Chika Spale Posted January 30 Posted January 30 Odlicni su vikinzi. Postoji i drugi deo koji je izasao 3-4 godine kasnije, mnogi nisu ni culi za to. Takodje, slican fazon ali malo vise platformska je i Fury of the furries. 1
goofs Posted January 30 Posted January 30 Da, da, secam se i drugog dela, ali nesto nisam bio previse zagrizen za to, mislim da se u to vreme vec pikao GTA/GTA 2. Cepam to sledece. Mnogo je zgodna igra, u pauzama od šljake umesto da gubidanim i forumašim, odigram jedan nivo.
igoraki Posted January 31 Posted January 31 još jedna legenda iz mladosti, podsetio me goofs sa ovim vikinzima
KnightLore Posted January 31 Posted January 31 Ovaj maleni avanturista Sabreman proslavlja 40 ove godine Sabre Wulf, Underwurlde i Knight Lore 1
Zverilla Posted February 2 Posted February 2 dobih link na jos jedan od ovih univerzalnih handheldova, za ispod 40e bez slanja (aliexpress)
goofs Posted May 19 Posted May 19 On 30. 1. 2024. at 17:03, Chika Spale said: Odlicni su vikinzi. Postoji i drugi deo koji je izasao 3-4 godine kasnije, mnogi nisu ni culi za to. Takodje, slican fazon ali malo vise platformska je i Fury of the furries. Jesi li mislio na onu igru sa vukodlakom i zmajem? Ili na Norse by Norsewest? Prvu zapravo tek sad otkrih i igram drugu sam igrao davno na PCu, više je kao neki rimejk/redizajn, a svi smo to tada prihvatali kao drugi deo.
Chika Spale Posted May 19 Posted May 19 Evo predstavu nisam imao dok nisam pogledao, u pitanju je ta sa vukom i zmajem, posto je ona izasla za Windows, za ovu drugu nisam ni znao. Interesantno da su izasle iste godine, verovatno su dva razlicita tima pravila. 1
MeanM@ Posted May 19 Posted May 19 On 22. 12. 2023. at 12:35, precog said: Kako je mene drkala ova igra na nivou sa piranama, igrao sam na crno belom tvu u sobi i naravno nisam mogao da izvalim sta me jebe non stop. Popizdeo sam kad sam video igru na kolor tvu i shvatio o cem se ba radilo. Ali isto jbno ovo 😂 Hvala na podsecanju
steins Posted May 19 Posted May 19 On 18. 1. 2024. at 17:53, goofs said: Žena mi uzela ovo na poklon, frapiran sam koliko je dobro. Gameboy-like konzolica koja u sebi ima emulatore za Segu, Nintendo, MAME, Gejmboj i još brda nekih međuverzija. Igram sad Super Mario 3, posle ću originalnog Sonika i Donkey Konga. Dođe sa preko 20,000 igrica, a ima i veliki komjuniti na Redditu gde može da se dobavi još ROMova. I što je nejjača stvar - ima save game (ili bolje reći save state) tako da stare Nintendo igrice recimo nisu više besomučni ubica vremena. Dobro je da sam ovo video. Ima li ko preporuku za ovakvu igračku al kod nas, neki KP il tako nešto?
goofs Posted May 20 Posted May 20 Ja sam kupio preko KP, ima ih dosta sada, potraži "Miyoo Mini". Ja sam lično otišao da je preuzmem, upalio na licu mesta, par klikova da vidim da radi i platio čoveku. Originalna konzola dolazi bez igrica, mora da se torentuje pa usnimava (što nije teško, ali je cimanje), a kod ovih preprodavaca dobiješ sve spremno.
Popular Post zmanic Posted September 25 Popular Post Posted September 25 (edited) Većini su prvi koraci uz 8-bitnu mašinu sa nekim Spectrumom, ili C-64 .... retkima neki Atari .... Meni nisu, a i ne malom broju klinaca pirotske Gimnazije, ili kako se to tada zvalo: OVOUO Predrag Kostić - Pirot. Mislim da nisam do sada o tome pisao, pa ajde da napišem par reči. Pirotskoj Gimnaziji prvi računar (Apple IIc): za praktičnu nastavu đaka matematičkog smera, zanimanja programer i oparater, obezbedio je Tigar-Pirot " ... te davne, a ne tako daleke 1983. ili 1984. godine...." za cirka nešto manje od 100.000$ koje su platili nekim slovencima. Firma, zastupnici, oprema, serviseri .... svega je bilo u toj ceni. Sada, ne mogu tačno da lociram tačnu godinu u glavi, ali znam da sam ključ od učionice, popularne "Desetke", dobio vrlo rano. Mislim da je to bilo pri kraju drugog razreda Gimnazije. Profesor, prerano pokojni Zoran Savić, delio je talentovanim učenicima ključeve kabineta u koji smo mogli da svraćamo kad i kako nađemo za shodno.... Talenata je uvek bilo mnogo, ali slobodnog vremena malo..... Igrale su se svega 3 igrice, ali tada su nam i dtuge stvari oko računara bile mnogo zanimljivije .... Da bi smo izbegli tuče (do kojih je redovno dolazilo), oko vremenskog raspolaganja jedinim računarem za koji smo tada znali da postoji u okolini od 500km, mi smo se (nas 10-15 zainteresovanih đaka) svakog petka predveče orzanizovano sastajali u "Desetki" i pravili raspored korišćenja "Ejpla" za vreme vikenda: - prvo bi smo se dogovorili "po kolko sata u paketu pripada za ovaj vikend?" - to se dalo iztačunati zavisno os rasporeda smena i broja kandidata, - to bi se na ogromnim školskim tablama ispisalo kao neka tabela sa imenima i smenama: dan, od Xh do Yh (MS Excel, to jest ni M$ još vek nisu postojali....) - napisali bi svoja imena na ceduljice, - zgužvali i ubacivai u neku kesu, - (a morala je i nekla "pozdana drugarica" da bude prisutna kao Platini za EURO izvlačenja), - ta bi izvlačila ceduljice sa imenima redom... - redosled bi bio zapisivan na velike duple školske table u Desetki, i svako u svoju svesku, notes .... - posle izvlačenja imali smo par minuta da tazmislimo, svako kako mu odgovara .... i da zatražimo razmene sa nekim drugim ko je na spiskovima .... - kad se to utanači, upiše se na tablama, i svako u svesku u sledeći celi vikend (od petka u 22:00h do ponedeljka u 05:00h) neko je imao svoje vreme za računarem.... većina je imala i po 1 kom 5,25 inčne 360KB diskete koje bi nam profesor Zoran Savić podelio, i koje smo morali da čuvamo sve do mature. Drugih disketa nije bilo na nama poznatim mestima. Mogao je samo neko od familije da ukrade iz neke firme, gde radi, ali ne zna za takve slučajeve. Svašta se dešavalo tu: 1. Gimnazija je obično bila zaključana u naše planirano vreme. Ulazili smo kroz mali prozor iz ženskog WC-a. Nije svako ni mogao sam da uđe, prozorčić je nekih 0.5mx0,4m. Mnogi su vodili pomafače, samo da ih ubace u Gimnaziju. 2. Najveći neprijatelj bio nam je tadašnji sekretar Gimnazije - Bačević, zvani "Kišna Glista" koji bi tu imalo da prođe ponekad, da vidi da iz kabineta dopire neka svetlost na ulicu. Imao je ključeve glavnog ulaza, banuo bi, vikao na tebe, i isterao napolje. Već za neki sat, u svom terminu banuo bi neki drugi "user".... Mislim da me je Kišna Glista izbacio bar 5-6 puta, neki su se hvalili da ih "je ovaj vikend isterao 3X..." 3. Dešavalo se da navijem sat, iskradem se iz kuće oko 4-5 ujutru, upadnem u školu, a tamo za računarem sedi neko drugi jer je moja smena sutra, u nedelju, a ne sada u subotu .... U ponedeljak me zbog toga zajebavaju svi koji me znaju.... Sada, gledajući šta se danas dešava po školama, ovo naše mi je smešno. Nikad niko nije bio tretiran na klasičan način: "kao pirotski gimnazijalac ugvaćen u ...." ( đak koji mora da nosi crnu uniformu, ne zna šta su farmerke i preduga kosa ....) Da, te priče o pirotskoj Gimn. su istinite. Nikad niko od nas nije niti ukoren niti kažnjavan zvanično. Nikad niko nije ni prijavljen direktoru škole, a kamo li policiji .... Samo bi nas Kišna Glista isterao i mi bismo otišli kući da čekamo sledeću svoju smenu za "Ejpl 2". Mislim da je cela škola znala šta se dešava i ko sve ima ključ od Desetke, a mnoge sam i dovodio da se poigraju i prave mi društvo. Od kraja 1984. i 1985. broj korisnika = igrača se znatno smanjio kada su počeli da se dovlače iz Švavije Spektrumi i Komodori 64 i 128, ali praksa je ostala ista sa sledećim generacijama, bar još 3-4 godina. Ne znam kakva bi ovo bila priča, ali nekada mi pada na pamet da prikupim sve kojih se sećam i da se zajedno prisetimo detalja koji se polako gube kod svi nas. PS Mogao bih to da uobličim i u neku kratku knjigu, koju sam rad nazvati "Od provalnika do naučenjaka" ali mi nekako previše starački deluje. Edited September 25 by zmanic 7 3
Filozof manijak Posted September 26 Posted September 26 Arkade: Kung fu master, Phoenix, Golden Axe 1
Recommended Posts