Bogotac Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 Povodom ovog fijaska,koja banka je kod nas finansijski najjaca?
mraki Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 (edited) Kako god, zajeban je taj poslovni model banke gde ti maltene i nemaš fizičko predstavništvo, ako ne računamo to jedno u sedištu kompanije. Banke koje imaju filijale širom zemlje kontam mogu lakše hendlovati besne korisnike sve da im je i tu softver ugrožen. Samo fizičko prisustvo uliva neku dodatnu sigurnost. Izgleda da i sama digital native generacija nema previše poverenja u digitalni svet. Edited August 2, 2022 by mraki 2
mraki Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 (edited) Evo zaključao profil, ne embeduju mu se tvitovi više. Edited August 2, 2022 by mraki
Mercuzzio Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 7 minutes ago, mraki said: Kako god, zajeban je taj poslovni model banke gde ti maltene i nemaš fizičko predstavništvo, ako ne računamo to jedno u sedištu kompanije. Banke koje imaju filijale širom zemlje kontam mogu lakše hendlovati besne korisnike sve da im je i tu softver ugrožen. Samo fizičko prisustvo uliva neku dodatnu sigurnost. Izgleda da i sama digital native generacija nema previše poverenja u digitalni svet. Pre će biti da nemaju poverenja u državu i zakone koji bi ih zaštitili u slučaju da se stvarno desi neki krah banke. 3
Svarog Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 vole ljudi drame. https://www.mobibanka.rs/sr/stanovnistvo/podrska/obavestenja-za-korisnike/downtime-jul2020/ ja tamo imam samo 2 kredita za mobilne telefone. početkom meseca prebacim tačno onoliko novca koliko treba za rate. trenutno mi je račun prazan. krediti traju bar još po godinu dana. meni odgovara da ta banka nestane 1 2
Frank Pembleton Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 Ne treba dizati paniku, ali razumem i ljude koji paniče.Meni je juče legla plata i pisao sam kakve sam probleme imao...Sad ne mogu da dođem do novca.jbga nije svejedno.....shiit has hit the fan. 1
Milosh76 Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 Moj zet je u Mobibanci, kaze da mu je sve ok. Doduse u inostranstvu je, pa verovatno i ne placa karticama.Sent from my 21081111RG using Tapatalk
gospa buba Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 Aman, nije prvi ni poslednji put da se skrlja nešto u softveru banke (kao i bilo kom drugom softveru). Kakvo bežanje iz zemlje...kome je jednom cela zemlja pobegla iz zemlje, taj ima drugo vidjenje poprechnog preseka.a kome je CA uteko za 3 dana, zna da i to moze [emoji38]ol:sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1 3
vememah Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 (edited) 40 minutes ago, Svarog said: vole ljudi drame. https://www.mobibanka.rs/sr/stanovnistvo/podrska/obavestenja-za-korisnike/downtime-jul2020/ Jedino što to saopštenje nema veze s istinom. Da je sve redovno osim preopterećenja sistema plaćanja, a zatim i noćašnje optimizacije koja se odužila, ne bi bilo bar nekih od ovih sinoćnjih simptoma. Ovo je lik okačio sinoć posle 22. Quote Izgleda da @Mobi_Banka više ne postoji? - Današnje plate i dinarske uplate su zadržali bez osnova. - Aplikacija ne radi. - Online banka ne radi. - Bankomati ne rade. - Chat i telefonska podrška više ne rade. - Nestali su sa društvenih mreža https://twitter.com/CharlieWafflees/status/1554200924641533954 Takođe, kakva je to banka koja je svesna da je sopstvenom nesposobnošću zarobila novac hiljadama korisnika, a ne oglašava se saopštenjem sve dok ne nastane haos? Edited August 2, 2022 by vememah 1
mraki Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 Nije Credit Agricole utekla, to je sad Rajfajzen. Znam znam, CA moda…ali oni su prevareni. 1
vememah Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 (edited) Dobro su ih okrpili na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/MobiBankaRS/posts/pfbid02shMzGdPTeUqPJd7qkbzXRsc9pUbNx6faZPM393mk7TmTUiWbECuLuqeehtjU7Zwml?__cft__[0]=AZV-UEydCpnSV_2Z3u2dC0OoL6cpmAtOdpMwRQqAVqwncRsdX0hUP6fNyB0BjgF53y8CfCGp1nh6guxAtOyrIor0n1Mezn_D5o96-MJz3-N1YHb--_wp_tE9s2JXvOyF_xqfd69iePCN70toXpZuMvvd8jzxGx9u3S9ygugT0T1rVYKDHmrK9kUDBkPCFqexWnY&__tn__=%2CO%2CP-R Edited August 2, 2022 by vememah
Mr.Mxyzptlk Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 1 hour ago, Bogotac said: Povodom ovog fijaska,koja banka je kod nas finansijski najjaca? neko?
Milosh76 Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 (edited) Intesa, UnicrediBanka, NLB Komercijalna... to su 3 najjace banke Pet najvećih banaka u Srbiji AIK banka je bila najprofitabilnija banka u Srbiji u 2020. godini, sa ostvarenom dobiti od preko 9,8 milijardi dinara, pokazuje rang lista objavljena u godišnjoj ediciji „Finansije TOP“, u izdanju ekonomskog mesečnika „Biznis i finansije“. Banka Inteza je posle dužeg vremena izgubila vodeću poziciju i pala je na drugo mesto sa dobiti koja je iznosila nešto manje od 9,5 milijardi dinara. Do smene na vrhu je pre svega došlo usled činjenice da AIK banka nije imala povećana rezervisanja za rizične plasmane, ocenjuje se u ediciji „Finansije TOP“. Na trećem mestu je Rajfajzen banka sa profitom od preko 5,5 milijardi dinara, četvrta je Unikredit banka čija je dobit bila nešto ispod 5,4 milijardi, a među prvih pet je i Komercijalna banka, ali sa dobiti koja je pala ispod tri milijarde dinara. Narodna banka Srbije objavila je listu osam banaka koje smatra „sistemski značajnim" u 2021, što znači da bi pogoršanje njihovog finansijskog stanja ili prestanak rada imali ozbiljne negativne posledice na stabilnost finansijskog sistema. Kao i prošle godine, sistemski značajnim proglašene su Banca Intesa, Unicredit, Komercijalna, OTP banka, Rajfajzen banka, AIK banka, ERSTE banka i Poštanska štedionica. Edited August 2, 2022 by Milosh76 2
Recommended Posts