Jump to content
IGNORED

Igre na sreću i njihovo nameštanje (ovde je, nije, ovde je)

Frank Pembleton

Recommended Posts

da li neko zna da li je bilo sličnih "situacija" u izvlačenju bilo kada i bilo gde u svetu, da mi skrati muke guglanja?

bilo pre dve godine u nemačkoj da je su dve kugle ostale van bubnja... koliko se sećam, ponovili su izvlačenje sutradan i dali nagrade i onima iz prvog i onima iz drugog izvlačenja.

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kud u maglu Simoviću

28

• rajka

28

• Skyhighatrist

25

• JozoMujica

23

bilo i kod nas još dok je suzi izvlačila 5 od 36 pokvario se bubanj pa je rukom izvlačila dva ili tri broja. posle sat vremena su popravili bubanj pa je bilo opet izvlačenja. ovi prvi dobitnici su ih tužili a šta je posle bilo ne znam.

lutrija je imala još jedan fail 1998 kada su organizovali kladionicu za wc u francuskoj. imali su neki računski previd u kvotama(u grupi gde su bili španci i nigerijci) gde su ih silni ljudi ojadili za lovu pa su oni u jednom momentu obustavili igru i isplatu. posle su dobitnici išli na vansudsko poravnanje. znam tipa koji im je oprostio 50% dobitka da bi mu isplatili ostatak.

imala je lutrija još failova dok je bila direktorka borisova konkubina ali su ih priljčno vešto zamaskirali. ovakav mislim da nije viđen.

to je već drugo. verovatnoća da 21 bude izvučen iz bubnja u datom trenutku je nešto manja od 3%. verovatnoća da neko slučajno odabere broj i napiše ga na ekranu, a onda i da taj broj bude izvučen je 1/39 * 1/35, što je oko 0,07%

Tako je, matematičkih 0,07%.

Plus da uzmemo u obzir da se ovo da operater unapred upiše broj desilo koliko puta od kada postoji loto - jedanput? I da je baš tada proradilo tih 0,07%... Treba biti lud pa verovati.

Nego, interesantno mi je da se neki ovde bave otežavanjem kuglica, alo, ovo je 2015 godina... Magnetna polja, dronovi, 3D animacije... svašta tu može da bude u igri, otežavanje kuglica je kokošarska fora koja može a ne mora da uspe.

bilo i kod nas još dok je suzi izvlačila 5 od 36 pokvario se bubanj pa je rukom izvlačila dva ili tri broja. posle sat vremena su popravili bubanj pa je bilo opet izvlačenja. ovi prvi dobitnici su ih tužili a šta je posle bilo ne znam.

Ako je bilo pre 95, čini mi se da je jedan od tih likova bio kod mog oca da ga zastupa, šta je bilo - ne sećam se :(

Mislim da nisu u pravu ni teacher ni rajka. Zapravo, dva dogadjaja ovako glase:

1) Da operator greskom izbaci bilo koji broj koji nije izasao. (Ovo definitivno nije P=1, pre ce biti da je nesto dosta malo, jer ne znam da se ikada desilo. Mozemo ga dobiti tako sto bismo izracunali na koliko izvlacenja se desi jedna ovakva greska.)

2) Da taj izbaceni broj zaista izadje iz bubnja. (P=1/30 ili koliko vec).

Dogadjaj koji predstavlja kombinaciju ova dva dogadjaja je uzasno malo verovatan.

Edited by IndridCold

Nego, interesantno mi je da se neki ovde bave otežavanjem kuglica, alo, ovo je 2015 godina... Magnetna polja, dronovi, 3D animacije... svašta tu može da bude u igri, otežavanje kuglica je kokošarska fora koja može a ne mora da uspe.

da bi operacija uspela potrebno je da u nju bude umešano što manje ljudi, u ovu sa kuglicama različite težine dovoljna su dva čoveka i dva kompleta loptica. u 18h se zatvaraju birališta, posle dvadesetak minuta kada se obrade sve uplate radnik lutrije zna da ukoliko se ne izvuče najčešće odigrani broj x šansa za dobitak se smanjuje nekoliko puta, ukoliko se to uradi i sa drugim sledećim najčešće odigranim brojem y šanse za izvlačenje premije su jedan prema nemoguće. prilikom dolazka u tv iz težeg kompleta se uzimaju brojevi x i y i izvlačenje može da počne.

sedmice nema 99,9999% sledeće kolo je veća uplata, više se prihoduje od poreza, budžet je puniji. država™ sretna igrači trljaju ruke jer sledeće nedelje očekuju da će baš njih pogledati fortuna.

dronovi, magnetna polja, 3d animacije su ok ali kao predložak za neki film

u studiju TV Prva?

Tamo gde se nedeljno uzme par desetina (stotina? nemam predstavu koliko se para vrti u LOTOu) hiljada evra, pa makar i usred pustinje, nije nemoguće.

Mislim, ako su Amerikanci mogli sletanje na Mesec da snime u studiju pre četres i kolko, šest, godina... :D

Zezam se, naravno, ali zaista mislim da su te fore sa olakšanim, ohlađenim i šta ja znam kakvim kuglicama primereniji nekoj vašarskoj tomboli...

Zezam se, naravno, ali zaista mislim da su te fore sa olakšanim, ohlađenim i šta ja znam kakvim kuglicama primereniji nekoj vašarskoj tomboli...

Mislim da nema potrebe komplikovati nesto sto sigurno radi.

Mislim da nisu u pravu ni teacher ni rajka. Zapravo, dva dogadjaja ovako glase:

1) Da operator greskom izbaci bilo koji broj koji nije izasao. (Ovo definitivno nije P=1, pre ce biti da je nesto dosta malo, jer ne znam da se ikada desilo. Mozemo ga dobiti tako sto bismo izracunali na koliko izvlacenja se desi jedna ovakva greska.)

2) Da taj izbaceni broj zaista izadje iz bubnja. (P=1/30 ili koliko vec).

Dogadjaj koji predstavlja kombinaciju ova dva dogadjaja je uzasno malo verovatan.

ja uopste nisam raspravljala o tome kolika je verovatnoca da operater pogresi. ta verovatnoca (nam) je nepoznata. raspravljalo se o tome da ako se takva greska dogodi kolika je verovatnoca da izadje isti taj broj kasnije.

ja uopste nisam raspravljala o tome kolika je verovatnoca da operater pogresi. ta verovatnoca (nam) je nepoznata. raspravljalo se o tome da ako se takva greska dogodi kolika je verovatnoca da izadje isti taj broj kasnije.

Pa dobro, ali ne pričamo o čisto matematičkoj verovatnoći, valjda je svima jasno da je ona jednak 1:35.

Pričamo o verovatnoći da operater pogreši, a da se ta greška koji sekund kasnije uklopi u ovu verovatnoću, znači pričamo o onome što se zaista desilo.