February 7, 20251 yr Just now, Time Crisis said: Liči na neki problem s karticom dok je odbijaju na toliko mesta, baš ne bi trebalo tako da radi. Ne mogu da se setim kad sam je tacno poslednji put koristio uspesno, prosle godine, ima vec neko vreme, narucio sam neku knjigu iz irske, uredno je prosla naplata. Kartica istice u avgustu ove godine Meni vise lici, mada nesam skolovao naravno, da prosto sajtovi polako isklucuju pristup ovoj vrsti kartice. Zasto, jebemliga!
February 7, 20251 yr 53 minutes ago, Sludge Factory said: Ne mogu da se setim kad sam je tacno poslednji put koristio uspesno, prosle godine, ima vec neko vreme, narucio sam neku knjigu iz irske, uredno je prosla naplata. Kartica istice u avgustu ove godine Meni vise lici, mada nesam skolovao naravno, da prosto sajtovi polako isklucuju pristup ovoj vrsti kartice. Zasto, jebemliga! To jedino videti s bankom jel mogu da pogledaju s kojim razlogom su odbijene transkacije... ili da prosto da uzmeš neku novu karticu. Koliko se sećam Paypal obično bolje funkcioniše s Visa nego s Mastercard karticama iz nekog razloga ili je bar tako bilo ranije
February 7, 20251 yr 4 minutes ago, Time Crisis said: To jedino videti s bankom jel mogu da pogledaju s kojim razlogom su odbijene transkacije... ili da prosto da uzmeš neku novu karticu. Koliko se sećam Paypal obično bolje funkcioniše s Visa nego s Mastercard karticama iz nekog razloga ili je bar tako bilo ranije Moja je visa. Jbg, videcu. Ne bih da povezujem paypal nalog sa karticom na kojoj mi je tekuci racun. Ovo bi mi bilo bas zgodno, mada da radi sve kako treba ne bih ni otvarao paypal.
February 7, 20251 yr 4 minutes ago, Sludge Factory said: Moja je visa. Jbg, videcu. Ne bih da povezujem paypal nalog sa karticom na kojoj mi je tekuci racun. Ovo bi mi bilo bas zgodno, mada da radi sve kako treba ne bih ni otvarao paypal. Možda za početak da ti prevremeno izdaju noviju verziju, možda bude dovoljno
February 7, 20251 yr 29 minutes ago, Time Crisis said: Možda za početak da ti prevremeno izdaju noviju verziju, možda bude dovoljno Probacu. Hvala svima za savete i iskustva.
August 27, 2025Aug 27 Moja banka uvela Wero, "evropsku alternativu" PayPalu. Povezan direktno sa računom, može da se plaća i preko broja telefona itd. Iako prednost, to mu je istovremeno i mana, mora banka da podržava. Otvorio sam nalog, videćemo kako će ići. Nadam se da će bar neko da uzdrma trenutne lihvare, mada nisam neki optimista, vidim i dalje nemaju plaćanje pri online kupovini, samo p2p.
August 27, 2025Aug 27 U kojoj si banci? Ja sam u Spar još uvek samo jer revolut ne daje nemački iban...
August 28, 2025Aug 28 Massive security issues at PayPal: German banks block bil...A failure of security systems at PayPal is currently causing concern for numerous German banks and private customers. A vast number of payments are reportedly being blocked, with merchants waiting on
August 28, 2025Aug 28 16 hours ago, Desmond Bojčinski said:U kojoj si banci? Ja sam u Spar još uvek samo jer revolut ne daje nemački iban...Pustili su u Ing. Imam i Comdirect/Commerzbank tamo ništa još, mada mi tamo ni ne treba.Vidim da ima Revolut već, pa možeš tamo da aktiviraš. Mada je upitno gde može da se koristi, ako ne može za online plaćanje. Za plaćanje među ljudima teško dok se ne skupi kritična masa. Sad bi mogli da iskoriste ovaj pičvajz u PayPalu ali za to treba agilnost.Dosta je neverovatno koliko ljudi koristi PayPal. Mit smo na poslu pustili novi website u decembru i isključili PayPal,onda su valjda ljudi tražili i otkad smo uključili opet, jedno 80% transakcija je PayPal. U CH je popularan TWINT, kapiram da je Wero neka kopija toga. Mislim da je iDeal u Holandiji sličan. Edited August 28, 2025Aug 28 by Venom
August 28, 2025Aug 28 Nisam imao pojma da se nesto desava sa PayPal-om a koristim ga prilicno redovno. Od kako su mi spasili novac preko purchase protection (prodavac se pravio lud i nije hteo da mi poslaje robu pa je PayPal sve nadoknadio), koristim njihove usluge gde god moguRevolut je super kada se koristi u zemljama gde jos nije uveden evro (na primer, Srbija, Madjarska itd) jer su provizije male ili ih cak nema. Npr, kada u Srbiji platim nesto sto kosta 100 dinara, moja maticna banka (Rajfajzen, Austrija) naplati jos 1,5 do 2 evra provizije! Najveca provizija kod Revoluta je bila pola evra i to kada je racun bio preko 10000 dinara.Sto se tice alternativa PayPalu, tu je za sada mrka kapa, slicno kao kod Cloud servisa. Kada je pocelo Trampovo ludjenje, pogledali smo nekoliko evropskih servisa i nijedan nije bio ni blizu onome sto nude Microsoft ili Amazon. Nadam se da ce neko iz evrope ovo iskoristiti i da ce se pojaviti neka dobra alternativa...
August 31, 2025Aug 31 On 28. 8. 2025. at 13:12, IgaBiva said:Kada je pocelo Trampovo ludjenje, pogledali smo nekoliko evropskih servisa i nijedan nije bio ni blizu onome sto nude Microsoft ili Amazon.Gledali ste Outscale ? Tehnički bi trebalo da je neka kopija Amazona (sve aws funkcije ferceraju), francuzi uveliko prelaze tamo, od banaka do ministarstava itd, imaju i certifikovanu ponudu SecNumCloud…
May 24May 24 Retko koristim PayPal pa samo da proverim da li je ovo uobičajena situacija. Noćas sam povukao sa paypal-a određeni iznos na karticu. Tamo piše da je naplaćena provizija za instant prenos i da je transakcija completed.Od banke sam dobio i sms poruku da je kartica korišćena i da je postojeće stanje veće tačno za iznos koji je trebalo da legne. Međutim na mobilnoj aplikaciji se novac ne vidi, a nemam opciju da proverim da li su sredstva rezervisana ili slično. Banka je Raiffeisen.Treba li da radim nešto dodatno ili je bussines as usual? Edited May 24May 24 by Aleksandar88
May 24May 24 6 hours ago, Aleksandar88 said:Treba li da radim nešto dodatno ili je bussines as usual?Treba malo vremena dok se sve update-uje pogotovo što je vikend. Ne treba ništa