Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 (edited) tu interkontinentalnu avio kartu kupujem jedno šest meseci unapred, sad sam se zajebao i više nikada preko katara; hosteli u limi i cuscu su bili rezervisani pre puta, skoro sve ostalo je bilo adhoc; kako stvari stoje, moraću i u patagoniju, to mi je sledeća destinacija, d aproučim i taj južni okoliš; ovog puta sam prošao kroz peru, boliviju, čile i argentinu, malo li je na ovu skupoću!?!?!?!? Edited April 8, 2015 by Marcus Wulffings
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 a sada pogledajmote slike sa jezera, bilo je oblačno ujutru pa su dominirale sive nijanse
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 hotel libertador, četiri zvezdice 250$ noć
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 ujutru po dolasku, ostavljam stvari u hostelu i upada u brodić da se provozam do tih nadaleko poznatih plutajućih ostrva, evo čak imaju i metereološku stanicu
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 dakle, šta? ovde sam prisustvovao još jednoj navlakuši za turiste, naravno da te naseobine od pruća koje pluta po jezeru nisu autentične; ovi lokalci već imaju spremljene suvenire za prodaju i neke ložačke priče, imaju i struju, barem za ono najosnovnije; ja pretpostavljam da pravi stanovnici plutajućih ostrva žive na nekom udaljenijem mestu i da žive od ribolova; zadovoljio sam se fotkanjem njihovih nastambi po olovno sivom nebu
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 na suprotnoj strani te lagune među kućicama se može iskoristiti drvena osmatračnica za malo lepši pogled; zanimljiva mi je ta žuta boja krovova koja štrči po ovom turobnom vremenu
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 i kada sam se vratio na kopno našao sam malo snage da uslikam "gradsku" sredinu
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 i tako smo saznali da se baš tog dana održava generalna proba njihovog svetsk poznatog festivala virgen de la candelaria; pa su tako centralne ulice ovog štrokavog grada sada postale zabranjene za saobraćaj, a lokalci i svi ostali predstanici naroda i narodnosti perua su krenuli u svoje marševe, od deset ujutru do deset uveče; i sve u krug 12 sati njihovi ansambli paradiraju tj uvežbavaju performans za festival koji se održava u prve dve nedelje februara; ansambl je ovde njihov duvački orkestar, plus indijanci njihovi koji duvaju u one karakteristične frule, a tu su i žene koje obučene u nošnje igraju, ima svega; postalo mi je i zanimljivo, bilo je i smešnih momenata
Recommended Posts