namenski Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Ma daleko od toga da sam te kritikovao, obaska sto tek sad videh da je fotografija tema, izvini :) Imao sam na umu putoopisanije kao takvo, sto ce reci pre kao pricu o onom ko putuje i samom putovanju. Obaska sto mrzim slikanje svake vrste i ono nekoliko sto sam napravio bilo je pod uticajem remetilackog faktora poznatog kao Glavna i Odgovorna, obaska sto su vremena kao sto su ona pomenutog Guzmana bila nedigitalizovana, ono Mamiya, Rolleiflex, aj ne bas i Leica :D Guraj dalje :) , vidimo se u Patagoniji.
Budja Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Pa...venačne planine. Ali venci su mnogo lepši nego u Evropi, čini mi se. Zaboravih geografiju, ali nesto severnije u Ekvadoru su sve vulkani: Cayambe, Cotopaxi, Tunguragua (aktivan), Chimborazo pa se put od Kita do Riobambe naziva Dolinom vulkana. Ima ih jos, ali nisu tako gusto rasporedjeni.
hoffnung Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 ako hoces da me poslusas, pravi kao reportazu, u smislu, ovo sto si do sada pisao, nastavi tako. evo, i diskusija se neka razvija, ali molim te, pogotovo kao sto kazes da nismo ni blizu pola puta. izdvoji jednu fotografiju koja je u nizu istog kadra. ne kacis sve tri u razmaku od par sekundi, nego izaberes najbolju, npr. ovu trecu, i tako cepas. razumeo bih da je isti kadar, ali iz razlicitog ugla. poslusaj me i bice sve dobro. pastorala, ali takve scene vas čekaju na isli del sol u mnogo većem obimu
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 e pa dobro, veliki prezidijum trenutno razmatra vaše molbe a sad sledi moj prvi obilazak inka naselja, sledeći dan po doletanju u cusco; naselje se zove pisaq, doduše nezavršeno, pa se tu može videti, kao, kako su inke gradile svoje nastambe, sav ošamućen od nadmorske visine, čim sam došetao na lokaciju osetio sam veliko olakšanje, valjda zbog te energetske čakre; a i vreme je bilo bezveze, oblačno petnaestak stepeni; naravno, fotke sam ubacio na enhance high čime će boje biti malo više metalik, jer tako i doživljam ceo taj kolorit naselje taray, u samom ćošku doline urubambe ulaz u lokalitet pisaq
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 ove kadrove sam uhvatio i mobitelom što ste mogli videti na mobitelskoj fotografiji i dodatno frizirao bio je to pogled na naselje i terase koje se verovatno nikad nisu koristile
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 uvek postoji na litici, susednom brdu ili steni još jedan njihov facility
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 ovde se vidi kako im izgleda sanbdevanje vodom
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 ok, ovde su boje nabudžene malo više, sve zbog te difuzne svetlosti iz oblaka koju je nikon ovako registrovao a gugl+ još malo pojačao
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 pogled na prvi deo naselja koji predstavlja i ulaz bez kučića ništa, ovaj stoji ponosito i stoički podnosi hladan povetarac
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 sada sam već u tom gornjem naselju koje je, verovatno, bilo namenjeno za one iz vladajućih struktura
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 pogled na onaj plato sa koga se pristupa gornjem delu naselja, tu je i ono snabdevanje vodom
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 ovaj pogled podseća na nekakve dinaride, nije mi nešto posebno dotaklo srce
Marcus Wulffings Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 ulaz sačinjen od uglačanih kamenih blokova, vidi se da nije završen
Recommended Posts