April 22Apr 22 1 hour ago, Greek Freak said:Tesko ce Roger ispred Rafe, teeeeesko... samo kad smo mi iz tog kola izasli.sad jos samo da pobedimo margaritu...
April 22Apr 22 Prema ovome, a ovo jesu najznacajniji parametri za tenisere u poslednjih 30ak godina (fali samo OI statistika), jasno je ko je #1, ali je jako neizvesno ko je #2.
April 23Apr 23 Mislim da ovde ipak nesto govori jer nikada nije odigran ovoliki broj meceva plus svi su bili bar par godina u prajmu...
April 23Apr 23 2 hours ago, G. L. said:H2H nisu nesto sto ne varira, a i nisu opsteprihvaceni kriterijum.Ali nisu ni losi da rese pitanje ko je #2. Za one koji imaju dilemu.
April 23Apr 23 Author Nismo ni svesni bili cemu smo prisustvovali tada... kakav siner , kakav alkaraz..
April 23Apr 23 1.Nole 2.Rafa 3.Fedja - Slemovi1.Nole 2.Fedja 3.Rafa - Slem zavrsnice (finala, polufinala..)1.Nole 2.Fedja 3.Rafa - Broj 1 nedelje1.Nole =Fedja=Rafa - Broj 1 sezone1.Nole 2.Rafa 3.Fedja - Career grand slam1.Nole 2.Fedja 3.Rafa - Top10 pobede1.Nole 2.Rafa 3.Fedja - Mastersi1.Nole 2.Fedja 3.Rafa - Masters kup=Nole=Rafa 3.Fedja - Olimpics (golden slem)1.Rafa =Nole=Fedja - Devis kup salatare1.Fedja 2.Nole 3.Rafa - ATP titule i pobede1.Nole 2.Rafa 3.Fedja - Career win/loss %1.Nole 2.Rafa 3.Fedja - Head to headkad ovako pogledas Nadal i Federer su zapravo dosta blizu. na kraju se ipak sve svodi na ta dva slema koji odnose prevagu u korist spanca. da je razlika 1 slem mozda bi i mogli da razgovaramo... a da je 20-20 prednost bih dao fekiju. ovako ipak Rafa>Fedja
April 23Apr 23 7 hours ago, Tsai said:Nismo ni svesni bili cemu smo prisustvovali tada... kakav siner , kakav alkaraz..Ne bih potcenjivao Sinncaraza. Nisu oni krivi, sto im je konkurencija nikakva. Ali su obojica ATG igraci i sigurno bi se naosvajali titula u mnogim drugim, jacim erama tenisa.Ne znam da li ovoj aktualnoj eri fali vise treci jak igrac (u nivou S&A) ili samo gomila dobrih i konstantnih tenisera u top10, koji bi mogli da tu i tamo ugroze dvojac...Ovako je Tour negledljiv, dok ne dodju finala turnira.Sta mislite, ko zavrsava karijeru kao veci igrac: Sinner ili Alcaraz? Edited April 23Apr 23 by G. L.
April 23Apr 23 Od 2004. kad je Federer uzeo 3 GS do 2021. kad je Nole uzeo 3 GS, a pre nego što je Alkaraz uzeo svoj prvi, 8 ne-Big-3 igrača je uzimalo GS, neki i više puta. Plus su i naredne dve Nole i Nadal uzimali 3 GS-a. Ja mislim da nema šanse da u narednih 15 godina još 8 igrača uzme GS, ako ova dvojica zaista budu htela da igraju i jure slemove, i ne budu imali teže povrede. Ako jedan otpadne, drugi će pokupiti sve. Pre neki dan je Toni Nadal komentarisao kako ne vidi Fonseku kao velikog igrača i potencijalnog rivala ovoj dvojici. Edited April 23Apr 23 by Engineer
April 24Apr 24 U 15 godina je moguce da se desi mnogo toga, pa cak i da obojica ne budu aktivni teniseri nekih 5 godina minimum.Da ih vidimo prvo, kakvi ce da budu u sledecih 5 sezona. To je 20GS za pokupiti. Ako Sinner bude uzeo vise od Chuckyja, to ce biti dobro za Djokovica. Izdominira li Alcaraz - postace novi GOAT i tih narativa cemo se naslusati u ostacima nasih zivota.Licno navijam da Sinner uzme vise, jer je stariji. Za Alcaraza vreme radi. Edited April 24Apr 24 by G. L.
April 24Apr 24 Znam, kažem ako i ako. Alkarazu treba po 2 GS u narednih 9 godina da prestigne Đokovića. On će tad imati 31, i dalje u punoj snazi. Nije nemoguće da se za par godina pojavi neko ko će im biti konkurent, ali male su šanse.
April 24Apr 24 Ne mora da bude tacno ali Alkaraz ce tesko brojati do 25, vec na pocetku mora da vija nekoga, to je prevelik pritisak za kontinuitetNovak se borio sa jednakima, i u realnom vremenu ih pobedio
April 25Apr 25 Daren Kejhil skoro rece da najboljeg Sinera ocekuje tamo od 2030.ne znam, u tenisu je bas nezahvalno bajati toliko unapredko bi npr. pre 5-6 god. pretpostavio da ce ova dvojica biti big2, a ne Zverev i Cici Edited April 25Apr 25 by TS-CS