Yoyogi Posted September 26 Posted September 26 Ma, da li je bas tako? Ko god da je radio nesto ozbiljno, zna sta je DEC VT100. (Digital Equipment Corporation, firma famozna po svojim PDP-11 racunarima, posle su imali VAX, skoro svi univerziteti su imali te masine, ukljucujuci i Beograd Univerzitet PMF, FON, ETF). Na njemu sam naucio da hodam u IT 1979. Danas je isto. Sta god ozbiljno da se radi, tu je i danas VT100. Probaj danas nesto Corporate, da se ulogujes, najvece svetske firme, na njihove servere, prva stvar da udjes u komandne linije je "Set TERM=VT100". "vi" editor, ko ne zna njime da radi, kao da nije u ozbiljnom IT. To je od 1969, isto i danas. Miki Maus skills, to ne znaju, nikada ni videli.
jms_uk Posted September 26 Posted September 26 1 hour ago, Yoyogi said: Ma, da li je bas tako? Ko god da je radio nesto ozbiljno... ...mozda ima za neku temu koja nije "detinjstvo i igranje"...
Yoyogi Posted September 26 Posted September 26 1 minute ago, jms_uk said: ...mozda ima za neku temu koja nije "detinjstvo i igranje"... Da, vise je za ono sto je decenijama tacno. I danas. Nista bez Unix command line i "vi" editora.
JozoMujica Posted September 26 Posted September 26 1 hour ago, Yoyogi said: Da, vise je za ono sto je decenijama tacno. I danas. Nista bez Unix command line i "vi" editora. Najlepše escape games sam odigrao u vi editoru. 1
Shan Jan Posted September 26 Posted September 26 BTW, da se pohvalim da sam bas ovih dana kupio majicu: 2
bags Posted November 23 Posted November 23 Danas sa sinom overio ovaj muzej video igrica. Sta znam... Ocekivao sam nekako vise ali opet je dobra zabava cim smo 3,5 sata ostali. Lepo je sto nije guzva i ne cekas skoro nikad ali steta je sto nema nekog da ti pomogne da setujes igrice jer se tu izgubi bas dosta vremena. Imaju jos 2,3 prostorije gde mogu ubaciti po par konzola/racunara i to bi onda vec bilo za preporuku. Isto im je i ovaj shop sa dzidza bidzama prejadan ali su zato posetioci cisti . 2 3
Shan Jan Posted November 24 Posted November 24 @bags gde je muzej? Mis mo bili u onom u Berlinu i ima dobrih fora, tipa 4 kompjutera koji igraju ne ljuti se covece i neke igre koja kaznjava gubitnike u sadomazo stilu tipa pusti struju, opauci te necim i sl
bags Posted November 24 Posted November 24 https://www.gamingmuseum.at/ Ovde je vise minimalni effort u pitanju. Platis ulaz i to je to. Medjutim sta je fanatasticno su posetioci. Neko zna jednu platformu a neko drugu i onda dodje do zanimljivih interakcija i razmena iskustva. A nije onako otislo u neku drugu krajnost tipa da su ljudi teski cudaci i ubergeekovi. 1
Jeremija Posted November 24 Posted November 24 16 hours ago, bags said: Danas sa sinom overio ovaj muzej video igrica. Sta znam... Ocekivao sam nekako vise ali opet je dobra zabava cim smo 3,5 sata ostali. Lepo je sto nije guzva i ne cekas skoro nikad ali steta je sto nema nekog da ti pomogne da setujes igrice jer se tu izgubi bas dosta vremena. Imaju jos 2,3 prostorije gde mogu ubaciti po par konzola/racunara i to bi onda vec bilo za preporuku. Isto im je i ovaj shop sa dzidza bidzama prejadan ali su zato posetioci cisti . Možda je samo do slika, ali primetio sam da nedostaju egzotičnije mašine, recimo MSX 1 i 2, C64GS, 3DO, Jaguar, CD32, X68000, Supergrafx, PC Engine i slično. U svakom slučaju nije loše, pogotovo za nekog ko nije kolekcionar kao ja. 1
Recommended Posts