Dzudi Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 OK, hvala vam..znači Intesa, mada nije moja matična banka.
Glass Joe Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Niko ti ne brani da imas vise racuna u vise banaka, pogotovu sto ti je ovo zaseban posao
Dzudi Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 @Glass Joe Možda u tom slučaju nije ni loše da imam poseban račun u Intesi. Kada će i ostale banke imati te paypall račune?
Glass Joe Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 (edited) Nije to poseban paypall racun, vec zaseban devizni racun u evrima na koji prebacujes pare sa paypalla. I u ostalim bankama mozes da otvoris evro devizni racun na koji prebacujes pare sa paypalla da bi mogla da ih podignes, ali moras da se raspitas da li ce ti naplacivati odrzavanje racuna i/ili proviziju na priliv evra na taj racun. Znam da je to u Intesi besplatno. Edited February 22, 2020 by Glass Joe
Dzudi Posted February 23, 2020 Posted February 23, 2020 Ja već imam otvoren devizni račun u Unikredit banci. Automatski je zajedno sa dinarskim otvoren i devizni račun. Raspitaću se kolika je provizija, a održavanje računa je u sklopu paketa- dinarski+devizni račun+kartice+e banking+SMS..
3opge Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Jel mora biti racun u evrima moze li u dolarima u Intesi?
ragasto Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Može, ali nije preporučljivo zbog 50 konverzija koje će ti pojesti popriličnu sumu. U poslednje vreme nalećem na previše negativnih komentara u vezi sa kombinacijom PayPal-Intesa... @3opge
3opge Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 1 minute ago, ragasto said: Može, ali nije preporučljivo zbog 50 konverzija koje će ti pojesti popriličnu sumu. U poslednje vreme nalećem na previše negativnih komentara u vezi sa kombinacijom PayPal-Intesa... @3opge pa koja je banka onda najbolja za US dolarske racune?
ragasto Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Veći problem je što je umešan PayPal u transakciju - meni je prošle godine 10% pojela maca pa sam odustao od toga. Znači, foraj e da se izbegne PayPal ako je moguće, da se novac šalje wire transferom, i da se u banci podignu dolari pa da se dalje menjaju u menjačnicama. Za preporuku nisam siguran, imaš na FB grupu PayPal Srbija, tu verovatno možeš da nađeš sveže informacije. @3opge
napadaj Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 (edited) Pogledaj ovo, neko je napravio dobru tabelu punu korisnih informacija o detaljima transakcija kod povlačenja sredstava sa PayPal naloga na račun u banci, za svaku banku (ili barem većinu) - docs.google.com/spreadsheets/d/1zHBiQLnjRp3k97c814qMg8m1siMWp_EK3097u1Uwnso/edit#gid=0 Edited June 6, 2020 by napadaj 1
ragasto Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Fala, ovo je korisno! Quote DEVIZNI RAČUN U USD VALUTI - NE KORISTITI - POSTOJI TROSTRUKA KONVERZIJA
Glass Joe Posted June 7, 2020 Posted June 7, 2020 wire transfer je bas velika provizija, na primer za 150 evra banka trazi 30
Singer Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 (edited) Da li je neko voljan da napravi neki apdejt ove teme u vezi PayPala za državljane Srbije, u Srbiji? Šta može, dal može, kako može itd? Probao sam da instaliram aplikaciju na telefon - nije dozvoljeno?!? Može preko sajta. Jesmo dobili mi Friends & Family opciju slanja (da se ne uzima provizija kad se novac šalje valjda)? Juče mi se žale da je neka akcija NBS u toku, jure ljude da ih kažnjavaju ako su obavljali rezident rezidentu transakciju preko PP-a jer to nije dozvoljeno zakonom o deviznom poslovanju? Edited September 21, 2021 by Singer
renne Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 Ne može se iz Srbije u Srbiju plaćati, nije dozvoljeno
Singer Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 31 minutes ago, renne said: Ne može se iz Srbije u Srbiju plaćati, nije dozvoljeno A recimo ako koristiš internet platforme - npr. Airbnb? Ili nešto tome slično, npr e-bay? Koristiš neku globalnu platformu i plaćaš preko PP-a nekom ko je legitiman/registrovan na njoj?
Recommended Posts