Jump to content
IGNORED

Pad helikoptera

svashtabezneshto

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Muwan

190

• Prospero

132

• wall

98

• Аврам Гојић

74

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gledam naslovne strane za sutra, Kurir: majka jednog nastradalog, crno, kletva; Blic: sa strane: svađa Dikovića i Gašića;

Danas: sa strane Nikolićeva izjava o nepotrebnosti osnivanja nove komisije; Informer: tvit neke voditeljke kao navođenje

na teroristički akt; Alo: izjava Mehićevog sina; Naše novine: Diković i njegova zla kob; Politika: Vučić, intevju, i Lazanski.

Deluje kao želja da se helikopter što pre zaboravi, kod "ozbiljnih" (Danas i Politika) dok tabloidi traže senzaciju.

(Nisam dovoljno medijski obrazovana da provalim da li po nalogu traže senzaciju ili po prirodi tabloida.)

Nije mi jasno zašto Danas ne insistira više na temi.

Posted (edited)

Не знам дали сте обратили пажњу на страну 44 извештаја где пише да су хеликоптер чули код богословије и код белог двора.

Тада је Диковић и одлучио да се пале светла на стадионима.

Ако је то тачно а нису га видели на радарима онда је хеликптеру отказала и опрема.

Edited by Блок_64
Posted

jel mi se ucinilo ili sam negde video info da je na batajnici bila bolja meteo situacija? kao da sam video negde, a sad ne uspevam da pronadjem, da je vidljivost bila bolja za nekih tridesetak metara...

u 22:30 i 23:00 na batajnici je bila bolja vidljivost nego na beograd ali je na svim prethodnim merenjima istina beograd imao bolju vidljivost od batajnice

Posted

Nešto kasnije dežurni dobija potvrdu da je ministarska svita stigla na kapiju.

Poslednji koji saznaje za sve to (u 21:40) je pilot koji se u tom trenutku sprema da sleti na VMA ili alternativno Batajnicu.

Pa da:

Након јављања Прилазној Београд посада добија информацију од контроле да очекују слетање на а. "Никола Тесла", након чега посада саопштава да им је дестинација ВМА. Добија одговор да је место слетања аеродром "Никола Тесла", али посада и даље инсистира за слетање на ВМА н тражи податке о метео ситуацији. Након добијених информација посада саопштава да ће због видљивости имати проблема да слети на Бањички вис (ВМА) и да би ишао на слетање по ILS-y на аеродром Батајница, након чега би прелетео на Бањички вис. Контрола му саопштава да настави према Београду. Посада поново саопштава да наставља директно према Бањичком вису и да ће уколико буде имао услове извршити визуелно слетање, а ако нема услова да иде по ILS аеродрома Батајница, а после тога визуелно на Бањички вис. Контролор лета посади саопштава да је комплетан прихват бебе организован на аеродрому "Никола Тесла". Посада потврђује и тражи инструкцију за слетање на аеродром "Никола Тесла".

Prihvat bebe i ministar.

Posted

Pa da komplet prihvat. Ko lepinja.

I ova doktorka koja daje dve pisane izjave da ih je pregledala, pa se onda ispostavlja da je sa trojicom popricala malo privatno, a da ovu dvojicu sto su popili nije ni videla, jer nisu bili tu.

To je to. Samo da se otalja. Jedna opšta kurcobolja. I sad ispada kao strašno, strašno kako se vojska raspada, a isto je gde god da pogledaš. Mislim znam ja da je to tako, al kad ovako čitam ogoljeno, fizički mi je loše.

Posted

Pa da:

Prihvat bebe i ministar.

za sada je jasno da su bandić i operativni dežurni dogovorili sletanje na surčin, negde se pojavljuje logika opremljenosti aerordroma a u delu transkripta dežurni kaže da se ide na surčin "da se ne vuče medicinska oprema gore" (valjda na batajnicu).

da li je bandić bio u kontaktu sa lončarom, ili se lončar sam nakačio ekipi sa vma koja je sa vma otišla na surčin - ne zna se.

Posted

To je to. Samo da se otalja. Jedna opšta kurcobolja. I sad ispada kao strašno, strašno kako se vojska raspada, a isto je gde god da pogledaš. Mislim znam ja da je to tako, al kad ovako čitam ogoljeno, fizički mi je loše.

+1, poceo da citam prvi izvestaj pisan rukom,

odmah jasno, curi gorivo na levom rezervoaru helikoptera,

nema interenta, odnosno radi samo u dnevnom boravku dezurne pare,

jedan bojler ne radi

Posted

Не знам дали сте обратили пажњу на страну 44 извештаја где пише да су хеликоптер чули код богословије и код белог двора.

Тада је Диковић и одлучио да се пале светла на стадионима.

Ако је то тачно а нису га видели на радарима онда је хеликптеру отказала и опрема.

to su upalili nakon pada, kada su mislili da je otišao ponovo na vma, iz operativnog centra su zvali vma da pitaju da li čuju helikopter. svima se pomalo pričinjavalo, i neko je na batajnici javio da ga je čuo...

Posted

za sada je jasno da su bandić i operativni dežurni dogovorili sletanje na surčin, negde se pojavljuje logika opremljenosti aerordroma a u delu transkripta dežurni kaže da se ide na surčin "da se ne vuče medicinska oprema gore" (valjda na batajnicu).

da li je bandić bio u kontaktu sa lončarom, ili se lončar sam nakačio ekipi sa vma koja je sa vma otišla na surčin - ne zna se.

Nije im bio problem da dovuku medicinsku opremu na Surčin (teško da je deo standardne postavke na aerodromu). 

Posted

Kako se ne zna kada Bandic u zapisniku kaze da ga je Loncar zvao na mob

Posted

to mi je promaklo, na kojoj strani?

Posted (edited)

pred kraj ovih drugih priloga imaju transkripti posade i kontrole leta. i sad beograd kaže da je prihvat bebe na surčinu i onda mehić potvrđuje to iz prve. zar nije pisalo da mu je par puta rečeno da sleti na surčin a on insistirao na vma ili batajnici, pa tek posle 3,4 puta on kaže ok. ja to ubeđivanje ne vidim u transkriptu. ili sam ja nešto pobrkao

Edited by theanswer
Posted

to su upalili nakon pada, kada su mislili da je otišao ponovo na vma, iz operativnog centra su zvali vma da pitaju da li čuju helikopter. svima se pomalo pričinjavalo, i neko je na batajnici javio da ga je čuo...

Капирам и ја да им се учинило.Мени је просто немогуће рецимо и да га ја нисам чуо ако је прилазио да кажем из правца Бањице,просто ми прелети испред очију.

Друга ствар,он је по инструментима био већ тачно на месту где треба да слети али није видео писту.Вероватно разила у инструментима које има хеликоптер и контрола лета.

Posted

to mi je promaklo, na kojoj strani?

Прочитао сам али уби ме ако могу да се сетим стране.Још сам кривио главу још ме боли.