February 22, 20242 yr 1 minute ago, radisa said: Fotoshop... Nije, nego kad se klikne na tvoj link - vidis ovaj crni kvadrat dole gde je - ode na prvi uredjaj, koji je toliko jeftin. Ovaj tvoj sto ima sve je vise (mada opet upola manje) Tek sam posle ukapirao, kad sam na sve verzije iskliktao.
January 20, 20251 yr Na paket od 15 dolara su stavili vrednost 102 dolara, i carina me odrala, skoro 4k. Mogu li da se žalim i ima li vajde od toga? Carini, prodavcu…?
January 27Jan 27 Alliexpress je postao neupotrebljiv odavno. Poslednje porudžbine mi nisu ni stigle, a i ukinuli su sve filtere za pretragu
March 17Mar 17 Braćo i sestre,isisavanje para od naroda proširilo se i na nametanje dažbina na ali pošiljke.Npr, kupio sam čepove za felne za 7, 8e a treba da platim 450 pošti, baš ću da pitam ZA ČEGA.Iskustva, utisci, impresije....?
March 17Mar 17 To je na snazi godinama, ništa nije menjano sad, samo nisu primenjivali jer je priliv pošiljaka toliko da Pošta prosto nije mogla da hendluje. Sad su izgleda uveli automatski sistem i krenuli da naplaćuju za sve pošiljke.
March 17Mar 17 Efikasniji sistem naplate dažbina u vezi je sa ovim: Pošta Srbije - Počela primena automatizacije elektronskih najava u carinjenju
March 17Mar 17 Zakonski je 20% pdv 10% carina i koliko znam roba manja od 50e nije podložna carini. Ne može biti 440 din. Hodam pa ne mogu čitam ovo što Ras okačio.
March 17Mar 17 Sve komercijalne pošiljke podležu plaćanju PDV-a, a ako su vrednosti do 50 evra, ne podležu plaćanju carinskih troškova. Preko 50 evra na sve idu carina i PDV.Nekomercijalne pošiljke vrednosti do 70 evra ne podležu ni PDV-u ni carini, a to su pošiljke koje fizička lica upućuju fizičkim licima.
March 17Mar 17 6 hours ago, Mil@n said:Braćo i sestre,isisavanje para od naroda proširilo se i na nametanje dažbina na ali pošiljke.Npr, kupio sam čepove za felne za 7, 8e a treba da platim 450 pošti, baš ću da pitam ZA ČEGA.Iskustva, utisci, impresije....?Feniks Logistik je kljucna rec.Proguglaj malo. Ja se odusevio.Vlasnik kinez a @gmail adresa firme.Vrsi usluge carinjenja za postu.Kolega spomenuo pre neki dan da ta firma postoji na obracunu za njegov paket pa smo malo kopali po podacima na netu.
March 17Mar 17 6 hours ago, Mil@n said:Braćo i sestre,isisavanje para od naroda proširilo se i na nametanje dažbina na ali pošiljke.Npr, kupio sam čepove za felne za 7, 8e a treba da platim 450 pošti, baš ću da pitam ZA ČEGA.Iskustva, utisci, impresije....?imaš na kamatici tekst o tomene mogu sad da c/p