April 8, 20159 yr Author posle ove šetnje sam se osećao svakako osveženije i odmornije, a sledeća destinacija je templo del sol, samo mesto se zove ollantaytambo; do ove lokacije se dolazi tako što nastavite putem niz dolinu urubambe, a napravili smo pauzu u nekom restoranu, slike klope možete da vidite na new now eating; hrana je ona tipična koju jedu kečua indijanci, za ceo život sam se najeo krompira, kukuruza i pasulja, kao i fritiranih banana
April 8, 20159 yr Author a dolina urubambe, baš j usečena a na uzanim parcelama oko reke se gaji, šta drugo nego kukuruz; poslednja lokacija tog dana jtemplo del sol i selo ollantaytambo gde je i početna železnička stanica za Maču Pikču; to ste već videli u prethodnim postovima... sam templo del sol je naselje sa stepenastim terasama usečenim u stenu, mogu se videti i jedno pet velikih granitnih blokova za koje se ne zna kako su ih ovi prevezli gora na plato; u podnožju se da videti templo del agua
April 8, 20159 yr Author na ovoj slici se vidi ljudsko lice iz profila, nos i oči, čelo; kada sunce dotakne nos iz ovog položaj gde sam slikao, nastupa period za branje kukuruza, tako su inke znale kada im je tajming za ovaj važan događaj u njihovom društvenom uređenju
April 8, 20159 yr Author službeni u laz u objekat dva granitna bloka i iza mene još šest komada uspravno podignutih; jako mnogo se ljudi mota okolo tako da nisam uslikao celu kompoziciju, zaista mise nija dalo
April 8, 20159 yr Author i šta? niko ne ume da objasni kako i čime su ovo ovako uklapali? samo nagađaju i nagađaju, antigravitacione mašine kada nisu ni za točak znali...
April 8, 20159 yr samo nagađaju i nagađaju, antigravitacione mašine kada nisu ni za točak znali... evo gledam ovaj ćošak, gore na prvoj slici, kod porušenih vrata koja idu konusno... pa to bi i današnjim graditeljima bio (nazovimo) poduhvatom. nije baš eto tako poslagaj kocke... sećam se da su mi omiljene epizode Marti Misterije upravo bile u vezi Maja i Inka :)
April 8, 20159 yr Author pogled na dolinu urubambe nizvodno, dalje kroz gudure se nalazi MP a sada, objekti u steni i infrstruktura vodovod ili šta već