Jump to content
IGNORED

Krimi serije koje nemaju svoj topić

Lrd

Recommended Posts

Posted

paula nemoj da se neko zajebo da gleda. dovoljno je ja sto sam se zrtvovala. i jos poneko :D

Aha <_< Jbt koliko je samo dobro počelo, čak se i dobro nastavilo, ali naravno na kraju kad treba da daju kakvo-takvo objašnjenje i svežu celu priču... koliko je samo u trećoj epizodi bilo WTF momenata.

Posted

Thorne, dva puta tri epizode po 45 minuta. Ok glumacka ekipa, ali radnja je teska shitina. Na ivici gledljivosti.

• 1 month later...
Posted (edited)

Shetland, BBC klasik, ne pomera granice ali održava standarde. Ima 3 sezone, načeo sinoć treću, prve dve su se sastojale od 4 slučaja od po 2 epizode (hmm, zvuči konfuzno, ali sam valjda sklopio kako treba).

Atmosfera sjajna, vetar, kiša, mrak retko pada i nigde nema nijednog drveta. Epizodu igra Mark Bonnar, gledao sam ga u tri serije u razmaku od mesec dana. 

http://www.imdb.com/title/tt2396135/?ref_=fn_al_tt_1

Edited by fandorin
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

The Loch

Četiri sata klasičnog whodunnit krimića. Cela serija je jedan slučaj prepleten podzapletima i obrtima.

Dešava se u gradiću na obali Lok Nesa, koji je napao serijski ubica. Lepi predeli, solidna radnja. Ko voli da kontemplira ima dovoljno kvaliteta da se odbacuju povremene kognitivne gluposti od kojih pati previše produkcija ovih dana. Ruku na srce, nije odviše teško gledaocu da gotovo sve shvata pre nego se otkrije u radnji, ali to i nije toliko bitno i samo doprinosi opuštanju u prijatnu ušuškanost žanra.

Jedan slučaj, atmosfera i obrti i prepoznavanja dovoljno vuku preko pretencioznosti i dosade, četiri sata...

Edited by Ajant23
Posted

clan

mada nisam sigurna da je krimi, iako se zaplet plete oko planiranja ubistva. imala sam utisak da gledam strip. dosta zabavno, letnja razbibriga serija. 

Posted

Oh, već se razbibrigam od same pomisli da je to belgijska serija na holandskom...

Posted (edited)

treća sezona boscha, malo se rasplinuo na početku, al sad ulazi u korito kako dolikuje

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted (edited)

Ja se smorio na pola druge epizode, reko nastaviću u neka srećnija vremena...znači vredi truda?

Edited by Ruxin
Posted

meni odličan, ništa remek delo, taman kako treba

Posted

jbg tebi i oni nemacki karate spijuni dojaja :(

Posted

e?

misliš poljski

:mad:

jer od svake knjige očekuješ andrića?

tako i ovo. roto roman, al dobar

Posted

dajte predlog, da je krimi/detektivskog žanra sa primesama akcije. po mogućnosti da je ima više eksterijera

Posted

Kako stojiš sa skandinavskim varijantama?

Posted

može naravno, mada sam ih gledao podosta

Posted (edited)

Meni zbog tog eksterijera pala na pamet ona Jordskott, kapiram da si gledao. Tu je malo tog fantazi momenta, ali uključuje prirodu i u priču i dosta tih kadrova. 

Edited by James Marshall