu pa su oni u jednom momentu obustavili igru i isplatu. posle su dobitnici išli na vansudsko poravnanje. znam tipa koji im je oprostio 50% dobitka da bi mu isplatili ostatak. imala je lutrija još failova dok je bila direktorka borisova konkubina ali su ih priljčno vešto zamaskirali. ovakav mislim da nije viđen. Jel si siguran da je tu kladionicu organizovala lutrija? Mislim da oni nikad to nisu radili, samo onu sportsku prognozu, ali tu nije bilo kvota. Link to comment
Meazza Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 (edited) ja uopste nisam raspravljala o tome kolika je verovatnoca da operater pogresi. ta verovatnoca (nam) je nepoznata. raspravljalo se o tome da ako se takva greska dogodi kolika je verovatnoca da izadje isti taj broj kasnije. OK. Ali to je samo segment citavog dogadjaja, odnosno dogadjaj 2. Inace neko moze da shvati da ovo uopste nije big deal. A jeste. Pričamo o verovatnoći da operater pogreši, a da se ta greška koji sekund kasnije uklopi u ovu verovatnoću, znači pričamo o onome što se zaista desilo. Ovo. Edited July 29, 2015 by IndridCold Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Jel si siguran da je tu kladionicu organizovala lutrija? Mislim da oni nikad to nisu radili, samo onu sportsku prognozu, ali tu nije bilo kvota. da. to su tad uradili i nikad više. mislim da je zajeb bio što nisu korigovali kvote posle prvog poraza španije od nigerije. Link to comment
rajka Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 (edited) Pa dobro, ali ne pričamo o čisto matematičkoj verovatnoći, valjda je svima jasno da je ona jednak 1:35. Pričamo o verovatnoći da operater pogreši, a da se ta greška koji sekund kasnije uklopi u ovu verovatnoću, znači pričamo o onome što se zaista desilo. pa ne, nije svima bilo jasno :D i ne bih rekla da treba da pricamo o tome. nas ne zanima koja je verovatnoca da operater pogresi, nego koja je verovatnoca da je slucajno izvucen taj isti broj sa kojim je pogresio operater. posto verovatnoca da operater pogresi nam nista ne govori o verovatnoci da prisustvujemo prevari. OK. Ali to je samo segment citavog dogadjaja, odnosno dogadjaj 2. Inace neko moze da shvati da ovo uopste nije big deal. A jeste. pa ako operater unosi brojeve rucno, i treba da ih unese dosta brzo u "zivom" programu, ja bih pak rekla da je verovatnoca da nekad pogresi dosta velika. Edited July 29, 2015 by rajka Link to comment
Cane Vukic Prebranac Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Pffffff.... ribetina. +1 Како је ико гледао у бројеве? Link to comment
Meazza Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 pa ako operater unosi brojeve rucno, i treba da ih unese dosta brzo u "zivom" programu, ja bih pak rekla da je verovatnoca da nekad pogresi dosta velika. Ne pratim loto, tako da ne znam. Ali verovatnoca za prvi dogadjaj sigurno ne iznosi 1. Rekao bih 1/20, 1/30, a mozda i manje. Ne slazem se da je verovatnoca "dosta velika". Ne kuca se tu mnogo po svakom izvlacenju i koncentracija je povisena. Plus, treba imati u vidu i cinjenicu da je covek ukucao broj unapred. Znaci, umesto 4 broja na ekranu je bilo 5 brojeva. Takve greske definitivno nisu uobicajene i mozda cak spadaju u red velicina 1/100 ili 1/1000. Link to comment
rajka Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Ne pratim loto, tako da ne znam. Ali verovatnoca za prvi dogadjaj sigurno ne iznosi 1. Rekao bih 1/20, 1/30, a mozda i manje. Ne slazem se da je verovatnoca "dosta velika". Ne kuca se tu mnogo po svakom izvlacenju i koncentracija je povisena. Plus, treba imati u vidu i cinjenicu da je covek ukucao broj unapred. Znaci, umesto 4 broja na ekranu je bilo 5 brojeva. Takve greske definitivno nisu uobicajene i mozda cak spadaju u red velicina 1/100 ili 1/1000. niko nije rekao da je verovatnoca da operater pogresi 1. ocigledno je da nije. Link to comment
JozoMujica Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 pa ako operater unosi brojeve rucno, i treba da ih unese dosta brzo u "zivom" programu, ja bih pak rekla da je verovatnoca da nekad pogresi dosta velika. OK, zamisli da igramo poker i ja greškom sebi podelim 7 karata umesto 5. Ti primetiš i kažeš mi, a ja krenem da muvam, pa zagledam, pa kao nisam video koje su karte (a video sam), pa kao izvučem dve viška i vratim ih u špil. Jel bi nastavila da igraš? Ako bi nastavila, a ja nakon toga imao poker kečeva, jel bi verovala da sam slučajno pogrešio i da je sve OK? Link to comment
Meazza Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 niko nije rekao da je verovatnoca da operater pogresi 1. ocigledno je da nije. Tacno, ali ste potpuno zanemarili taj dogadjaj i fokusirali se samo na loptice. Link to comment
rajka Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 OK, zamisli da igramo poker i ja greškom sebi podelim 7 karata umesto 5. Ti primetiš i kažeš mi, a ja krenem da muvam, pa zagledam, pa kao nisam video koje su karte (a video sam), pa kao izvučem dve viška i vratim ih u špil. Jel bi nastavila da igraš? Ako bi nastavila, a ja nakon toga imao poker kečeva, jel bi verovala da sam slučajno pogrešio i da je sve OK? hoces da kazes, da se operater kojim slucajem nije zajebao, verovatnoca da nas varaju bi bila mnogo manja? :D Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 trend je svakako rastući od 25 do 33 miliona što je bezmalo 30%pravi podatak bi možda bio kolika je bila uplata pre izvučene sedmice. verujem(nemam podatak) da uplata, kada je premija preko 2mil €, ide i preko 40 mil dinara Link to comment
JozoMujica Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 hoces da kazes, da se operater kojim slucajem nije zajebao, verovatnoca da nas varaju bi bila mnogo manja? :D Ne, hoću da kažem da da se operater nije zajebao, mi ne bismo znali, odnosno imali indicija da varaju. Link to comment
rajka Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Tacno, ali ste potpuno zanemarili taj dogadjaj i fokusirali se samo na loptice. da, zato sto, kao sto sam rekla, verovatnoca da operater pogresi ti ne govori nista o verovatnoci da varaju. ako se, kao sto kazu, brojevi unose rucno, postoji verovatnoca da operater pogresi. koja ti sama po sebi, ne govori nista o verovatnoci da je u pitanju prevara. ljudi su se uzbudili zato sto je kasnije izvucen bas taj broj, i raspravljalo se o verovatnoci da bude izvucen bas broj koji je ranije greskom unesen. mislim, nezavisno mozemo da raspravljamo o tome da li je veca verovatnoca da operater pogresi kada unosi brojeve kako ih izvlace, ili recimo kada ima na papiru brojeve unapred napisane. ali te verovarnoce su nam nepoznate i svaki pokusaj kvantifikovanja bi bio onako lupetanje napamet, pa mi je neinteresantno da uopste o tome raspravljam. Link to comment
Meazza Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Ja nisam nista napisao o verovatnoci da varaju, niti vidim kako bi to moglo da se izracuna. Samo sam pokusao da izracunam verovatnocu ovog konkretnog dogadjaja, a svako neka izvlaci zakljucke za sebe. Link to comment
Recommended Posts